۴۱۴۱۴۱
۵۴ نظر
۵۰۴۸
۵۴ نظر
۵۰۴۸
پ

چرا جوان ایرانی به لاتاری فکر میکند؟

مهاجرانی که از طریق لاتاری به آمریکا مهاجرت کرده‌اند، عموما و به جز موارد استثنا در موقعیت‌های نسبتا مطلوب اجتماعی قرار دارند. شرایط آسان برای ورود به دانشگاه‌ها، داشتن شغل‌های مرتبط با مهارت و برخورداری از خدمات اجتماعی، درمانی و بهداشتی مناسب همه و همه به بهبود شرایط برای برندگان خوش‌شانس لاتاری کمک کرده است.

هفته نامه چلچراغ:

محمدمهدی حسین نیا: مهاجرت، پناه‌جویی، ترک وطن یا هر مفهومی شبیه به این‌ها، سال‌هاست که در ایران و بسیاری از کشورهای جهان به یک مسئله جدی و پیچیده اجتماعی تبدیل شده است.
کشورهایی که متقاضیان زیادی برای ورود دارند از یک لحاظ، و کشورهایی با شرایط عکس از لحاظ‌های دیگری قابل بررسی هستند. بااین‌حال همیشه مشکلات زیادی بر سر راه مهاجرت وجود دارد.
با تمام این مشکلات و سخت‌تر شدن هر روزه دریافت اقامت یا پذیرش پناه‌جویی از کشورهای دیگر دنیا، یک راه میان‌بر هست که شما می‌توانید در مدت کوتاهی نه‌تنها به گرین کارت ایالات متحده دست پیدا کنید، بلکه بعد از آن می‌توانید تمام شرایط تحصیلی، کاری و رفت و آمد بین کشور جدید و زادگاهتان را به راحت‌ترین شکل ممکن در اختیار داشته باشید.
منتهای مراتب برای استفاده از این میان‌بر باید از دو ویژگی بسیار مهم در حد اعلی برخوردار باشید؛ خوش‌شانسی بسیار زیاد و طبیعی و عادی بودن شرایط فردی و اجتماعی! در این صورت «لاتاری» در مشت شماست.
چرا جوان ایرانی به لاتاری فکر میکند؟
از سال 1990 کنگره ایالات متحده آمریکا تصمیم می‌گیرد تا شرایط نژادی و فرهنگی مهاجرانی را که در این کشور زندگی می‌کنند، با شیوه‌ای متفاوت کنترل کند. به همین خاطر، از این سال وزارت امور خارجه آمریکا با برگزاری یک قرعه‌کشی در ابعاد جهانی و سهمیه‌بندی‌شده برای اکثر کشورهای دنیا، به صورت کاملا گزینشی و هدفمند اقدام به جذب مهاجر می‌کند. معیار این‌که اتباع چه کشورهایی می‌توانند در لاتاری شرکت کنند، رابطه مستقیمی با تعداد مهاجران آن کشور در ایالات متحده دارد. درواقع لاتاری فرصتی است برای کشورهایی که در هر سال مهاجر کمتری به آمریکا روانه می‌کنند؛ درواقع راهی برای عدم جلوگیری از جریان پذیرش مهاجر و در عین حال برقراری موازنه‌ای بین نژاد و جمعیت مهاجران.
به این ترتیب با توجه به سهمیه‌بندی در نظر گرفته‌شده برای هر کشور، تعداد ظرفیت مشخصی توسط سامانه کامپیوتری «مرکز کنسولگری کنتاکی» به‌عنوان برنده اعلام می‌شوند. درواقع از بین میلیون‌ها نفر که سالانه در این قرعه‌کشی شرکت می‌کنند، تنها تعداد مشخصی در مرحله اول پذیرفته و پس از مصاحبه نهایی در سفارت این فرصت را به دست می‌آورند که به گرین کارت آمریکا دست پیدا کنند.

