اعتراضهای نرگس آبیار در برنامه «هفت»
برنامه «هفت» این هفته با محوریت بررسی مستند بحران روی آنتن رفت، اما در بخش اول برنامه که نرگس آبیار و بازیگر خردسال فیلم «نفس» حضور داشتند، این کارگردان به شیوه اکران فیلمش اعتراض کرد.
در ابتدای این قسمت از برنامه «هفت» بهروز افخمی با اشاره به فروش خوب «سلام بمبئی» مجموع فروش هفتگی سینماها را نزدیک به چهار میلیارد تومان عنوان کرد که با این حساب در نیمه دوم سال می توان انتظار فروش شصت میلیاردی فیلم ها را داشت و گفت: «به این ترتیب درباره فروش امسال سینمای ایران رقم ۱۸۰ میلیاردی را پیش بینی می کنیم که عدد بسیار خوبی است. امیدواریم پخش کنندگان، تهیه کنندگان و سینماگران با تولید گونه های مختلف از فیلمهای سینمایی از جمله سینمای کودک به افزایش این رونق در سال آینده کمک کنند تا به وضعیت مطلوب برسیم که هنوز با آن فاصله داریم.»
یک ناعدالتی عجیب در سینما موج می زند
او در ادامه انتقادهایش درباره نهادها گفت: آحوزه هنری که ادعای کار فرهنگی دارند و از نمایش فیلم «لانتوری» به دلیل نامناسب بودن سرباز می زند، وقتی نگاه می کنیم فیلم هایی را نمایش می دهد روحوضی به حساب می آیند اما از سالن دادن به ما خودداری می کند. ما از ابتدا با 23 سالن شروع کردیم و قرار بود بعد از تمام شدن اکران «سیانور» و فیلم بعدی اش به تعداد سالن های ما اضافه شود اما نشد و ما الان 16 سالن داریم، «نفس» همواره با سالن پر اکران شده اما با این حال وضعیت سالن های نمایش ما بد است و حتی سانس ها جابجا می شوند.»
آبیار همچنین تعداد تیزر فیلمش را به اندازه تیزرهایی که به یک مستند اختصاص داده می شود یعنی 175 تیزر دانست و این اتفاق را ناعادلانه خواند.
به گفته او با تمام تلاش ها، شرکت نورتابان پخش کننده این فیلم باز هم نتوانسته سالن های بیشتری از حوزه هنری بگیرد. آبیار در ادامه درباره به دستوری که درباره نیامدن تهیه کننده «نفس» داده شده اشاره کرد و گفت: «برخی مسائل را قرار بود آقای قاسمی توضیح دهند که ظاهرا مدیر شبکه دستور داده اند که ایشان نیایند و ممنوع الورود به تلویزیون شده اند.»
پس از جایزه ای که آقای خاتمی به من داد ماجرا برایم عوض شد
افخمی نیز در ادامه با اشاره به اختلاف دو تهیه کننده فیلم «نفس»، تصمیم درباره نیامدن قاسمی به این برنامه را تصمیم شخصی خودش دانست و دلیل آن را مطرح شدن مسائلی که برای مخاطبان جالب نیست عنوان کرد.
آبیار در بخش دیگری از صحبت هایش گفت: «من بعد از خدا به بالاترین مقام عالی رتبه این مملکت پناه می آورم تا ما را از این بی عدالتی نجات دهند، دلم بسیار پر است و آمده ام در «هفت» تا گلایه کنم. من مردانگی یا زنانگی کردم و فیلم «شیار ۱۴۳» را ساختم حالا شما هم برای فیلم «نفس» از من حمایت کنید.»
او در بخش پایانی صحبت هایش بازی ساره نورموسوی را به اذعان بسیاری از کارشناسان شگفت انگیز خواند و گفت: «علت این ماجرا هم این بود که بازی نمی کرد، بلکه صحنه را باور می کرد و حس می کرد این اتفاق برایش افتاده است.»
در ادامه این برنامه گزارشی از جشنواره سینما حقیقت پخش شد و پس از آن میزگردی با محوریت بررسی مستند بحران در ایران باحضور نادر طالب زاده و محسن اسلام زاده برگزار شد.
طالب زاده در این میزگرد درباره ترور بیولوژیک صحبت کرد و اسلام زاده نیز از نبود کمترین تجهیزات در ساخت مستندهایی که در وضعیت بحرانی ساخته می شود گلایه کرد. طالب زاده همچنین وضعیت آمریکا را پس از انتخابات نامتعادل دانست و تاکید کرد ما باید از داخل آمریکا مستند بسازیم.
در پایان این برنامه نتیجه نظرسنجی درباره این سوال که «شیوه اکران سینمایی فیلم های مستند باید چگونه باشد؟» این طور اعلام شد: «اکران در سالن های زیاد با مدت کوتاه» ۳۳%، «اکران در سالن های کم با مدت طولانی» ۲۴%، «اکران در سینماهای خاص» ۴۳%. این برنامه بدون میز نقد و مسعود فراستی روی آنتن رفت.
ارسال نظر