۴۳۳۳۹۴
۱ نظر
۵۰۱۲
۱ نظر
۵۰۱۲
پ

در ایران چند نفر ایدز دارند؟

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به مناسب ۱۱ آذرماه، اول دسامبر، روز جهانی ایدز به بیان مهمترین اقدامات و اهداف وزارت بهداشت در پیشگیری، کنترل و کاهش موارد ابتلا و مرگ ناشی از بیماری ایدز در کشور پرداخت.

خبرآنلاین: رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت به مناسب ۱۱ آذرماه، اول دسامبر، روز جهانی ایدز به بیان مهمترین اقدامات و اهداف وزارت بهداشت در پیشگیری، کنترل و کاهش موارد ابتلا و مرگ ناشی از بیماری ایدز در کشور پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ محمد مهدی گویا گفت: تا اوایل پاییز امسال در کشور ۳۲ هزار و ۶۷۰ نفر مبتلا به ایدز شناسایی شده اند و برآورد ما این است که تعداد مبتلایان به ایدز در کشور بین ۷۵ تا ۹۰ هزار نفر در کشور باشند و با سرعت در تلاش هستیم تا گروهی که از بیماری خودشان آگاهی ندارند را شناسایی کنیم و مورد مشاوره و آزمایش قرار دهیم.

وی با اشاره به دسترسی مردم ساکن در حاشیه شهرها به خدمات بهداشتی در قالب طرح تحول سلامت، یادآور شد: یکی از اهدافی که در اجرای این برنامه ارزشمند در نظر گرفته شده، پیشگیری و مراقبت از بیماری ایدز است که به طور ویژه در نظر گرفته شده و سال گذشته شاهد ادغام برنامه پیشگیری از ایدز در برنامه خدمات بهداشتی کشور به خصوص در حاشیه شهرها بودیم.

رسیدن به پایان ایدز، هدف جهانی تمام کشورها تا سال ۲۰۳۰

کشورهای دنیا تصمیم گرفتند که در ۱۵ ساله هزاره سوم یعنی از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۳۰، اقدامات ویژه ای برای رسیدن به پایان ایدز را در دستور کار خود قرار دهند البته پایان ایدز به این معنی نیست که دیگر شاهد این بیماری نباشیم بلکه به این معنی است که بیماری ایدز نباید یک مشکل بهداشتی باشد و کشورها بتوانند به مرحله ای برسند که اگر فردی به بیماری ایدز مبتلا می شود، صرفا بر حسب اتفاق باشد و دیگر شاهد ابتلای میلیون ها نفر در سال نباشیم.

تا سال ۲۰۲۰ باید تعداد ابتلای سالیانه به ایدز در دنیا به کمتر از ۵۰۰ هزار نفر برسد

وی رسیدن به هدف پایان ایدز در دنیا را دارای دو فاز عملیاتی عنوان کرد و گفت: فاز اول این هدف از سال ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۰ اجرا می شود که قرار است در این مرحله، تعداد مبتلایان سالیانه به ایدز در سال ۲۰۲۰ به کمتر از ۵۰۰ هزار نفر در جهان برسد در حالیکه در شرایط کنونی هر ساله بیش از دو میلیون نفر در جهان به این بیماری مبتلا می شوند و موارد مرگ ناشی از ابتلا به ایدز نیز باید تا سال ۲۰۲۰ به کمتر از ۵۰۰ هزار مورد در سال برسد.

