۷۵ درصد ایرانی ها به یک یا دو فرزند فکر می کنند
معاون مرکز آمار ایران گفت: بر اساس نتایج حاصل از پرسش نامه ها، ۶۰ درصد جوانان به دو فرزند، ۱۴ درصد به یک فرزند و ۲۵ درصد به سه یا بیشتر فکر می کنند و حدود یک درصد نیز اصلاً به داشتن فرزند فکر نمی کنند. زاهدیان افزود: در مجموع ۷۵ درصد جوانان کشورمان به یک یا دو فرزند فکر می کنند که اگر به همین منوال ادامه یابد، نرخ باروری پایین خواهد آمد.
خبرگزاری ایرنا: معاون طرح های آماری مرکز آمار ایران گفت: ما تا سال ۱۴۰۵ فرصت داریم تا برای افزایش نرخ باروری و جمعیت اقدام کنیم در غیر این صورت، جمعیت کشور کاهش خواهد یافت.
علیرضا زاهدیان در نخستین همایش ملی 'جمعیت و خانواده' در دانشگاه اصفهان افزود: در این فرصت ۱۰ ساله باید برای اجرای راه حل هایی که چندان هزینه بر نیست، اقدام کنیم هرچند این کار بسیار دشوار است.
وی ادامه داد: برای این کار باید شعار '۲ فرزند کافی است' را به 'دو فرزند کافی نیست' تغییر دهیم و نخبگان کشور را در این زمینه قانع کنیم.
این کارشناس با تاکید براینکه رشد منفی جمعیت، تاثیرگذارتر از رشد منفی اقتصادی است، اظهار کرد: سالمندی در آینده مشکل جدی خواهد بود و خانواده های تک فرزند، پشیمان خواهند شد.
وی از جمله سیاست هایی که باید برای افزایش جمعیت در پیش گرفته شود را افزایش منزلت خانه داری و زنان خانه دار، تعریف خانه داری مُدرن، حمایت از مادران شاغل، افزایش مرخصی زایمان، پرداخت حق اولاد به مادران، توجه به کیفیت جمعیت و خودداری از افراط و تفریط خواند.
زاهدیان گفت: بر اساس پیش بینی مرکز آمار، اگر نرخ باروری پایین بیاید و به ۱.۳ برسد در سال های ۱۴۲۰ تا ۱۴۲۵ نرخ منفی رشد جمعیت را تجربه می کنیم.
نرخ کلی باروری، میانگین تعداد فرزندانی است که یک زن در طول زندگی خود به دنیا می آورد.
وی افزود: اگر نرخ باروری به 2.1 برسد بازهم نرخ رشد جمعیت کاهش می یابد و در سال 1430 به نرخ 0.2 درصد می رسیم.
زاهدیان ادامه داد: اگر نرخ باروری به 2.5 برسد نرخ رشد جمعیت در سال 1430 به 0.6 درصد خواهد رسید.
معاون مرکز آمار ایران به میزان موالید نیز اشاره و اظهار کرد: در سال 80 یک میلیون تولد در سال داشتیم که این موضوع تا سال 94 روند افزایشی داشت و به یک میلیون و 570 هزار تولد رسید.
وی با بیان اینکه نرخ موالید از این پس روند کاهشی خواهد یافت، افزود: از طرفی جمعیت در سن ازدواج در حال کاهش است و از طرفی با کاهش نرخ ازدواج و افزایش طلاق مواجهیم.
معاون مرکز آمار ایران گفت: در سال 89 بیشترین تعداد واقعه ازدواج در کشور ثبت شد(890 هزار) که در سال 94 به 680 هزار ازدواج کاهش یافت.
وی نرخ باروری کشور در سال 65 را 6.8 فرزند برای هر مادر اعلام و اضافه کرد: این نرخ تا سال 90 به 1.8 رسید و در زمان حاضر کمی بالاتر رفته اما هنوز به 2.1 که نرخ جایگزینی می باشد، نرسیده است.
به گفته وی، اگر نرخ باروری کشوری به زیر 2.1 برسد دیگر بازگشت به آن بسیار محال است و اگر بخواهیم به این عدد برسیم باید یک میلیون و 600 هزار تولد در سال داشته باشیم درحالی که در بالاترین عدد به یک میلیون و 570 هزار تولد رسیده ایم.
زاهدیان تصریح کرد: آمار سال 95 نشان می دهد که تعداد تولدها نسبت به سال 94 کاهش خواهد یافت و این روند ادامه می یابد.
وی نرخ باروری در استان های تهران و اصفهان را به ترتیب 1.4 و 1.5 اعلام و تاکید کرد: این اعداد نشان می دهد که از نظر توزیع باروری،در مناطق برخوردارتر ، نرخ باروری کمتر است به همین دلیل نیز کیفیت جمعیت تغییر می کند.