بااین‌حال محدودیت‌های حداقلی هم برای ثبت‌نام در لاتاری وجود دارد. برای مثال فرد متقاضی باید حتما ۱۸ سال داشته باشد و مدرکی معادل پایان موفقیت‌آمیز ۱۲ سال آموزش ابتدایی و متوسطه در اختیار داشته باشد. از آن‌جایی که برندگان نهایی می‌توانند همسر و فرزند زیر ۲۱ سال خود را هم به‌عنوان همراه با خود ببرند، درواقع افراد بین ۱۸ تا ۲۱ سال سه برابر، و افراد متاهل دو برابر دیگران شانس دریافت گرین کارت دارند. آزمایش‌های پزشکی، اثبات توانایی مالی یا داشتن وابستگانی در آمریکا نیز ازجمله مواردی هستند که در اعطای نهایی ویزا تاثیر‌گذارند.

در ایران اما، این تمام ماجرا نیست. افراد شرکت‌کننده در این قرعه‌کشی به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند؛ تمام مردم دنیا و پسرهای ایرانی که از سربازی معاف نیستند. مشمولان قانون سربازی در صورت برنده شدن یا باید از معافیت تحصیلی برخوردار باشند تا بتوانند با قرار وثیقه معین از کشور خارج شوند، یا پیش‌دستی کنند و برای خروج، از دانشگاهی ولو بسیار درجه پایین در خارج از ایران پذیرش تحصیلی بگیرند تا بتوانند اجازه خروج از کشور را داشته باشند. از طرفی افرادی که سابقه شرکت در لاتاری دارند، اگر بخواهند به‌صورت عادی مورد پذیرش کشوری قرار بگیرند، با مشکلات بسیار جدی روبه‌رو خواهند شد.

آن روی سکه مهاجرت

آمارهای جهانی از افزایش قابل پیش‌بینی مهاجران قانونی و چندبرابر شدن تعداد پناه‌جویان در چند سال اخیر حکایت دارند. تا جایی که سازمان ملل در گزارش‌های متعددی در سال‌های اخیر نسبت به بالا گرفتن تب مهاجرت ابراز نگرانی کرده است. به‌خصوص که در سال‌های اخیر مهاجران غیرقانونی و پناه‌جویان لزوما از کشورهای جنگ‌زده و قحطی‌زدگان آفریقایی نیستند.

مهاجرانی که از طریق لاتاری به آمریکا مهاجرت کرده‌اند، عموما و به جز موارد استثنا در موقعیت‌های نسبتا مطلوب اجتماعی قرار دارند. شرایط آسان برای ورود به دانشگاه‌ها، داشتن شغل‌های مرتبط با مهارت و برخورداری از خدمات اجتماعی، درمانی و بهداشتی مناسب همه و همه به بهبود شرایط برای برندگان خوش‌شانس لاتاری کمک کرده است.
بااین‌حال همان‌طور که در فلسفه ایجاد لاتاری گفته شد، این پذیرش مهاجران صرفا در راستای کنترل شرایط جمعیتی و نژادی و فرهنگی مهاجران پیشین است. درواقع سخت‌گیری‌های سال‌های اخیر در مصاحبه نهایی لاتاری و اعطای «ویزای گونه‌گونی» مربوط به اقدامات مخالفان سفت و سخت مقامات آمریکایی برای جذب بیشتر مهاجر است. تا جایی که موضوع مهاجران به یکی از ارکان مهم بحث‌های انتخابات پیش روی ایالات متحده نیز تبدیل شده است.

اشکان از برندگان ادوار گذشته لاتاری است که به همراه خانواده‌اش در ایالات متحده زندگی می‌کند. او با ورود به رشته پزشکی و گذراندن واحد‌های تحصیلی به‌تازگی موفق شده در بیمارستانی در شهر محل اقامتش مشغول به کار شود.
درواقع اشکان نمونه یک مهاجر با شرایط مطلوب برای خودش و به‌صرفه برای دولت آمریکاست. بااین‌حال او در گفت‌وگویی کوتاه با «چلچراغ» درخصوص شرایط اجتماعی و تحصیلی مهاجران این‌طور توضیح می‌دهد که به لحاظ قانونی هیچ‌کس با مشکلی روبه‌رو نمی‌شود، اما هم‌چنان برخورد با مهاجران همیشه خوب نیست.
اشکان این مسئله را این‌طور توضیح می‌دهد: «بحث مهاجران در ایالات متحده و بسیاری از کشور‌های دیگر سال‌هاست که از شرایط بحرانی و ناشناختگی بین اکثریت اجتماعی عبور کرده، اما هنوز هم مهاجران به‌خصوص در بحث‌های سیاسی محل مناقشه سران آمریکا هستند. برای مثال در انتخابات پیش رو، ما و بسیاری از مهاجرانی که با آن‌ها در ارتباط هستیم، امیدوار بودیم تا برنی سندرز بتواند به قدرت برسد.
از طرفی در بین تمامی راه‌های مهاجرت نوع رفتار آمریکایی‌ها با برندگان لاتاری کمی متفاوت است. ما در چشم آمریکایی‌ها بیشتر به‌عنوان آدم‌های خوش‌شانس و ماجراجو شناخته شده‌ایم تا کسانی که با شرایط تحصیلی، خانوادگی یا سیاسی به این کشور مهاجرت می‌کنند. بااین‌حال به لحاظ قانونی و اجتماعی مشکل خاصی وجود ندارد و در تمام این سال‌ها مهاجران شرایط بهتری در آمریکا پیدا کرده‌اند.»