تصویب برنامه استراتژیک چهارم ایدز کشور در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی

دکتر گویا از تدوین و تصویب برنامه استراتژیک چهارم ایدز کشور در ماه های پایانی سال گذشته در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به ریاست رییس جمهور و عضویت ۹ تن از وزرا خبر داد و گفت: این برنامه بر مبنای هدف جهانی پایان دادن به ایدز تهیه شده که باید بتوانیم ظرف ۴ سال آینده ۹۰ درصد از افراد مبتلا به این عفونت را در کشور شناسایی کنیم، ۹۰ درصد از افراد مبتلا به ایدز تحت درمان باثبات و پایدار قرار گیرند و اطمینان حاصل کنیم که ۹۰ درصد از افرادی که تحت درمان باثبات و پایدار قرار دارند، درمان مناسبی دریافت می کنند و تعداد ویروس در بدن آنها به حداقل ممکن رسیده و احتمال آلوده کردن افراد دیگر توسط آنها به صفر نزدیک شده است که به این اهداف، ۹۰، ۹۰، ۹۰ می گویند.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: تمام سازمانها و نهادهای درگیر با بیماری ایدز در کشور متعهد شدند که برای رسیدن به اهداف ۹۰، ۹۰، ۹۰ نهایت تلاش خود را به کار گیرند.

بیماریابی ایدز دو برابر افزایش یافته است

وی با اشاره به اقدامات وزارت بهداشت در حوزه کنترل و کاهش ایدز در کشور، یادآور شد: وزارت بهداشت برای افزایش بیماریابی برنامه های مدونی دارد به گونه ای که از زمان تصویب این برنامه تا کنون در کشور، با انجام مشاوره و آزمایش، بیماریابی ایدز دو برابر افزایش یافته است.

دکتر گویا اظهار داشت: دسترسی وزارت بهداشت به گروههای دارای رفتار پر خطر مانند رفتارهای پرخطر جنسی، اعتیاد تزریقی و یا مصرف هر گونه مواد اعتیاد آوری که می تواند افراد را در معرض ابتلا به ایدز قرار دهد، افزایش پیدا کرده و علاوه بر این، مشاوره با این افراد افزایش قابل توجهی یافته و توانسته ایم آنها را متقاعد کنیم که آزمایش های لازم را انجام دهند که تعداد مبتلایان تحت درمان نسبت به سال قبل دو برابر شده است.

پیشگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به فرزند را یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، پیشگیری از انتقال ویروس HIV از مادر به فرزند را یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت عنوان کرد و افزود: هدف ما کاهش ۹۰ درصدی انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند تا سال ۲۰۲۰ است و این برنامه ابتدا در ۱۶ استان کشور آغاز شد و بر اساس برنامه استراتژیک چهارم ایدز کشور، بنا است پیشگیری از انتقال ویروس ایدز از مادر به فرزند در تمام استانهای کشور اجرا شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: همه تمهیدات لازم برای انجام آزمایش های سریع در زنان باردار، تشخیص عفونت احتمالی و تحت درمان قرار دادن آنها انجام شده است بنابراین مادران باردار، در اولین مراجعه، مشاوره و در صورت نیاز درمان می شوند، شانس انتقال ویروس آنها به فرزندش و دیگران به حداقل می رسد، عمر وی طولانی تر می شود و همسران آنها نیز تحت مراقبت قرار می گیرند و در صورت نیاز درمان می شوند.

در زمان پخش سریال پریا، تعداد مراجعه کنندگان برای مشاوره ایدز به مراکز درمانی ۸ برابر افزایش یافت

دکتر گویا از افزایش اطلاع رسانی به مردم و گروه های پرخطر ایدز به عنوان یکی دیگر از برنامه های استراتژیک چهارم ایدز کشور یاد کرد و گفت: افزایش اطلاع رسانی در مورد ایدز اهمیت بسیار زیادی دارد و بزرگترین نقش را در این مسیر، رسانه ها و به ویژه رسانه ملی بر عهده دارند به عنوان نمونه در زمان پخش سریال پریا، تعداد مراجعه کنندگان برای مشاوره ایدز به مراکز درمانی ۸ برابر و تعداد افرادی که درخواست آزمایش برای تشخیص ایدز کرده بودند، ۴ برابر افزایش یافت.