این کارشناس، تعداد فرزندان به دنیا آمده از مادران بی سواد را 3.12 و از مادران باسواد را 1.19 فرزند و نرخ باروری در خانواده های با وضعیت اقتصادی مناسب را 1.4 و در خانواده های با وضعیت اقتصادی نامناسب را 1.8 اعلام و اضافه کرد: بررسی ها نشان می دهد که همه دلایل کاهش باروری، مسائل اقتصادی نیست.
وی نرخ باروری زنان شاغل را 1.1، جوامع شهری را 1.7 و جوامع روستایی را 2.2 اعلام و اظهار کرد: جمعیت زنان وارد شده به سن باروری نیز در کشور در حال کاهش است.
75 درصد جوانان به 1 یا 2 فرزند فکر می کنند
معاون مرکز آمار ایران به نظرسنجی که از جوانان در بدو ازدواج در کشور انجام شده است، اشاره و اظهار کرد: بر اساس نتایج حاصل از پرسش نامه ها، 60 درصد جوانان به دو فرزند، 14 درصد به یک فرزند و 25 درصد به سه یا بیشتر فکر می کنند و حدود یک درصد نیز اصلاً به داشتن فرزند فکر نمی کنند.
زاهدیان افزود: در مجموع 75 درصد جوانان کشورمان به یک یا دو فرزند فکر می کنند که اگر به همین منوال ادامه یابد، نرخ باروری پایین خواهد آمد.
وی گفت: بطور میانگین جوانان کشور به 2.3 فرزند فکر می کنند اما در واقع نرخ باروری 1.8 است.
وی همچنین به موضوع افزایش جمعیت سالمند کشور اشاره و تصریح کرد: لازم است بیمه های اجتماعی در این زمینه بیشتر فعال شوند درغیراین صورت احتمال ورشکستگی صندوق های بازنشستگی در سال های آینده دور از انتظار نیست.
زاهدیان، کاهش نیروی کار را نیز یکی از معضل های کاهش جمعیت خواند و گفت: این موضوع خود را بیشتر در نیروی کار ساده و کارگری نشان می دهد.
نخستین همایش ملی'جمعیت و خانواده' با شعار ' خانواده متعادل، ایران مقتدر ' روز شنبه در دانشگاه اصفهان برگزار شد.
نظر کاربران
بچه میخوایم چه کار .
با این وضع خراب و امکانات پایین همین یکی هم بس است .
ما که بعد از 5 سال صفر فرزندیم
ما جز اون یک درصدیم
ما پنج تا برادر بودیم و پدر ما با بدبختی و تلاش بزرگ کرد ،چرا باید اشتباه پدرامون رو انحام بدین،بیزحمت یه مقدار واقع بین باشیم ،مثل این میمونه که به یه نفر بگی تا از شیراز تا تهران پیاده تو یه روز برو ،اول زیر ساختها گذاشته شود بعد شعار بدهیم
بچه بیاریم که سپر بلای بخوربخرو های شما بشه ؟! نه من راضی نیستم بچه داشته باشم که فردا برای بودن تو این دنیا من رو نفرین کنه
تو این وضع بچه داری خیانته به اون بچه.بچه ای که قراره عامل نگرانی و گرفتاری بیحد بشه نباشه بهتره لااقل در حق خودش ظلم نمیشه
یکیشم زیاده.
بچه بیاریم که چی بشه؟
با این وضع افتضاح اقتصادی همون یکی ام زیاده این بچه ها بزرگ شن کار نمیخوان,پول خانه نمیخوان ؟
عجب رویی ام دارن
اولش با این وضع گرانی بیکاری دیگه نمیتونیم ازدواج کنیم چ برسه به بچه تازه اون دوتا شما حقوق نجومی میکیری لابد ک اینجوری واسه ملت نسخه میپیچی مردم نون شبشونم ندارن بخورن این اقا هم نفسش جای گرم درمیاد تازه میگه بچه اضافه بیارین عجبا ول کن بابا
با این وضع اقتصاد داغون همین یه دونه بچه هم که دارم اشتباه کردم به قول چاووشی غلط کردم غلط!!!!!!
مسولین مشکل بی کاری و بی پولی و حل کنند مردم بچه دار میشن
بچه ای که نتونيم نيازهای روزمره شو تامين کنيم نباشه بهتره،بياد رودنيا که چی بشه همش غصه بخوره که چرا اينونداره اونو نداره
واقعا با چه رویی میگید بچه زیاد بیارید ما تو نون خالیه خودمون موندیم ای هوار خدا به داد ما بدبختا برس ای خدا دارم دق میکنم از بی پولی وبی کاری
اصلا ازدواج تو این شرایط غلطه، چه برسه به بچه داشتن!!!
