«هوکد»، اپلیکیشن محبوب نوجوانان آمریکایی
در عصر اسنپ چت و شبکههای اجتماعی، دیگر هیچ توسعهدهنده عاقل نرمافزاری، نباید خطر کند و وقت و انرژیاش را روی اپلیکیشنهای جدی کتابخوانی بگذارد. گمان میکنم دو توسعهدهنده به نام پرنا گوپتا و پاراگ کوردیا، بعد از یک آزمایش ناموفق اولیه، هم متوجه این قضیه شدند.
آنها که میدیدند نوجوانها، دائم سرشان در گوشیهای موبایل است و مشغول چت هستند، ابتدا این فکر به سرشان زد که اپلیکیشنی درست کنند که هزار کلمه اول رمانهای پرفروش آمریکا، را برای مطالعه در دسترس کاربران قرار دهد تا اگر از آنها خوششان آمد، نسخه کامل آنها را بخوانند.
اما آزمایش نخست آنها ناموفق بود، طوری که در بهترین مورد، خلاصه یک کتاب تنها توسط ۳۵ درصد کاربرهای آزمایشی اولیه خوانده شد.
اینجا بود که فکر بکری به سرشان زد: چرا نیاییم و داستانها را به صورت یک چت برای کاربران نفرستیم؟
برای همین داستانی انتخاب کردند که به صورت گفتگوی دو نفر بود، آنها اپلیکیشن را طوری تغییر دادند که هر خط مکالمه را به صورت یک خط چت ارسال میکرد و وقتی کاربر روی یک دکمه کلیک میکرد، چتهای بعدی، یک به یک نمایش داده میشدند. این طوری کاربر، در محیطی شبیه یک برنامه چت، قرار میگرفت و تشویق میشد که ماجرا را تا پایان بخواند.
ایده آنها گرفت، حالا آنها اپلیکیشنشان را تکمیل کردهاند، اپلیکیشنای که خیلی محبوب شده و اسمش Hooked است.
با این اپلیکیشن هر کسی میتواند داستانهای کوتاه با فرمت چت بنویسد و ارسال کند. Hooked الان ۲۰۰ نویسنده خوب داستانهای این شکلی دارد. آمار مطالعه داستانهای Hooked خیلی بالاست، مثلا یکی از داستانهای موفق نزدیک به ۹۰۰ هزار بار خوانده شده است.
در عکس زیر، میتوانید سبک این طور داستانهای چتی را مشاهده کنید:
اپلیکیشن Hooked حالا یک پدیده شده، ۱٫۸ میلیون بار دانلود شده و مبدل به محبوبترین اپلیکیشن داستان و کتابخوانی در بین نوجوانان آمریکایی شده است.
البته توسعهدهندههای زیرک، مدل اقتصادی خاصی در Hooked پیشبینی کردهاند:
هر کاربر، در هر بازه زمانی، مقدار معینی داستان میتواند بخواند و برای اینکه به داستان بعد برسد، باید مدتی مثلا حدود ۴۵ دقیقه صبر کند. کاربران مشتاق عجول، البته میتوانند با پرداخت پول، این وقفه را نداشته باشند و بیدرنگ داستان بعدی را مطالعه کنند.
ارسال نظر