از هدر دادن وقت رئیس جمهور تا تضییع حق پرویز پرستویی
همه حاشیه های اکران "سیزده ۵۹"
اعضای شورای عالی تهیهکنندگان سینمای ایران در تازهترین جلسه خود موضوعات مربوط به شورایعالی سینما و اعتراض اخیر پرویز پرستویی را بررسی کردند.
اولین سخنران پیش از دستور اظهار داشت: «رعایت نشدن آییننامه نیمبند شورای صنفی نمایش و امرپذیری برخی از اعضا باعث شد تا هفته گذشته هنرمند فرهیخته سینمای ایران آقای پرویز پرستویی برای احقاق حق، از طریق تلفن به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مراجعه و اعلام شکایت کند. یعنی یک هنرمند برجسته سینما مجبور شد برای جلوگیری از بیعدالتی به وزیر مراجعه کند. با این همه برخلاف دستور وزیر که حق را با پرستویی میدانست، مسئولان سینمایی در رفتاری غیراصولی و صد البته خلاف آییننامه نیمبند شورای صنفی نمایش، ضمن تعویض سرگروه فیلم «سیزده ۵۹» اجازه تعویض فیلم به پردیسهای سینمایی نداد.»
در بخش دیگر این سخنان گفته شد: «در حقیقت این رفتار غیراصولی و غیراخلاقی باعث شد فیلم «سیزده ۵۹» بهترین سینماهای یک فیلم را که معمولا ۷۰ درصد فروش هر فیلم بسته به آنهاست، نداشته باشد. از سوی دیگر اینکه یک مسئول بلندپایه دولتی سینما بگوید دلیل اکران فیلم «سیزده ۵۹» مصاحبه تهیهکننده است، واقعا جای تاسف دارد. مگر ایشان قاضی هستند و مگر جواد نوروزبیگی تهیهکننده فیلم به غیر از اعتراض به رفتارهایی که عملا فیلمش را به مسلخ میبرد، حرف دیگری زده بود؟ این رفتارها را چگونه باید تفسیر کرد؟»
او در پایان گفت: «چرا سازمان بازرسی کل کشور در مسائل سینمای ایران ورود نمیکند تا حقوق تهیهکنندگان سینمای ایران این چنین تضییع نشود.»
پس از سخنان این سخنران پیش از دستور، شورایعالی مقرر داشت هرگونه حمایت لازم از فیلم «سیزده ۵۹» و تهیهکننده آن جواد نوروز بیگی و هماهنگی با هنرمند فرزانه پرویز پرستویی صورت پذیرد.
سخنران بعدی پیش از دستور، موضوع تشکیل جلسات شورایعالی سینما و کارایی نداشتن این شورا را مورد بحث قرار داد و گفت: «میدانیم که رئیس جمهور در شوراهای بسیار محدودی شرکت میکند و اینکه پذیرفته است شخصا در جلسات شورایعالی سینما حضور یابد قطعا اقدامی قابل تحسین است، اما از سوی دیگر شرکتکنندگان در این شورا به جای ارائه برنامههای مدون و کارشناسی شده با طرح برخی ایدهها و نه برنامه، وقت عالیترین مقام اجرایی کشور را که میتواند در خدمت رشد و تعالی سینمای ایران باشد به هدر میدهند.»
او افزود: «کاری به ترکیب این شورا که اصولا باید همه سلیقهها را نمایندگی کند و نمیکند نداریم. این خود یکی از دلایل کارایی نداشتن این شورا است. به هرحال با توجه به اینکه گفته میشود مصوبات شورایعالی سینما با حضور رئیسجمهور در حد تصمیمات هیئت وزیران است نگاهی به اولین مصوبه که به صورت رسمی منتشر نشده است نشان از بیاطلاعی کسانی دارد که دستور کار این جلسات را فراهم میکنند.»
او گفت: «در ماده یک مصوبات سومین جلسه شورایعالی سینما آمده است؛ مالیات مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده فعالیتهای سینمایی و هنری طبق قوانین سازمان نظام مالیاتی کشور از سوی سینماگران و تهیهکنندگان پرداخت شود. این حضرات ظاهرا حتی نمیدانند هنرمندان سینما بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی از مالیات معارفاند. خوشبختانه قوانین مجلس شورای اسلامی را شورایعالی سینما حتی اگر حقوق هیئت وزیران را داشته باشد نمیتواند لغو کند. البته موضوعات مالیات برارزش افزوده، مورد دیگری است که نباید با این قانون مجلس شورای اسلامی خلط شود.»
او گفت: «در زمینه مالیات فقط باید ماده ۱۵ و ۱۶ آئیننامه هیئت وزیران اصلاح شود که در این مورد نمایندگان شورایعالی در کمیته مالیاتی متن آن را نوشته و وزیر ارشاد هم به کمیسیون فرهنگی هیئت دولت ارسال کرده است. اگر کمیسیون فرهنگی موضوع را تصحیح و به هیئت وزیران ارائه دهد مشکل حل میشود.»
این سخنران در پایان گفت: «متاسفم وقت رئیس جمهور که با حسن نیت در چنین شورایی شرکت میکند، صرف مصوبههایی میکنند که اساسا به شکل دیگری نیز قابل حل است. این آقایان در معاونت سینمایی باید پاسخگوی این فرصتسوزیها که با حضور رئیس جمهور میتواند به رشد سینما کمک کند، باشند.»
او در پایان افزود: «من از این آقایان انتظار ندارم بتوانند گامهای اساسی بردارند. امیدوارم رئیس جمهوری خود روشی انتخاب کند که از وقت و حضور ایشان بهتر و دقیقتر و با روشهای منطقی به نفع سینمای کشور استفاده شود. »
در ادامه شورایعالی تهیهکنندگان با تقدیر از انتخاب محمدمهدی عسگرپور به عنوان نایب رئیس فدراسیون تهیهکنندگان جهانی، آن را گامی مثبت برای سینمای ایران ارزیابی کرد که باید از ایشان تقدیر و تشکر کرد. در همین نشست مقرر شد از او برای گزارش آخرین نشست فدراسیون جهانی و همکاری لازم دعوت شود.
منبع: خبرآنلاین
باز نشر: مجله اینترنتی Bartarinha.ir
ارسال نظر