خودمان در دهه شصت طعم افزایش ناگهانی جمعیت و به تبع آن کلاس های 40 تا 50 نفره، سد کنکور ، بیکاری پس از فارغ التحصیلی و موانع پیش روی ازدواج را به یاد داریم، لطفا چند سال یا چند دها صبر کنید تا خاطرات تلخمان را فراموش کنیم سپس برای نسل های جدیدتر نسخه بپیچید.
من فکر می کنم یا آقای معاون داره شوخی می کنه یا اینکه ایشون در این کشور زندگی نمی کنه چطور امکان داره با وجود بیکاری ، فقر شدید ، اعتیاد گسترده بشه جمعیت رو بالا برد؟ طلاق و جدایی سال ب سال داره بیشتر میشه متاسفانه
از این 25 درصد یکی نیست با من ازدواج کنه؟
نه چیزا خیلی ارزونن بچه هم بیاریم
ایجاد کشوری امن همراه امرار معاش آسان برای مردم.یعنی امنیت ملی.در محیط آرام امکان زادوولد بیشتر میشه.کارهای شما برای امنیت خودتونه.ملت درنا امنی کامل بسر میبرن.شما همچنان رویا میبینید.
به حقوق بگیران نجومی باید بگند آمار بچه هاتونو ببریند بالا
سنوگرافی 200 هزار تومان است چجوری بچه بیاره
با همین جمعیت فعلی مشکل الودگی هوا و کمبود آب و …داریم چه جوری میگین جمعیت باید زیاد بشه؟!
ما که همون یه بچه رو هم بعد چند سال نداریم بخاطر نگرانی واسه خاطر تامین نبودن امکانات و مایحتاج بچه در آینده
مهمترین تضادی که در این مورد وجود دارد تفاوت سطح درک مسائل اقتصادی از سوی مسئولین و مردم است. کمر مردم زیر بار فشار اقتصادی شکسته انوقت مسئولین از مردم می خواهند جمعیت را زیاد کنند. مسئولین محترم، شما رفاه مردم را در سطح قابل قبول برسانید مردم می توانند مسائل شخصی خود را حل کنند.
اب وهوای الوده ،غذای بی کیفیت ،بچه های بیمار وعقب افتاده ،ادمای گرفتاروبی حوصله ....دوره خانواده های پر جمعیت در همه دنیا گذشته،زمین ظرفیت این همه ادم رو نداره
با این شرایط اقتصادی و بیکاری من به فرزند که فکر نمیکنم هیچ به زن گرفتن هم فکر نمیکنم
کشور ما منابع آب وکشاورزی واقتصاد ما جوابگوی جمعیت بیشتر نیست عاقلانه فکر کنید
اقای مسول لطفا برای مردم نسخه نپیچ !!!
بچه میخوایم چیکار وقتی که چند تا دکتر بخاطر بیماری مادر اجازه سه زارین میدن ولی متخصص زنان به خاطر این که تو پروندش تعدا کمتر سزارین داشته باشه قبول به عمل نمیکنه .و بچه ادم بخاطر این که از وقت زایمانت گذشته باشه دچار هماتوم بشه .لعنت به همه دکترای .............
اینکه حتی فکرامون رو میخونن جالبه!خخخخخخخ
من یک فرزند 17 ساله دارم و امسال کنکور پیش دانشگاهی دارد و به هیچ وجه پشیمان نیستم که چرا فرزندان دیگری ندارم.به سختی تونستم برای این بچه که با استعداد است شرایط تحصیل در مدارس خوب را فراهم کنم و الان نگران ادامه تحصیل فرزندم حتی در داتشگاه های دولتی هستم و کار و ازدواج و ..همسرم کارمند است و ما از خودمون زدیم تا فرزندمان موفق شود به امید خدا و اینطور که به نظر میرسد باید همچنان هزینه کنیم و نمیدانم کی باید به خودمان برسیم.
به جوانان توصیه میکنم فقط و فقط زمانی که مطمئن هستند از لحاظ مالی و روحی (هردو مورد) شرایط دارند فرزند بیاورند و لاغیر ...
فرزندآوری باید با هدف تربیت نسلی عالی و فرهیخته انجام بشه، فرزندآوری با هدف افزایش نیروی جوان استراتژی صددرصد اشتباهی هست. هر چقدر با این هدف جمعیت افزایش پیدا کنه بالاخره یه جایی باید متوقف بشه و ناچار باید دوران گذار به پیری جمعیت رو بپذیریم. بعلاوه، طوری از افزایش جمعیت صحبت میشه انگار امکانات و ثروت ریخته رو زمین کسی نیست استفاده کنه !