محمدرضا تابش - نایبرئيس فراکسیون امید مجلس در روزنامه شرق نوشت: سه وزیر پیشنهادی رئيسجمهور به مجلس، روز گذشته در جلسهای پرنشاط و جدی، از نمایندگان مردم رأی اعتماد گرفتند. این عملکرد مجلس دهم در ماههای آغازین خود، پیامهایی دارد که توجه به آن ضروری است.
محمدرضا تابش - نایبرئيس فراکسیون امید مجلس در روزنامه شرق نوشت: سه وزیر پیشنهادی رئيسجمهور به مجلس، روز گذشته در جلسهای پرنشاط و جدی، از نمایندگان مردم رأی اعتماد گرفتند. این عملکرد مجلس دهم در ماههای آغازین خود، پیامهایی دارد که توجه به آن ضروری است.
١- رفتار اکثریت مجلس، نشاندهنده پختگی، متانت و پاسخدادن دست تعامل از سوی دولت و رئيسجمهور بود. نمایندگان گلایههای جدی درباره ارتباط وزرا با نمایندگان و مشکلات حوزههای انتخابیه خود دارند. مطالبه مردم درباره وضعیت اشتغال، تأمین آب، اعتبارات عمرانی و...، عرصه را بر نمایندگان در همین سال اول ایفای مسئولیت، تنگ کرده است. بااینحال اکثر نمایندگان به دلیل اینکه خود را با دولت در یک سنگر میبینند نقدها و گلایهها را کنار گذاشته و در این مقطع با درک موقعیت پرمخاطرهای که دولت، کشور، نظام و انقلاب با آن روبهروست به کمک دولتمردان شتافتند و صمیمانه و جانانه از قوه مجریه حمایت کردند. تفکیک مسائل منطقهای از منافع کلان ملی به شکلگیری سطحی عالی به نام سطح تعامل ملی خواهد انجامید که آرزوی دیرینه اصلاحطلبان است. باید امیدوار بود وزرا تعامل مثبتتری با نمایندگان داشته باشند و برای حل مشکلات مردمی که ولینعمت ما هستند، کمر همت ببندند.
همانطور که گاهی فقط شنیدن دردها و آلام مردم ازسوي نمایندگان، باعث التیام دردهاست، توجه نشاندادن دولت و وزرا به مجلس و نمایندگان نیز دقیقا همین حکم را دارد.
٢- در انتخابات مجلس دهم با وجود همه تنگناها و مسائلی که رخ داد، پدیدهای به نام «ائتلاف امید» متولد شد که ثمره آن، «لیست امید» بود. در مجلس دهم اگرچه برخی اعضای این فهرست به سایر فراکسیونها رفتند، اما بنمایه رأی مردم، در برخی بزنگاهها نظیر ماجرای رأیاعتماد روز گذشته، خود را نشان داد. تلاش اصلاحطلبان مجلس، حفظ ائتلاف با مستقلان و اصولگرایان معتدل بود و اجازه داده نشد رقیب آن را از هم بپاشند. دولت بايد به انسجام، قدرت و قوت فراکسیون امید و انعطاف بالای آن در مواجهه با سایر فراکسیونها و توجه كند. درعینحال باید از بسیاری از نمایندگان اصولگرا که با درک موقعیت خطیر دولت، آرای خود را در سبد گزینههای پیشنهادی ریختند و البته در ماجرای سؤال از وزرای امور خارجه و اطلاعات، اسیر سروصداها نشدند، تقدیر کنیم.
٣- روز گذشته، حاکمیت اخلاق بر فضای رأیگیری در مقابل تمسک عدهای خاص و کمتعداد به شگردهای نخنماشده و اتهامزنی برای حذف افرادی که مانند آنها نمیاندیشند- آن هم بدون سند و مدرک- قرار گرفت. در ابتدای سخنان خود، به عنوان موافق وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، از ریاست مجلس درخواست کردم اسناد ارائهشده ازسوي دو نفر از مخالفان دولت را منتشر کند؛ چراکه اسناد، طبقهبندی نداشت و با مساعدت رئيس مجلس، همه همکاران دریافتند که آن مدارکی که با آن «بگم بگم» میکنند از چه سنخی است.
