تاجرنیا: کاندیدای اصولگرایان رای نمی آورد
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص استراتژی اصولگرایان در انتخابات سال ۹۶ و روند دستیابی این جریان سیاسی به ائتلاف گفت: اصولگرایان در گذشته در مورد نخواستن هايشان اتفاق نظر داشتند و در مورد خواسته هایشان توافق نظر نداشتند. در این انتخابات و با حضور روحانی اینها حتی نخواستن هايشان نیز محل اختلاف و مشکل است.
پایگاه خبری انتخاب: علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص استراتژی اصولگرایان در انتخابات سال ۹۶ و روند دستیابی این جریان سیاسی به ائتلاف گفت: اصولگرایان در گذشته در مورد نخواستن هايشان اتفاق نظر داشتند و در مورد خواسته هایشان توافق نظر نداشتند. در این انتخابات و با حضور روحانی اینها حتی نخواستن هايشان نیز محل اختلاف و مشکل است.
تاجرنیا با بیان اینکه در گذشته معلوم بود اصولگرايان از فلان کاندیداهای اصلاح طلب نمی خواهند حمایت کنند و بین کاندیداهای خودشان نميدانستند چه کسی را ترجیح میدهند . این دوره در معرفي کاندیدا هایشان هم دچار مشکل هستند افزود : اصولگرایان اگرچه به هیچ عنوان در دل خودشان روحانی و برنامه هایش را قبول ندارند اما در انتخابات سعی میکنند با عدم معرفی فردی که مطمئن هستند رای نمیاورد خودشان را با روحانی درگیر نکنند.
وی همچنین افزود : آنها با این کار در عين حال سعی می کنند عدم معرفی کاندیدای شاخصشان را با برخی بده بستان های سیاسی به روحانی بفروشند.
این فعال سیاسی با بیان اینکه بخش عمده ای از اصولگرایان سنتی معتقد به حضور یکپارچه در انتخابات نیستند افزود : در مقابل جریان نزدیک به پایداری در این مورد جدی تر اند و من فکر میکنم نهایتا یا با اصولگرایان به صورت متحد به کاندیدایی نخواهند رسید يا اگر به کاندیدایی برسند چهره شاخصی نخواهد بود و از پیش معلوم است شانسی برای برنده شدن در انتخابات ندارد.
تاجرنیا با تاکید بر اینکه اصولگرایان دنبال ائتلاف حول محور روحانی نیستد گفت: آنها در فضای کنونی فهمیده اند که فرصتی برای پیروزی ندارند، در نتیجه نمیخواهند خودشان را وارد چالش جدیدی با روحانی بکنند . ضمن اینکه با عدم معرفی یک کانديدا و حمایت های فردی از روحانی، بخشی از آنها میتوانند نوعی سهم خواهی از دولت روحانی داشته باشند.
او در خصوص جنس این سهم خواهی ها گفت: این سهم خواهی ها برای دستیابی به سهمی در دولت نیست بلکه آنها تنها امتیازاتی از روحانی میگیرند و انتظار دارند روحانی به مطالبات آنها نیز توجه کنند.
تاجرنیا در خصوص برنامه های تشکل نزدیک به آیت الله مصباح گفت : آنها یک پایگاه رای سنتی دارند به علاوه ابزارهايي که در مقاطعی میتوانست جریان ساز هم بشود. مثل زمانی که چهره غیر معروفی مثل آقای احمدی نژاد را معرفی کردند، بنابراین آنها دنبال مهره های جوان تر هستند.
او در توضیح استراتژی انتخاب کاندیدای جوان و ناشناس گفت : این افراد اگر رای نیاورند شکست جریان اصولگرایی محسوب نمي شود و مي توانند بگویند اینها چهره های شناخته شده ای نبودند و چهره اصولگرایی نبوده اند ، در کنار آن اگر رای بیاورد ميتوانند بگویند ببینید ما توانستیم با چهره های جوانمان با شما رقابت کنیم.
تاجرنیا افزود : بنابراین در انتخابات آینده نباید در اصولگرایان دنبال فردی بگردیم که اصولگرایان روی آن اتفاق نظر دارند، ضمن اینکه نباید دنبال فردی بگردیم که رای آوری بالایی داشته باشد .
این فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص برنامه اصولگرایان برای انتخابات با این سال 1400 گفت اینکه آنها امروز کاندیدایی را معرفی کنند که سرمایه آنها در انتخاباتی است که ممکن است شانس بیشتری داشته باشد یک اشتباه استراتژیکی است . چرا که کسی که یک دوره رای نمی آورد خیلی بعید است که در دوره های بعدی رای بیاورد.
او در توضیح به مساله عدم توفیق محسن رضایی و قالیباف در انتخابات های پیشین اشاره کرد و گفت : به نظر من کسی که در انتخابات های قبلی رای نیاورده ، مجددا چهره شدن و رای آوری او بعید به نظر می رسد.
او در خصوص پیغام قالیباف درباره شرکت در انتخابات به شرط ائتلاف همه گروه های اصولگرا بر سر او گفت : من فکر می کنم این تصور قالیباف که می تواند تنها کاندیدای مورد ائتلاف اصولگرایان باشد عمدتا نشان دهنده همین امر است که اصولگرایان برای انتخابات این دوره جدی نیستند . در بدنه جبهه پایداری مخالفت های جدی ای با قالیباف وجود دارد. حتی در شورای شهر نیز اصولگرایان شورا با او مخالفند .
تاجرنیا در خصوص وضعیت قالیباف در این دوره افزود: قالیباف چهره ای است که الان نسبت به سلامت زیر مجموعه اش تردید وجود دارد، در نتیجه او چهره آسیب پذیری است و ائتلاف اصولگرایان حول محور او اشتباه تاکتیکی است.
اين فعال سیاسی اصلاح طلب در خصوص تفاوت انتخابات ریاست جمهوری و.مجلس و شانس پایین رای آوری کسانی که قبلا سابقه شکست دارند گفت : به نظر من تفاوت انتخابات ریاست جمهوری و مجلس این است که در انتخابات ریاست جمهوری طرف باید به یک نوعی اعتماد عمومی زیادی را در سراسر کشور به دست بیاورد در نتیجه افراد دوست دارند به چهره های جدید تر رای بدهند نه آنهایی که قبلا سابقه شکست داشته اند.
تاجرنیا با اشاره به انتقادات از دانش آشتیانی در مجلس نیز گفت : تیغ انتقادات به دلیل اطلاعات غلط از دانش آشتیانی بود . من فکر میکنم با توجه به معيار هایی که این جريان دارد دانش آشتیانی فردی آرام و منطقی است.
این فعال سیاسی در توضیح معیار های اصولگرایان گفت : آنها تصورشان از دوره های گذشته دکتر دانش این بوده که او در برهه هایی از برخی جریانات دفاع کرده، آنها ارزیابی شان از دانش آشتیانی یک چهره راديکال در جریان اصلاح طلبی است این درحالی است که او فردی علمی است که بحث های سیاسی را در حوزه اموزش دخالت نمیدهند.
او افزود : چهره های شاخص اصولگرا این مساله را میدانند اما با اینکه کوچکترین روزنه ای را به روی چهره های اصلاح طلب باز کنند مشکل دارند. وگرنه خودشان میدانند دانش آشتیانی در دوره مدیریتی اش کسی بوده که مسائل سیاسی را در عملکردشان دخالت نداده و رفتار منطقی و عالمانه اي داشته است. تنها دلیل مخالفت با او به دلیل عدم رضایت آنها برای دادن کوچکترین فضایی به اصلاح طلبان بوده است.
ارسال نظر