۴۴۳۰۷۷
۱۰ نظر
۵۰۱۰
۱۰ نظر
۵۰۱۰
پ

گرانی دلار، بهانه بی‌ ربط گرانی لوازم‌ خانگی

گرچه نرخ دلار در هفته‌های اخیر روند افزایشی داشته و به هر حال روی قیمت کالاهایی که با نرخ رشد یافته دلار وارد می‌شوند اثر خواهد گذاشت، اما افزایش قیمت کالاهایی که در انبار هستند و با نرخ قبلی دلار وارد شده‌اند بی‌ربط است که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان باید در این زمینه پاسخگوی بازار مصرف و برخورد با گران‌فروشان باشد.

خبرگزاری ایسنا: گرچه نرخ دلار در هفته‌های اخیر روند افزایشی داشته و به هر حال روی قیمت کالاهایی که با نرخ رشد یافته دلار وارد می‌شوند اثر خواهد گذاشت، اما افزایش قیمت کالاهایی که در انبار هستند و با نرخ قبلی دلار وارد شده‌اند بی‌ربط است که سازمان حمایت مصرف‌کنندگان باید در این زمینه پاسخگوی بازار مصرف و برخورد با گران‌فروشان باشد.

حدود سه هفته از زمانی که نرخ دلار سر به افزایش گذاشت و به مرز ۴۰۰۰ تومان نزدیک شد، می‌گذرد و آثار مختلفی که روی وجوه متنوع اقتصاد ایران گذاشت. از استقبال صادرکنندگانی مانند فعالان معدنی که مواد اولیه خود را از داخل تامین می‌کنند گرفته تا واکنش هایی که بازار کالا های مصرفی به این پدیده داشتند.

گرانی دلار، بهانه بی‌ ربط گرانی لوازم‌ خانگی

اما در این میان و در کنار آثار منطقی افزایش دلار، آثار روانی آن نیز وجود دارد و حتی می توان مواردی را دید کرد که این افزایش قیمت دلار را بهانه قرار دادند تا کالاهای مصرفی خود را در حالی که ارتباط چندانی با افزایش دلار ندارند با قیمتی بالاتر از قیمت حقیقی به فروش برسانند.

از جمله گروه کالاهایی که افزایش توجیه ناپذیری را در روز های اخیر داشته‌اند، لوازم خانگی هستند. صنعت لوازم خانگی در سال‌های اخیر در رکود به سر برده که همین امر باعث شده لوازم خانگی تولید داخل و کالاهای وارداتی عمدتا با انباشت کالا در انبارها مواجه شوند و این یعنی حتی اگر افزایش نرخ دلار اثر مستقیم بر این گروه کالایی داشته باشد، عرضه لوازم خانگی از داخل انبارها صورت می‌گیرد که هزینه تولید آن بر مبنای نرخ سابق دلار بوده، نه نرخ افزایش یافته آن.

علاوه بر این، مشاهدات میدانی از بازار لوازم خانگی حکایت از افزایش قیمت این محصولات دارد و رئیس اتحادیه فروشنگان لوازم خانگی نیز افزایش قیمت متاثر از افزایش نرخ دلار را در هفته گذشته تایید کرده و در این باره گفته که قیمت لوازم خانگی وارداتی در هفته‌های اخیر پنج تا شش درصد افزایش پیدا کرده است که این افزایش قیمت به بالا رفتن نرخ دلار مرتبط است و قیمت کالاهای مواد اولیه تولید داخل هم مانند فولاد، مس و محصولات کارخانه‌های مادر افزایش یافته و تولیدکنندگانی که این مواد را خریداری می کنند می‌گویند به دلیل بالا رفتن قیمت مواد اولیه مجبور هستند که کالاهایشان را گران کنند.

گرانی ناشی از دلار غیرمنطقی است و رکود را تشدید می‌کند

طحان پور در همین رابطه با غیر قابل قبول دانستن این افزایش قیمت اظهار کرد که گران شدن کالاها پس از بالا رفتن نرخ ارز برای اقتصاد ما تبدیل به یک عادت شده است و تاثیر آن هم در بازار منفی است، شاید گردش کاذبی در بازار ایجاد کند اما رکود را تشدید خواهد کرد و باعث می‌شود مردم به جای خرید کالای جدید ترجیح می‌دهند وسایل قدیمی‌شان را تعمیر کنند. ما به عنوان اتحادیه این افزایش قیمت را قابل قبول نمی‌دانیم، چراکه وقتی کالایی در انبار است و قبل از گران شدن دلار وارد شده است نباید قیمت آن افزایش پیدا کند.

