نخستین جاده خورشیدی در فرانسه افتتاح شد
وقتی از پنلهای خورشیدی صحبت میکنیم، یاد بامهای پوشیده شده از این پنلها یا نیروگاههای محدود انرژی خورشیدی میافتیم، اما مکانهای عمومی در معرض نور خورشید دیگری هم هستند که غالبا فراموش میشوند و اگر مجهز به پنلهای خورشیدی شوند، تحولی در میزان تولید انرژی پاک ایجاد میکنند.
جادهها در صدر این مکانهای فراموششده هستند. بله! جادهها!
گرچه در نگاه اول پوشاندن جادههای از پنلهای خورشیدی دشوار به نظر میرسد، اما از چند سال پیش پژوهشگران در پی برطرف کردن این مشکلات تکنیکی این کار بودهاند.
و ما امروز بالاخره، یک خبر خوب در این مورد شنیدیم.
در شهر کوچکی در شمال فرانسه به نام Tourouvre-au-Perche نخستین جاده خورشید دنیا به طول یک کیلومتر، دیروز افتتاح شد.
پنلهای خاصی که در این جاده به کار رفتهاند، با فیلمهای نازک سیلیکونی پوشیده شدهاند و طوری ساخته شدهاند که بتوانند عبور دو هزار وسیله نقلیه در روز را تاب بیاورند.
این جاده توسط وزیر محیط زیست فرانسه اففتاح شده است و این در حالی که منطقهای که این شهر در ان قرار دارد، یعنی نورماندی، چندان آفتابگیر نیست و در طول سال تنها ۴۴ روز آفتابی کامل را تجربه میکند.
در طول دو ساال آینده میزان تولید برق این جاده بررسی خواهد شد تا از نظر صرفه اقتصادی، مقامات به برآورد خوبی برسند.
البته اگر بخواهیم دقیق باشیم، افتخار ایجاد نخستین جاده خورشیدی دنیا به یک شرکت هلندی میرسد. البته این شرکت در سال ۲۰۱۴ یک جاده مخصوص مسیر دوچرخهسواری را مجهز به پنلهای خورشیدی کرد و روی یک جاده روتین محل عبور خودروها، کار نکرد.
پروژه فرانسویها چندان ارزان نبود و ۵٫۲ میلیون دلار هزینه در بر داشت.
حالا سؤالی که مطرح است، این است که آیا روزی در جادههای عمدتا آفتابگیر، این پنلها نصب میشوند؟
مشکل اینجاست که بسیاری از کشورهای آفتابگیر دنیا یا به کلی عقبافتاده هستند و سرمایه چندانی برای کارهای اینچنینی ندارند، یا مثل کشور ما یا کشورهای عربی، آنقدر ذخایر انرژی فسیلی دارند که ایجاد جادههای خورشیدی برایشان اقتصادی نیست.
نظر کاربران
به این میگن علم .به این میگن کشور .خیابونای ما با آسفالت جلو بندی ماشین که هیچ دل و روده آدمو میاره تو حلقش.آخه چقدر ما غصه بخوریم پنجمین کشور ثروتمند جهان چرا اینقدر عقب هست؟؟
اونهاییکه باید عاقل باشند اگر عاقل بودند. مصرف انرژی ایران را تا به حال از انرژی های پاک بدست می آوردند و نفت را برای نسلهای آینده ذخیره نگه میداشتند تا استفاده های بهتری از نفت بشود.