شمقدری: عقب مانده ها از فهم لابی عاجزند!
متاسفانه ما در کشورمان با بعضی عقب مانده که دست به قلم هم دارند روبهرو هستیم که چون خودشان از فهم این موقعیتها عاجزند دست به انکار و تمسخر ميزنند.
بخش دوم نشست به این ترتیب آغاز شد، در اولین پرسش یکی از دانشجویان موضوع جایزه اسکار و ادعای لابی کردن معاونت سینمایی با آکادمی اسکار را مورد سوال قرار داد. ریاست سازمان سینمایی در جواب اینگونه توضیح داد: ما وقتی دیدیم یک فیلم اسرائیلی در اسکار سال گذشته کاندید شده متوجه شدیم بهترین فرصت است که این اتفاق بیفتد. در جامعه و سینمای آمریکا از اسرائیلیها و کلا یهودیها متنفرند. البته ما ضدیهود بودن را قبول نداریم ، ما ضدصهیونیسم هستیم.
در خصوص لابی کردن هم روشن است که ما با تک تک آنها گفت و گو نکردیم. ظرفیت و حساسیتی را که در وجود آنها بود فعال کردیم. به این معنی که برای انتخاب نشدن فیلم اسرائیلی گفتیم یک راه وجود دارد که فیلم ایرانی را که آن هم کاندیدای اسکار شده انتخاب کنید.
در یکی از این دیدارها طرف ملاقات کننده گفت من با ۲۰۰ نفر از اعضای آکادمی دوست هستم و آنها به حرف من پیرمرد گوش ميدهند و این توصیه را به آنها خواهم کرد.
متاسفانه ما در کشورمان با بعضی عقب مانده که دست به قلم هم دارند روبهرو هستیم که چون خودشان از فهم این موقعیتها عاجزند دست به انکار و تمسخر ميزنند.
پیشبینی ميشد که امسال این ضربه را جبران کنند بدیهی است در حالی که در شدیدترین تحریمهای بینالمللی نسبت به ایران به سر ميبریم آنها در عرصه سینما هم این سیاست فشار بر ایران را اعمال کنند و به «آرگو» جایزه بدهند چون در اوج تحریمهاي ضد ایران فیلم ضد ایرانی هم باید برنده شود.در هر صورت باید توجه داشته باشیم که اصل لابی وجود دارد و کافی است شناخت خوبی از آن طرف داشته باشی تا از ظرفیتهاي آن استفاده شود.
دانشجوی دیگری با مطرح کردن فروش سینماها و شرایط اکران و بیمیلی مردم به سینما رفتن گفت و پرسید چرا باید وزیر ارشاد در جایی گفته باشد من نگران سینما نیستم، تلویزیون و مسابقات ورزشی وجود دارد؟
ریاست سازمان سینمایی در جواب این سوال و آمار فروشی که آن دانشجو در صحبتهاي خود بیان کرد گفت: در فضای رسانه گاهی آنچه انعکاس داده ميشود بر اساس تقوا و راستگویی نیست. به راحتی مطلب جعل ميکنند. مطلب دکتر حسینی هم این نبوده و در صحبتهاي ایشان تحریف صورت گرفته است. شاخص کلام امام و رهبری و حرکت دولت است که نشان دهنده راه است. حرف آقا در مورد اینکه سینما کلید پیشرفت کشور است را باید توجه کرد.
جشنواره فیلم کن ضدایرانی یا ایرانی است؟
جواد شمقدری در مورد فستیوال کن هم گفت: من به ريیس کن پیشنهادهایی دادم، وی گفت من مایلم بعضی از پیشنهادهای شما اتفاق بیفتد اما شرایط فراهم نیست. وقتی فون تریه ضداسرائیل حرف زد و داشتند از حیز انتفاع ساقطش ميکردند و به ناچار آمد معذرت خواهی کرد. بعدا گفتند چرا شمقدری از او دفاع کرده نميدانم فهم این قضیه سخت است که آن حرفها حرف دلش بود و عذرخواهی را مجبورش کردند انجام دهد.
نظر کاربران
لابي چيز بدي نيست
اسم شمقدری رو که میشنوم ناخواگاه یاد این بیت شعر میوفتم که قدیما به مناسبت ساخت طوفان شن در مجله گل آقا چاپ شده بود:
آن چیز که از هنر بری بود طوفان شن شمقدری بود!
والله!
من متوجه نشدم یعنی چی که در آمریکا از یهودیها متنفرند؟ آنجا که همه چی از جمله شرکتهای بزرگ فیلمسازی و رسانه ها مال یهودیها است و با تمام قوا از یهودیها و اسرائیل دفاع می کنند! آنوقت می آیند از فیلم ما حمایت می کنند؟ مگر دلشان به حال ما سوخته؟ فیلم جدایی نادر از سیمین هم پیام منفی در مورد ایران داشت که انتخاب شد. هر چند فیلم ساختار خوبی داشت ولی به خاطر فضای منفی که نسبت به کشور داشت انتخاب شد. شما مطمئن باش جایی که همه چیز سیاسی است و جایزه صلح نوبل را به اوباما می دهند هیچوقت بیخودی به ایرانیها جایزه نمی دهند و ایرانی ها آنقدر در اسکار نفوذ ندارند که لابی کنند.