با توجه به اینکه مجلس دهم از بطن مردم برخاسته و ظهور و بروز آن خارج از تصور برخی محافل و نهادها بوده است، اکثر نمایندگان آن حاضر نیستند اخلاق و مروت را زیر پا بگذارند و به شانتاژ و شایعه توجه کنند. مجلس دهم به اتهامزنی به افراد ذیل عناوین غیرواقعی، اقبال نشان نداده و خواستار بازگشت اخلاق به دنیای سیاست در ایران است.
٤- علاوه بر سخنان روشنيبخش رئيسجمهور درباره وضعیت کشور و دلایل ترمیم کابینه که از قضا باعث بههمریختگی برنامههای تخریبکنندگان شد و به آن واکنش هم نشان دادند، سه وزیر پیشنهادی نیز بههیچوجه از مرز اخلاق و وجدان عبور نکرده و با تحمل بداخلاقیها و اتهامزنیها، با متانت به بیان برنامههای خود برای اداره وزارتخانهها و بهبود شرایط زندگی مردم پرداختند. جامعه ما جامعه اهل تعامل و مداراست و میتواند بین این مشی و مشی برخی مصادرهکنندگان اصولگرایی تمایز قائل شود و به موقع، دراینباره اعلام نظر کند.
٥- پیام رأی روز گذشته بهارستان به وزرای پیشنهادی، پیافکندن وحدت و تعامل بین همه نیروهای انقلاب و جلوگیری از ایجاد دوقطبیهای کاذب است. روزگذشته برخی همکارانم در مجلس اشاره کردند برخی افراد که با عملکرد و سخنان خود، هشت سال باعث اختلافافکنی میان نیروهای انقلاب شدند، راست راست میگردند و برخی حامیان آنها، همچنان به دلسوزان این کشور و مدیران توانای ما برچسب فتنهگر میزنند.
اصلاحطلبان بارها تأکید کردهاند برخی رفتارها را برای حفظ آیین، انقلاب و نظام فراموش میکنند و آمادهاند با حفظ همه اختلاف دیدگاهها، در منافع ملی با اصولگرایان به تعامل حداکثری برسند تا مردم رنج کمتری ببینند. وقتی فردی که با مسئولیت ارشد قضائی، از اتفاق کهریزک عذرخواهی میکند، یعنی باید پذیرفت در آن شرایط نامساعد، طرفهای مختلفی مرتکب اشتباه شدهاند. روز گذشته نمایندگان مجلس نشان دادند گذشتهها را تمام کرده و فصل نوینی را که فصل تعامل، احترام به رأی مردم و همکاری برای ارتقای منافع ملی و درک موقعیت و فرصتی است که در آن قرار گرفتهایم آغاز کرده اند.
بايد با همه وجود از مواضع مقام معظم رهبری تشکر کنیم که امروز ایران، به عنوان قدرت تأثیرگذار منطقه، میتواند از روند مردمسالاری در کشورهای مختلف که آخرین مورد آن انتخاب رئيسجمهور لبنان بود، حمایت کند. رئيسجمهور روز گذشته تأکید کرد در سایه دیپلماسی سازنده ما، امروز ایران هراسان در جهان مسخره میشوند.
نباید فرصتها را از دست بدهیم. سطح امنیت در دنیای متلاطم امروز، مهمترین مؤلفه توسعه و پیشرفت است و به واسطه همین امنیت بالای ماست که برای نمونه، هتلهای استان تاریخی نگارنده یعنی یزد را تا ماهها بعد توسط گردشگران خارجی رزرو كردهاند. نباید با اتهامزنی بیحاصل و جدلهای بیمورد، مدیران توانمند و سرمایههاي انسانی خود را خانهنشین کنیم. باید از وقایع هفت سال قبل عبور کرده و به جای گشتن دنبال مقصر، به وفاق هرچه بیشتر برای توسعه و تعالی ایران بیندیشیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان
اپلیکیشن برترین ها
را نصب کنید.
ارسال نظر