وی ضمن تاکید بر اهمیت اطلاع رسانی به مردم و گروه های پر خطر در مورد بیماری ایدز، یادآور شد: علاوه بر این، آموزش جوانان به ویژه از طریق خانواده ها و مدارس با همکاری وزارت آموزش و پرورش و دیگر سازمانها یکی از مهمترین برنامه های تحقق برنامه استراتژیک چهارم ایدز کشور است.

دکتر گویا گفت: یکی دیگر از برنامه های وزارت بهداشت، تقویت کیفی برنامه های کاهش آسیب های ناشی از اعتیاد است و درمان با متادون و سرنگ و سوزن به قدر کافی در کشور گسترده شده و زمان آن رسیده که با کمک ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی کیفیت آنها را افزایش دهیم.

مبتلایان به ایدز می توانند تا ۶۰ سال پس از تشخیص عفونت ایدز زنده بمانند

وی از درمان باثبات و پایدار به عنوان یکی دیگر از برنامه های وزارت بهداشت یاد کرد و افزود: زمانی که از ابتلای افراد به ویروس ایدز آگاهی پیدا می کنیم آنها را به مراکز درمانی ارجاع می دهیم و درمان آنها باید ویژگی هایی مانند انتخاب بهترین و مناسب ترین داروها و درمان با ثبات باشد یعنی مراجعه کننده از درمان تمکین کند و اطمینان حاصل کند که علاوه بر بهبودی، باعث طولانی تر شدن عمر وی می شود و این افراد می توانند تا ۶۰ سال پس از تشخیص عفونت ایدز نیز زنده بمانند.

آموزش های ویژه پیشگیری از ایدز به ۲۰۰ پزشک خانواده در کشور

دکتر گویا اظهار داشت: از سال گذشته تاکنون ۲۰۰ پزشک از سیستم بهداشتی کشور که عمدتا پزشک خانواده هستند به مدت دو هفته در مرکز تحقیقات ایدز کشور در دانشگاه علوم پزشکی تهران که همکار سازمان بهداشت جهانی و یکی از پیشرفته ترین مراکز آموزش ایدز در دنیا است، تحت آموزش ویژه پیشگیری از ایدز قرار گرفتند و آنها نقش درمان سرپایی را در تمام شهرستان های کشور بر عهده دارند که خوشبختانه از مراجعات مکرر و بی مورد به بیمارستانها جلوگیری شده و بیماران در صورت نیاز به این مراکز ارجاع داده می شوند، درمان مبتلایان به ایدز راحت تر شده و باعث افزایش رضایتمندی و مراقبت از آنها شده است.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت یادآور شد: این ۲۰۰ نفر از پزشکان خانواده شبکه ای را با مرکز تحقیقات ایدز کشور تشکیل داده اند و به تبادل تجربیات خود به صورت آنلاین می پردازند که در ارتقای درمان افراد مبتلا به ایدز موثر بوده است.

به گفته وی در حال حاضر، پیشرفته ترین تجهیزات تشخیصی ایدز در کشور وجود دارد و در ۱۳ قطب کشوری، آزمایش های تشخیص ایدز در پیشرفته ترین نوع خود انجام می شود و امکان تشخیص عفونت ایدز در تمام شهرستان های کشور فراهم شده است.

خدمات درمانی ایدز در کشور رایگان است

دکتر گویا مهمترین ویژگی درمان مبتلایان به ایدز در ایران را رایگان بودن آن دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا، امکان درمان رایگان مبتلایان به ایدز وجود ندارد اما درمان ایدز در سراسر کشور به صورت رایگان انجام می شود.

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اضافه کرد: آموزش پیشگیری از ابتلا به ایدز به نوجوانان و جوانانی که دارای رفتارهای پرخطر هستند یکی از مهمترین برنامه های وزارت بهداشت است که به صورت آزمایشی در کشور در حال اجرا است که هدف آن، اطلاع رسانی، آموزش، مشاوره و انجام آزمایش برای نوجوانان و جوانان دارای رفتارهای پرخطر است تا موجب تغییر رفتار در آنها شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    تقریبا قریب به نود درصد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج