مصرف مواد مخدر دومين عامل مرگ و مير در ايران
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت هاي مردمي ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: بعد از مرگ و ميرهاي ناشي از تصادفات و سوانح جاده اي دومين عامل مرگ و مير در کشور ناشي از سوء مصرف مواد مخدر ميباشد.
بابک دين پرست روز گذشته در جلسه شوراي فرهنگي و پيشگيري مواد مخدر کردستان که در سالن جلسات بهزيستي در سنندج برگزار شد افزود: در سالهاي گذشته بعد از مرگ و ميرهاي ناشي از سوانح جاده اي، فوت هاي ناشي از سوختگي هاي شديد دومين عامل مرگ و مير کشور بود اما اکنون دومين عامل مرگ و مير در ايران به علت مصرف مواد مخدر است و اين زنگ خطري براي جوانان و مردم ايران اسلامي به شمار مي رود.
دين پرست اظهار داشت: متأسفانه روزانه به علت سوء مصرف مواد مخدر و مصرف ناشي از مواد افيوني ۵/۱۱ نفر در کشور جان خود را از دست مي دهند و هر روز نيز شاهد کاهش سن مصرف کنندگان هستيم.
وي با بيان اينکه بايد براي اجراي ماده ۱۶ در استانهاي که در يک ميدان يا در يک محله معتادان دور هم جمع مي شوند و به راحتي و به وفور مشغول مصرف و تزريق هستند اقدام شود افزود: ارائه برنامه ها و اقدامات صورت گرفته تاکنون نتوانسته در عرصه پيشگيري از مواد مخدر در کشور نتايج مثبت و مفيدي بدست بياورد و تا جايگزين مناسبي هم براي مصرف کنندگان مواد مخدر نداشته باشيم شاهد کاهش مطلوبي در اين حوزه نخواهيم بود.
دکتر مدبر آراسته افزود: ورزش و اعتياد دشمن هم نيستند هيچ بلکه دوست و مکمل هم نيز هستند چون رفتار تنوع طلبانه و هيجان انگيز ورزشکاران زمينه گرايش آنان را به مصرف مواد مخدر فراهم مي کند چون وقتي ژن فردي فعال است نياز به کسب لذت و آرامش خوب دارد.
آراسته گفت: وقتي فعاليت و اقدام يک فرد نتواند به او لذت خوب بودن را بدهد نياز به جايگزيني دارد و ناچاراً به مصرف موادي همچون مواد مخدر گرايش پيدا مي کند.
اين عضو هئيت علمي دانشگاه علوم پزشکي با بيان اينکه تا تفريح و امکانات سالم و ضروري براي جوانان فراهم نشود و معضل اشتغال برطرف نشود شاهد پيشگيري هاي مناسب و درمان معتادان به طور مطلوبي نخواهيد بود.
وي اظهار داشت: مصرف متادون توسط معتادان نيز فرد را به انساني بدون ضرر تبديل مي کند و انسان يک تکه گوشت است و هيچ کار مثبت و فعالت ارزنده اي از وي سر نمي دهد که ضروريست براي اين مهم نيز چاره انديشي شود.
طولابي افزود: در حال حاضر براساس آمارها ۳۳ درصد از جرائم داخل زندانهاي استان توسط معتادان صورت ميگيرد که نگهداري معتادين در زندانها در کنار ساير زندانيان در کنار افزايش آمار جرائم تاثيرات منفي ديگري نيز دارد.
طولابي بيان داشت: در زمينه کشف ترياک دو درصد، هروئين ۴۵۸ درصد، شيشه ۲۶۲ درصد، شيره ۹۱ درصد، ۶۹ درصد سوخته، گراس ۴۹۹ درصد و در کل ۱۱۹ درصد در زمينه کشفيات انواع مواد مخدر نسبت به سال گذشته در سطح استان رشد داشتهايم و دستگيري قاچاقچيان و در مجموع عاملين توزيع موارد مخدر نيز نسب به سال گذشته رشدي ۱۴ درصدي را شاهد هستيم.
ارسال نظر