انتخابات آمریکا و نگاهی به رأی دهندگان
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۱۶ پس ازکش و قوس های فراوان روز سه شنبه برگزار شد و رای دهندگان آمریکایی در عین ناباوری، دونالد ترامپ جمهوریخواه را راهی کاخ سفید کردند.
خبرگزاری ایرنا: انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ۲۰۱۶ پس ازکش و قوس های فراوان روز سه شنبه برگزار شد و رای دهندگان آمریکایی در عین ناباوری، دونالد ترامپ جمهوریخواه را راهی کاخ سفید کردند.
این انتخابات از چند جهت ویژگی های خاصی داشت که یکی از مهمترین آنها ، حضور هیلاری کلینتون به عنوان یک زن در صحنه رقابت های انتخاباتی به عنوان نامزد یک حزب و دیگری هم حضور دونالد ترامپ با شخصیت خاص وبدون سابقه مدیریت سیاسی و با شعارهای عوام گرایانه بود.
پیروزی ترامپ در حالی در این انتخابات شکل گرفت که پیش از این اکثر نظرسنجی ها پیروزی هیلاری کلینتون رانشان می دادند و انتظار می رفت که او در کاخ سفید حضور پیدا کند.
شاید یکی ازمهمترین دلیل تفاوت نتایج نظرسنجی ها و نتایج اعلام شده را باید در آرایی دانست که این روزها با نام 'رای شرمنده مردم آمریکا ' نام برده می شود، یعنی کسانی که در نظرسنجی ها اعلام می کردند به کلینتون رای می دهند ، اما در حقیقت قصد داشتند به ترامپ رای بدهند، ولی به سبب وجهه ترامپ در عموم از خجالت آن را عیان نمی کردند.
موضوع دیگر در گرایش مردم آمریکا به ترامپ را باید در شعارهای وی جستجو کرد، جایی که او بیش از این که در شعارهای انتخاباتی خود خارج ازآمریکا را مورد توجه قرار دهد، توجه اش را بیشتر معطوف به داخل آمریکا بویژه بازسازی اقتصادی این کشور و فساد حاکم بر آن کرد و هیلاری کلینتون را نماد این مشکلات و فساد معرفی کرد.
واقعیت آن است که دمکرات ها در هشت سال حاکمیت خود تغییرات قابل توجهی در شرایط اقتصادی مردم آمریکا ایجاد نکردند، اگر چه در زمان تحویل گرفتن ریاست جمهوری از جورج بوش پسر شرایط بشدت بدتر بود، اما در این مدت وضعیت اقتصادی مردم آمریکا خیلی بهبود نیافته بود.برخی از کاهش ۲ هزار دلاری درآمدها در آمریکا خبرمی دهند.این برای مردم کشوری که درآمد و رفاه در آن حرف اول را می زند، خوشایند نبود.
ازسوی دیگر کارنامه سفید سیاسی ترامپ و موفقیت های تجاری وی در برابرافشاگری هایی که در خصوص اشتباهات سیاست خارجی کلینتون از جمله در موضوع لیبی، ایمیل ها و .. عنوان می شد، به نقاط قوت وی تبدیل شد.
موضع تند و تیز ترامپ حتی در قبال هم حزبی های خود و قاطعیت در واکنش به برخی موارد از جمله مهاجران وکشیدن دیوار و استفاده از بمب اتمی در صورت لزوم سبب شد تا فردی جلوه کند که دارای قاطعیت می باشد، اوباما در دید آمریکایی ها فرد قاطعی جلوه نمی کرد و هیلاری کلینتون نیز زنی بود که از قاطعیت لازم برخوردار نبود.
ازسوی دیگر ترامپ با مظلوم نمایی در شرایط رقابت انتخاباتی و اینکه اجازه نمی دهند او انتخاب شود، احساسات را به نفع خود در بین مردم برانگیخت.
درواقع شاید بتوان گفت که رأی مردم آمریکا به ترامپ به نوعی اعتراض به جریان و شرایط غالب حاکم در آمریکا بود.
نظر کاربران
خدا را شکر سیاستمداران با هوش ایرانی چنان چاهی برای امریکاییها در برجام کندهخ اند که به سادگی نخواهند توانست از آن خارج شوند .. نه ترامپ و نه بزرگتر از اون هم نمی توانند ... ایران و ایرانی با هوش و ذکاوت هستند .... ترامپ برای پیروزی بر دمکراتها این اراجیف را می زد و گرنه برجام برای ادامه حیات سیاسی امریکا واجب است و در صورت نقض برجام مطمئن باشید رقبای ظاهر و باطن امریکا به عرصه ایران وارد خواهند شد و امریکا در جهان منزوی خواهد شد انشاا...