جاسوسی از گوشی های مسافران هواپیماها
طبق گزارشی جدید بر مبنای اسناد سری منتشر شده از آژانس امنیت ملی توسط ادوارد اسنودن، سرویس های امنیتی ایالات متحده و بریتانیا اقدام به کنترل و نظارت و جاسوسی از گوشی های مسافران هواپیماها از سال ۲۰۰۵ نموده اند.
این گزارش ادعا می کند که در صورت روشن شدن گوشی در ارتفاع ۱۰ هزار پا یا بالاتر از آن، موقعیت آن برای آژانس امنیت ملی ارسال می شود.
در ادامه جاسوسان این آژانس ها می توانند با استفاده از ابزاری به نام Thieving Magpie اقدام به استخراج اطلاعاتی مانند آدرس ایمیل، PIN گوشی های بلک بری و داده های سرویس های اجتماعی مانند اسکایپ و فیسبوک کنند.
نهادهای امنیتی علاوه بر جاسوسی از گوشی های مسافران هواپیماها می توانند کارهایی که کاربر با گوشی خود انجام می دهد را هم تحت نظر داشته باشند. برای مثال آژانس امنیتی بریتانیایی GCHQ اعلام کرده است که مسافران را در هنگام استفاده از فیسبوک، توییتر، سرویس نقشه گوگل و حتی دانلود فایل توسط بیت تورنت تحت نظر داشته است. طبق گزارش این نهاد می توان از این ابزار برای اطمینان از حضور مسافران خاص در هواپیما جهت تحت نظر گرفتن آن ها یا دستگیری پس از فرود استفاده کرد.
آژانس هواپیمایی ایرفرانس یکی از مهم ترین خطوط تحت نظر گرفته شده به شمار می رفته است. آژانس امنیت ملی در یادداشتی مربوط به سال ۲۰۰۵ نحوه ردیابی پروازها از جمله خطوط ایر فرانس برای جلوگیری از حملات تروریستی را توضیح داده است. ایر فرانس از تمامی موارد ذکر شده اظهار بی اطلاعی کرده است.
ارسال نظر