۴۳۳۰۸۱
۷ نظر
۵۰۰۹
۷ نظر
۵۰۰۹
پ

رسانه های جهان به تحسین ایران برآمدند

درحالی که ایران با کاهش تولید نفت توسط اعضای سازمان تولید کنندگان نفت (اوپک) موافقت کرده است اما بر اساس توافق به عمل آمده در روز چهارشنبه در وین، سهمیه تولید روزانه ایران با افزایش نود هزار بشکه در روز همراه شد.

خبرگزاری ایرنا: درحالی که ایران با کاهش تولید نفت توسط اعضای سازمان تولید کنندگان نفت (اوپک) موافقت کرده است اما بر اساس توافق به عمل آمده در روز چهارشنبه در وین، سهمیه تولید روزانه ایران با افزایش نود هزار بشکه در روز همراه شد.
کاهش تولید نفت اوپک و سهمیه کشورهای مختلف عضو اوپک تیتر نخست روزنامه های مهم اقتصادی جهان در روز چهارشنبه بود و جمله یکصدا به تحسین صلابت ایران در احقاق حقوق حقه خود، برآمدند.
روزنامه فایننشال تایمز انگلیس در همین زمینه نوشت: سهمیه همه کشورها کاهش یافت اما سهمیه ایران ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش پیدا کرد.
این روزنامه افزود که این افزایش تولید برای ایران، به علت اختلاف میان تخمین اوپک از تولید ایران و آنچه تهران مدعی تولید آن است، می باشد.
پایگاه خبری- تحلیلی بلومبرگ نیز نوشت: تأثیر کاهش تولید بر بازار جهانی انرژی آنی بود اما پایداری افزایش قیمت جهانی نفت بستگی به میزان تعهد اعضا اوپک به توافق به دست آمده دارد و این چیزی است که قبلاً آنها خود را به آن مقید ندانسته اند.
سهیل المزروعی وزیر انرژی امارات پس از نشست اعضای اوپک در روز چهارشنبه در گفت وگو با رسانه ها تأکید کرد:‌ همه اعضا با جدیت تلاش خواهیم کرد و انتظار داریم که نشست وین،‌ نشستی مثبت باشد.
جبار علی اللعیبی همتای عراقی مزروعی نیز به رسانه ها گفت: امید زیادی وجود دارد که پس از ماه ها مذاکرات سخت، سرانجام سه تولید کنندۀ بزرگ سازمان کشورهایِ صادر کنندۀ نفت، یعنی عربستان سعودی، ایران و عراق توانستند اختلافاتشان را برای تقسیم سهمشان از به دوش کشیدن بار کاهش تولید حل کنند تا اوپک برای نخستین بار پس از سال ۲۰۰۸ تولید خود را کاهش دهد.
به گزارش ایرنا عربستان پذیرفته است که ایران، به عنوان موردی خاص، بتواند تولید خود را تا سه میلیون و ۹۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد. همچنین، آن طور که گفته شده است، این توافق شامل کاهش حدود ۶۰۰.۰۰۰ بشکه نفت در روز توسط کشور های غیر عضو اوپک است.
روز چهارشنبه در وین، اعضای سازمان تولید کنندگان نفت (اوپک) بر سر کاهش یک میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه ای تولید روزانه نفت به منظور بالا بردن قیمت جهانی طلای سیاه به توافق رسیدند.
کشورهای عضو اوپک در زمان حاضر روزانه ۳۳ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت تولید می کنند؛ طبق توافق صورت گرفته در روز چهارشنبه کشورهای عضو اوپک تولید روزانه خود را به ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه کاهش خواهند داد که بیشترین کاهش توسط عربستان سعودی، عراق، امارات متحده عربی و کویت صورت خواهد گرفت.
قیمت های جهانی نفت بر اثر اخبار روز چهارشنبه با افزایش ناگهانی ۹ درصدی همراه بود و قیمت هر بشکه نفت برنت از ۴۶ دلار به ۵۱ دلار رسید؛ البته قیمتهای کنونی هنوز با قیمت بشکه ای صد دلار سال ۲۰۱۴ خیلی فاصله دارند.
روزنامه گاردین انگلیس نیز با انتشار سندی میزان سهمیه توافق شده کشورها از کل کاهش نفت اوپک را اعلام کرد. در ادامه این مطلب آمده است:
سهمیه عربستان با کاهش ۴۸۶ هزار بشکه‌ای در روز به رقم ۱۰ میلیون و ۵۸ هزار بشکه کاهش خواهد یافت؛ در حالی که سهمیه تولید امارات با کاهش ۱۳۹ هزار بشکه‌ای در روز به رقم ۲ میلیون و ۸۷۴ هزار بشکه می رسد.
عراق با کاهش ۲۱۰ هزار بشکه‌ای تولید در روز، سهمیه خود را به رقم ۴ میلیون و ۳۵۱ هزار بشکه کاهش خواهد داد و سهمیه ونزوئلا با کاهش ۹۵ هزار بشکه در روز به رقم یک میلیون و ۹۷۲ هزار بشکه کاهش خواهد یافت.