رئیس اتحادیه فروشنگان لوازم خانگی در بخشی دیگر از سخنان خود موضوع خود را درباره این گرانی ها کمی دقیق تر و اعلام کرد که برخی از افزایش قیمت‌ها ناشی از این بود که برخی عرضه‌کنندگان لوازم خانگی تخفیفات خود را حذف کردند که البته به نظر ما حذف این تخفیفات فعلا اثر مناسبی در بازار ندارد و این‌ موضوع را به آن‌ها ابلاغ کرده‌ایم. همچنین برخی دیگر نیز افزایش قیمت را به خاطر افزایش نرخ دلار داشتند که مجموع این افزایش‌های صورت گرفته باعث بالا رفتن قیمت چهار تا هفت درصدی لوازم خانگی شد که علاوه بر تذکری که به اعضای اتحادیه داده شد، لیست آن‌ها را نیز در اختیار سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قرار خواهیم داد.

اگر گران‌فروشی کنید، نرخ‌ها را دستوری می‌کنیم

در همین رابطه سید محمود نوابی - رئیس سازمان حمایت تولیدکنندگان و مصرف کنندگان - نیز اعلام کرد که هنوز از این گرانی ها گزارش دقیقی نرسیده اما اگر گرانی لوازم خانگی خارج از تایید سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان رخ داده باشد، قطعا با آن برخورد می‌شود تا جایی که لوازم خانگی را از گروه کالایی دو به گروه کالایی یک برگردانده و مشمول قیمت گذاری تکلیفی می‌شود.

وی همچنین وظیفه نظارت بر بازار را صرفا منحصر به سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان ندانست و عنوان کرد که در این زمینه همه دستگاه‌های درگیر یعنی اتاق اصناف و اتحادیه فروشندگان باید نظارت خود را اعمال کنند و البته نظارت عالی هم بر عهده ما در سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید کنندگان است.

ولی به هر حال به نظر می‌رسد که برای کنترل بازار در زمان‌هایی مانند افزایش نرخ دلار باید تدابیری اندیشیده شود تا موج‌های روانی نتواند این چنین، قیمت ها را در بازار مصرف آشفته کند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • عبدالله

    تومملکت ما چی یه چی ربط داره که این ربط داشته باشه مصلا سازمان اب پول اب رامیگیره وارزش افزوده بابتش میگره بعددفع فاضلاب رامیگیره وبازبابتش ارزش افزوده میگیره یک پیشنهادهم من دارم چونذکمبودهوای پاک داریم کنتری ساخته بشه که عمل جراحی وصل به ادمهابشه وبابت اکسیژنی که مصرف میکنند پول وارزش افزوده دریافت بشه

  • بدون نام

    دولت تدبیر و امید امید مردمو ناامید کرد

  • بدون نام

    سی ساله گداها هم با نرخ دلار کار میکنند بعد این ساده لوح میگه بیربط.

  • بدون نام

    همیشه برای گرونی دلیلی هست ولی برای ارزونی هیچ موقه نتونستن دلیل بیاران

  • بدون نام

    خیلی هم بی ربط نیست . گرانی باید از یه جایی شروع شود . این بار از بازار لوازم خانگی شروع شده و به زودی عین دومینو به بقیه جاها هم سرایت پیدا میکنه

  • وحید

    از وقتی کالای قاچاق رو جمع کردن فروشنده ها هم دیگه رقیبی ندارند برای همین با هر قیمتی که دوست دارن میفروشن

  • الیور تویست

    ببخشید نویسنده این مطلب واقعا اندازه این پسر بچه سر کوچه نا که با گربه ها بازی می کنه از اقتصاد چیزی بارش نبوده
    تمام گرونی ها توی این مملکت زیر سر همین دلاره

  • بدون نام

    عجیبه رئیس صنف هم‌چین نظری داره نظرش واقعا جالبه میگه فروشنده باید لوازمش راباقیمت قبل بفروشه وبعد گرونتر بخره یعنی ده تاجاروبرقی بفروشه به جاش نه تاجایگزین کنه اجاره مغازه وبقیه هزینه‌ها راهم از جیب بده از یک فروشنده مغازه دارچنین توقعی داشتن منطقی است؟ به فرض محال که چنین اتفاقی بیافته واصناف محترم حاضر بشن بخشی ازسرمایه خودرافداکن یک ماه بعد این گرانی اتفاق می‌افتد بجاش بایدقیمت ارز ثابت بشه که نه اصناف ضرر کنند ونه مردم جنس گران بخرند

  • ایرانی

    نویسنده این مطلب ی ذره هم از اقتصاد حالیش نیست

  • حجت

    شما دلار بکن ۱۰۰۰تومن بازم جنسا نمیاد پایین
    ولی۱۰۰تومن گرون بشه !!!
    واقعا مردم و دولت برای کشتن افراد ضعیف بسیج شدن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج