آغاز مذاکرات دولت و مخالفان ونزوئلا
برخی اعضای مخالفان اختلاف زده ونزوئلا یکشنبه شب وارد مذاکرات با دولت این کشور در راستای طرحی با میانجیگری واتیکان به منظور مهار بحران سیاسی شدند.
خبرگزاری ایسنا: برخی اعضای مخالفان اختلاف زده ونزوئلا یکشنبه شب وارد مذاکرات با دولت این کشور در راستای طرحی با میانجیگری واتیکان به منظور مهار بحران سیاسی شدند.
این مذاکرات در آستانه یک اعتراض خیابانی بزرگ دیگر برای مطالبه کنارهگیری نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا از قدرت صورت گرفته است.
مادورو به منظور انجام این مذاکرات وارد موزهای در غرب شهر کاراکاس شد. بسیاری از مخالفان مادورو که نسبت به این مذاکرات سوء ظن دارند معتقدند که این یک "تاکتیک" از سوی او برای ایجاد بن بست و کاستن از فشارها بر رهبری است که شدیدا محبوبیت خود را به دلیل افزایش تورم و کاهش کالاهای اساسی از دست داده است.
۱۵ حزب متعلق به ائتلاف مخالفان موسوم به "وحدت دموکراتیک" این مذاکرات را تحریم کرده و گفتهاند آماده نشستن پشت یک میز با دولت نیستند مگر آنکه دولت فعالان مخالف زندانی را آزاد کرده و تصمیمش برای لغو همه پرسی برکناری مادورو را پس بگیرد.
این احزاب در بیانیهای اعلام کردند: دولت باید به منظور برگزاری یک گفتوگوی احتمالی از همان اول صراحتا اعلام کند که هدف این مذاکره توافق بر سر شرایط یک انتقال قدرت دموکراتیک در باقیمانده سال ۲۰۱۶ است.
این مذاکرات همزمان با تشدید تلاشهای مخالفان به منظور فشار برای برکناری مادورو صورت گرفته است.
چند روز پیش دهها هزار تن از حامیان مخالفان دولت در سراسر ونزوئلا تظاهرات کردند و قرار است تظاهرات دیگری را برای پنج شنبه این هفته صورت دهند. آنها وعده دادند که در این تظاهرات در اطراف کاخ ریاست جمهوری تجمع خواهند کرد.
این در حالی است که مخالفان دولت از زمان کودتای سال ۲۰۰۲ که باعث برکناری هوگو چاوز، رئیس جمهوری فقید ونزوئلا برای مدت کوتاهی شد، اجازه نزدیک شدن به کاخ ریاست جمهوری را پیدا نکردند.
در همین حال کنگره ونزوئلا که تحت کنترل مخالفان است یک به اصطلاح "محاکمه سیاسی" را علیه مادورو که صرفا نمادین است، آغاز کرده و او را متهم به نادیده گرفتن وظایفش کرده است.
با این حال مادورو که تهدید به دستگیری قانونگذاران این کشور در صورت انجام این محاکمه کرده یکشنبه شب گفت که "تعهد کامل" به برگزاری گفتوگو با مخالفانش دارد.
او در این اظهارات تلویزیونی که در کنار او روسای جمهور سابق اسپانیا، پاناما، جمهوری دومینیکن و میانجیگر واتیکان حضور داشتند گفت: ما میخواهیم شانسی برای رفع نفرت در ونزوئلا ایجاد کرده و در را به روی عشق ورزی در میان مردم ونزوئلا باز کنیم.
در همین حال کلودیو ماریا سلی، میانجی گر واتیکان در این مذاکرات، آغاز این دور مذاکرات را به عنوان یک "اتفاق بسیار مثبت" تحسین کرد و از طرفها خواست تا با سازش کردن نگذارند این مذاکرات مثل مذاکرات قبلی به بن بست بینجامد.
وی گفت: کشور شما منتظر دریافت پیامهای معتبر است تا بفهمد مذاکره به واقعیت پیوسته است.
نظر کاربران
همیشه پیش خودم میگم چرا ما به کشورهای عقب افتاده و متحجر که تو اونها ثروت زیادی هست ولی مردم فقیرند بعد پشت به علوم روز دنیا هستند ' میگیم کشور مستقل' فکر کنم فقر یکی از راههای مستقل شدن کشورشون هستش ' مثل کره شمالی ' کوبا ' ونزوئلا ' نیکاراگوئه ' بلاروس