حاشیههای رأی اعتماد به سه وزیر پیشنهادی
جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ورزش و فرهنگ در حالی برگزار شد که وقایع سال ۸۸ بخش مهمی از اظهارات مخالفان و موافقان را به خود اختصاص داد.
خبرگزاری ایسنا: جلسه رأی اعتماد مجلس به وزرای پیشنهادی آموزش و پرورش، ورزش و فرهنگ در حالی برگزار شد که وقایع سال ۸۸ بخش مهمی از اظهارات مخالفان و موافقان را به خود اختصاص داد.
جو انتظامی اطراف بهارستان از صبح امروز همانند روزهای مشابه خبر از برگزاری واقعهای مهم در مجلس شورای اسلامی میداد؛ زنگ آغاز جلسه در حالی به ریاست علی لاریجانی به صدا در آمد که برخی از اعضای کابینه از جمله ظریف و شهیدی (رئیس بنیاد شهید) از همان ابتدا در جلسه حاضر بودند.
۲۵۰ عکاس و خبرنگار نیز این رویداد خبری را پوشش میدادند.
طبق آییننامه مجلس قرار بر این شد که ابتدا - بر مبنای حروف الفبا- صلاحیت وزیر آموزش و پرورش یعنی فخرالدین احمدی دانش آشتیانی بررسی شود اما به دلیل عدم حضور رئیس جمهور ، مجلس وارد دستور دیگری شد و لایحه کمیسیون قضایی در رابطه با حمل سلاح سرد مورد بررسی قرار گرفت. با این وجود جو جلسه به دستور توجهی نداشت و گعدههای چندنفره در سرتاسر صحن مجلس و همچنین جایگاه هیأت رئیسه شکل گرفته بود.
ساعت ۸:۲۰ دقیقه بود که حسن روحانی با همراهی مطهری، تابش، نعمتی و حسین فریدون وارد مجلس شد. محمدرضا عارف نیز که امروز به دلیل سرماخوردگی دستمال سفیدی با خود به همراه داشت به استقبال آنها رفت.
روحانی توسط نمایندهها احاطه شد و حلقه انسانی او تا چند متر گسترش پیدا کرد. اما سخنگوی کمیسیون قضایی بیتوجه به ازدحام صحن و حضور رئیس جمهور به سخنان خود درباره لزوم ممنوعیت استفاده از سلاح سرد ادامه داد.
پس از پایان صحبتهای سخنگوی کمیسیون حقوقی، لاریجانی به رئیس جمهور و وزرای حاضر در صحن خیرمقدم گفت و تأکید کرد به دلیل اینکه بحث آغاز شده، نمیتوان آن را متوقف کرد. در نتیجه با دستور رئیس جلسه، موافقان و مخالفان لایحه کمیسیون حقوقی وارد بحث شدند.
در همین حین ثبتنام از نمایندهها برای شمارش آراء و نظارت بر آن در جایگاه هیأت رئیسه انجام شد. ازدحام ادامه داشت و دستور جلسه مجلس چیزی غیر از موضوع اصلی جلسه یعنی رأی اعتماد بود.
پس از گذشت دقایقی با پایان یافتن سخنان نمایندگان موافق و مخالف لاریجانی با جدیت از نمایندگان خواست در جای خود حاضر شوند و در رأیگیری شرکت کنند. با این تذکر جدی نمایندگان اطراف رئیس جمهور را خالی کردند و کلیات لایحه مورد بحث تصویب شد.
پس از آن حسن روحانی نخستین نطق خود در مجلس دهم را آغاز کرد.
او برای تلاش پنجماهه نمایندگان به آنها خسته نباشید گفت و به تورم ۴۰ درصدی و رشد منفی در آغاز کار دولت اشاره کرد. او معضلات کشور در آن برهه را شبه بحران خواند و به برجام هم گریزی زد و آن را گزینه ملت برای انتخابات آزاد دانست.
روحانی درباره تغییر کابینه نیز گفت: اساس کار دولت بر ترمیم مداوم کابینه شکل نگرفته بلکه تثبیت کابینه و مدیریت قاعده دولت است. اما اگر لازم ببینیم که ترمیم باعث افزایش سرعت و نه تغییر جهت میشود آن را انجام میدهیم.
رئیس جمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود تأکید کرد که دولت از فشار، تخریب و نقد غیرمنصفانه هراس ندارد و اینکه برخی از اقتدار ملی خوشحال نمیشوند باید در ذهن خود جستوجو کنند و علت آن را بیابند.
او از مواضع رسانهها در قبال اختلاس صندوق ذخیره فرهنگیان نیز انتقاد کرد و گفت: برخی رسانهها خوششان میآید بدهی معوق را اختلاس بگویند و بعضیها دارند فساد را در جامعه عادیسازی میکنند.
سخنرانی یک ساعته رئیس جمهور پس از دفاع مختصری از وزیران و اشاره به اهمیت سه وزارتخانه پایان یافت. در این حین رفتار نعمتزاده وزیر صنعت که در هنگام سخنان رئیس جمهور روی صندلی خود به خواب رفته بود مورد توجه رسانهها قرار گرفت.
پس از آن نوبت به موافقان و مخالفان رسید. نخستین مخالف حشمتالله فلاحتپیشه بود که بر کارآمد نبودن برنامه وزیر آموزش و پرورش تأکید کرد و گفت که دانش آشتیانی تحصیلات و سوابق مرتبط با این وزارتخانه را ندارد. اسدالله عباسی وزیر کابینه احمدی نژاد نیز از رئیس جمهور انتقاد کرد که چرا همه مشکلات کشور را به گردن دولت قبل میاندازد و گفت: بعضی مسائل هست که نمیتوانیم به گردن دولت قبل بیاندازیم و باید برای آنها برنامهریزی کنیم.