تنها به ایران اجازه داده شده تا تولید روزانه نفت خود را ۹۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

اساس ساده شده توافق در باره تولید نفت ایران به قرار ذیل است:

بالاترین تولید نفت ایران را در 16 سال اخیر که منابع ثانویه اعلام کرده است، مبنا قرار داده‌اند.

بالاترین رقم تولید نفت خام ایران به گزارش منابع ثانویه سه میلیون و ۹۷۵ هزار بشکه در روز بوده است؛ از این رو این عدد را به‎ عنوان مبنای تولید نفت خام ایران پذیرفته‌اند.
بنابراین از تولید دیگر اعضای اوپک جز نیجریه، لیبی و اندونزی ۴.۵ درصد کم کرده‌اند؛ که ۴.۵ درصد سه میلیون و ۹۷۵ هزار بشکه، حدود ۱۷۸ هزار بشکه در روز می‌شود.

حال، این دو عدد را از هم کم کنید که می شود سه میلیون و ۷۹۷ هزار بشکه در روز.

بنابر این میانگین تولید نفت ایران در 6 ماه نخست سال 2017 میلادی باید روزانه سه میلیون و 797 هزار بشکه باشد. به کلمه «میانگین» دقت کنید.
بناست ایران تولید خود را در ماه ژانویه سال ٢٠١٧ میلادی از رقم سه میلیون و ٧٠٧ هزار بشکه در روز آغاز کند و بتدریج روزانه ٩٠ هزار بشکه به این رقم بیفزاید.
بر اساس جدول مصوب اوپک، تنها کشوری که می تواند در 6 ماه نخست سال ٢٠١٧ به تولید خود اضافه کند، ایران است؛ آن هم به طور میانگین ٩٠ هزار بشکه در روز، به ‎طوری ‎که میانگین تولید نفت ایران در ٦ ماه نخست سال ٢٠١٧ از سه میلیون و ٧٩٧ هزار بشکه فراتر نرود.
بنابراین ایران می تواند در شش ماه نخست سال ٢٠١٧ در برخی هفته‎ها سه میلیون و ٩٠٠ هزار بشکه در روز تولید کند اما میانگین شش ماه نباید از رقم سه میلیون و 797 هزار بشکه در روز فراتر رود.

عربستان سعودی هم بر اساس توافق اوپک باید روزانه 486 هزار بشکه از تولید نفت خام خود بکاهد و مجموع تولید خود را به 10 میلیون و 58 هزار بشکه در روز برساند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • داریوش

    بحال اقتصادی مردم چه فرقی میکنه پس به منابع خام دست نزنیم بهتره

  • جعفرآقا

    درود

  • بدون نام

    نفت استخراج می کنن؟ یا تولید!

  • خاک وچوک

    ذخایرمونو داریم مفت میدیم باید هم تشویقمون کنن. ...

  • بدون نام

    درسته که برداشت از منابع ملی خوشحالی نداره اما خوشحالیم که با گفتگو و دیپلماسی تونستیم به حقمون برسیم . این مهمه...

  • حرام خوران

    ادمایی متل بدون نام که با مفت فروشی ذخایر موافقن تو مغز نداشتشون فرو کنن نفت سرمایه کشوره نه تامین کننده وسیله عیاشی اقازاده ها.

  • بی نام

    خارجیا معلوم فروش نفت و تشویق میکنن چه فرقی به حال ما داره در هر صورت پولش به جیب از ما بهترون میره نه مردم عادی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج