تخلف برند کرهای با «کارت بازرگانی یکبار مصرف»
بر اساس متن دفاعیهای که وزارت صنعت نسبت به برند کره ای منتشر کرده به نظر میرسد، این وزارت خانه دفاع درستی از تخلف انجام شده نداشته و گویا متوجه ابعاد پیچیده تخلفات گمرکی نیست.
نکته بعدی اینکه اساسا وزارت صنعت دفاع درستی از تخلف انجام شده نداشته و گویا متوجه ابعاد پیچیده تخلفات گمرکی روی داده نیست. در دفاعیه ای که وزارت صنعت نسبت به شرکت وارد کننده داشته این گونه مطرح شده است که "سوال اینجاست که در صورت بروز هرگونه تخلف احتمالی، چگونه در مبادی ورودی ممانعت لازم توسط دستگاه ذیربط بعمل نیامده است." در این خصوص گفتنی است که اساسا در این مورد تخلفی در مبادی ورودی روی ندده است! به نظر میرسد تنظیم کنندگان این دفاعیه آشنایی اولیه با قانون گمرکی و حتی نوع تخلف صورت گرفته ندارند. چراکه موضوع حسابرسی پس از ترخیص و انطباق قاعده ۲ الف به هیچ عنوان به برخورد در هنگام واردات در مرزها ارتباطی ندارد که این گونه مطرح شود چرا در مبادی ورودی ممانعت صورت نگرفته است. باید یاداور شد که در حسابرسی پس از ترخیص گمرک میتواند تا سه سال پس از ترخیص کالا در صورت کشف اسناد خلاف واقع نسبت به اعمال جریمه از سی تا سه برابر ارزش کالا اقدام کند.
در این خصوص گفتنی است که قاعده ۲ الف از قواعد پیچیده گمرکی میباشد که تشخیص آن ارتباطی به حضور در مبادی رسمی و ممانعت از تخلف ندارد. چراکه متخلفین برای فرار از پرداخت حقوق و عوارض گمرکی و همچنین فرار مالیاتی اقدام به واردات قطعات از گمرکات مختلف و حتی استفاده کارتهای بازرگانی یکبار مصرف میکنند که در این شرایط تنها با استفاده از ماده ۱۴۳ قانون امور گمرکی امکان کشف تخلف وجود دارد.
همچنین در بخش دیگری ازاین دفاعیه آمده است، "درخصوص قاعده ۲ـالف، تشخیص دامنه عملیات کاری (Working Operation) که تعریف آن به عنوان یکی از ارکان شمولیت در این قاعده ذکر شده است، به دلیل تنوع و گستردگی محصولات صنعتی جزو وظایف این وزارت محسوب میشود". این در حالی است که حسابرسی پس از ترخیص درمورد این شرکت بر اساس ماده ۱۴۳ قانون امور گمرکی مصوب سال ۱۳۹۰انجام شده است و این رسیدگی قانونی هیچ ارتباطی با وزرات صنعت ندارد. البته شرکت مدنظر میتواند برای اعتراض به حکم صادر شده از طریق کمیسیونهای حل اختلافات بدوی و تجدید نظر اقدام کند که در آن حالت بر اساس ماده ۱۴۵ در کمیسیون بدوی دو نفر از وزارت صنعت و در کمیسیون تجدید نظر بر اساس ماده ۱۴۶ قانون امور گمرکی یک نفر از وزارت صنعت میتواند در هیئت داوری حضور داشته باشد. بنابراین قانون به هیچ عنوان برای شخص وزیر جایگاهی برای ورود و اعمال نظر شخصی در روند بررسی و اعلام نظر در خصوص مسائل گمرکی در نظر نگرفته است.
کلام آخر اینکه، از وزیر با سابقه صنعت انتظار میرود توجه خود را بر تسهیل محیط کسب و کار و تلاش برای عبور از رکود واحدهای تولیدی داخلی متمرکز کنند، چراکه ممکن است در روزهای آینده وجوه گسترده تری از این دست تخلفات افشا شود.
نظر کاربران
"در ازای این رقم که هنوز ابعاد مالیاتی آن هم مشخص نشده، میتوان 30هزار فرصت شغلی جدید در ایران ایجاد کرد "
!!!!!!!!
از این حرف ها زیاد زده شده .
در مورد قطع سوبسید و پرداخت یارانه هم همین ها رو میگفتن و همه دیدیم نتیجه چی شد.
تو این مملکت جلوی چیزی رو به خاطر حل شدن اون نمی گیرن بلکه گیر میدن تا یه چیزی به خودشون برسه .