در زمان سخنان این نماینده مجلس بود که رئیس جمهور مجلس را ترک کرد و ادامه دفاع از وزرا را بر عهده وزیران پیشنهادی گذاشت.
نقوی حسینی مخالف بعدی بود که وقت ۱۵ دقیقهای خود را به فتنه اختصاص داد.
او گفت آقای منتظری فقیه بود فاسد شد؛ در این هنگام صداهایی در مخالفت با این سخن شنیده میشد.
او همچنین چند بار در صحبتهایش تأکید کرد: رئیس جمهور دوران جنگ عامل فتنه بوده و با کنایه گفت که امیدوارم فردا به جهنم حواله نشوم و یا به نفهم متهم نشوم. انقلابیها را نفهم ندانید.
نقوی حسینی ترمیم کابینه را نیز فرار رو به جلوی دولت دانست و افزود: آقای آشتیانی بازیگر نقش اول فتنه است.
این نماینده اصولگرای مجلس در ادامه وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش را تهدید به پخش فیلم در مجلس کرد.
او همچنین گزارش مکتوبی از یک خواهر شهید را در مجلس رونمایی کرد و آن را عملکرد آشتیانی در زمان مدیریتش بر یکی از مدارس فارسیزبان در انگلیس دانست. نقوی حسینی این گزارش را که به صورت دستنویس در چند صفحه A۴ ارائه شده بود در اختیار رئیس مجلس قرار داد و ضمن انتقاد از سه وزیر پیشنهادی، گفت: مگر قحطالرجال است که فقط همین سه نفر باید معرفی شوند.
حاشیههای نطق نقوی حسینی بعد از پایان صحبتهای او هم ادامه داشت.
وقتی نقوی حسینی از جایگاه سخنرانان پایین آمد تاجگردون به او اعتراض کرد و بین این دو نفر درگیری صورت گرفت که با وساطت مطهری برطرف شد. اما نقوی حسینی همچنان از آن سوی مجلس فریاد میکشید. چند نفر از نمایندگان نقوی حسینی را به آن سوی مجلس هدایت کردند و تعدادی از نمایندگان اصولگرا دور او جمع شدند و حتی با او روبوسی کردند.
بعد از صحبتهای نقوی حسینی، مهدی شیخ در جایگاه قرار گرفت.
او خطاب به مخالفان، گفت: چرا میخواهید فضا را دوقطبی کنید. مگر ما که موافق وزیر صحبت کردیم ضدولایتیم؟ این چه ادبیاتی است که به کار میبرید؟ آیا این نفاق و انشقاق در نیروهای انقلاب نیست؟ آیا تهمت زدن به نیروهای انقلاب روش پسندیدهای است و با اسلام سازگار است؟ ما قرار بود به اخلاق رأی دهیم. آما آیا این اخلاق است؟ انسانیت است؟ کجای شعار انقلاب ماست؟
سخنان شیخ در حالی ایراد میشد که سکوتی در مجلس حاکم شده بود و نمایندگان سراپا گوش بودند و گاهاً صحبتهای او را تأیید میکردند.
شیخ نیمی از وقت خود را در اختیار غلامعلی جعفرزاده ایمنآبادی نماینده جانباز مجلس قرار داد که از انتهای مجلس و از روی ویلچر نطق خود را مطرح کرد؛ او گفت داستان فتنه کی میخواهد در این مملکت تمام شود؟ همه یا فتنهگر هستند یا کاسب فتنه و یا ساکت فتنه؛ اگر کسی کاسب فتنه باشد که به عنوان وزیر از سوی رئیس جمهور معرفی نمیشود؛ چرا از تریبون مجلس دروغ میگوییم و تهمت میزنیم؟ کسی که استارت فتنه را زد هشت سال هر کاری که در این مملکت میخواست کرد و امروز در خیابانها راه میرود؛ اختلاس را دادگاه اثبات میکند نه ادعای پشت تریبون. اگر پروندهای دارید چرا آن را به قوه قضائیه ندادید؟
پس از پایان صحبتهای جعفرزاده ایمنآبادی تعداد زیادی از اعضای فراکسیون امید دور او را گرفتند و با او روبوسی کردند.
در این زمان نوبت به دانش آشتیانی رسید که صحبتهای خود را بدون حاشیه آغاز و بر مشکلات فرهنگیان و پیشرفت وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد.
او کهنگی مدارس و اقتصاد آموزش و پرورش را از مشکلات این وزارتخانه دانست و تأکید کرد که به تنهایی نمیتواند بر مشکلات فائق آید.
هنوز هفت و نیم دقیقه از صحبتهای وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش باقی مانده بود که لاریجانی صحبتهای او را قطع کرد و برای برگزاری جلسه بعدازظهر از نمایندگان رأی مثبت گرفت.
در نتیجه تا ساعت یک بعدازظهر تنفس اعلام شد و بقیه روند رأی اعتماد به جلسه بعدازظهر موکول شد.
نظر کاربران
به آقای نقوی حسینی باید گفت:وقتی شما فرق رییس جمهور دوران جنگ با نخست وزیر دوران جنگ را نمیدانی,در مجلس چه کار میکنی؟
اطلاق راس فتنه به رییس جمهور دوران جنگ,توهینی است که اهل فتنه (به قول شما اهل فتنه) نکردند.