با تمام این اوصاف، اگر فکر می‌کنید به قدر کافی خوش‌شانس هستید، به حد لازم از شرایط نرمال و طبیعی بهره می‌برید، اوضاع و احوال مالی‌تان آن‌قدر خوب هست که در مصاحبه نهایی مورد پذیرش قرار بگیرید و البته از تمام این‌ها مهم‌تر، از دسته پسران درگیر با مسئله سربازی نیستید، تا هفدهم آبان ماه فرصت دارید برای لاتاری ۲۰۱۸ ثبت‌نام کنید.

چرا جوان ایرانی به لاتاری فکر میکند؟

شیما طاهری ، محمد مخبری: چند سالی است که لاتاری به چالشی بزرگ در بین ایرانیان تبدیل شده و ایران یکی از پیشتازان شرکت در لاتاری است. نزدیک شدن به تاریخ ثبت‌نام در این قرعه‌کشی بهانه‌ای شد تا با امان‌الله قرایی مقدم، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه همراه شویم تا عوامل محرک ایرانیان برای شرکت در این قرعه‌کشی و تبعات در جامعه را بررسی کنیم.
چرا جوان ایرانی به لاتاری فکر میکند؟

لاتاری چیست و چرا برگزار می‌شود؟

لاتاری یا ویزای گوناگونی (وِگ) یکی از انواع ویزاهای مهاجرتی آمریکاست که به‌صورت قرعه‌کشی تعدادی از افراد برای دریافت گرین کارت آمریکا انتخاب می‌شوند. کنگره آمریکا در سال ۱۹۹۰ میلادی دستور برگزاری این قرعه‌کشی را به منظور حفظ گوناگونی نژادی بین مهاجران، به وزارت امور خارجه داد، که هر سال توسط کنتاکی کونسولار آمریکا انجام می‌شود و از میان متقاضیان به ۵۵۰۰۰ نفر ویزای اقامت دائم داده می‌شود.

شرایط شرکت در این قرعه‌کشی چیست؟

ثبت‌نام در لاتاری تنها دو شرط دارد؛ اول این‌که متقاضی متولد کشورهای مجاز باشد و دوم آن‌که حداقل مدرک دیپلم داشته باشد و در غیر این صورت باید دو سال سابقه کار در یکی از مشاغل موجود در فهرست اداره کار آمریکا را در پنج سال گذشته داشته باشد.

متقاضیان از چه کشورهایی می‌توانند در این قرعه‌کشی شرکت کنند؟

این ویزا برای کشورهایی که از روش‌های دیگر مهاجران زیادی را به آمریکا می‌فرستند، صادر نمی‌شود. هرساله فهرست کشورهای مجاز در سایت بولتن ویزا اعلام می‌شود. کشورهای غیرمجاز کشورهایی هستند که طی پنج سال گذشته بیش از ۵۰ هزار مهاجر را از طریق ویزاهای خانوادگی و کاری به آمریکا فرستاده باشند، مثل چین، انگلیس و هند.

به نظر شما چرا افراد تصمیم به مهاجرت و شرکت در لاتاری می‌گیرند؟

روان‌شناسان اجتماعی در فرانسه با مطالعه روی ۸۵۰۰ نفر دریافتند که افراد مهاجر موقعیت‌سنج‌تر و باهوش‌ترند. اگر به تاریخ هم نگاهی بیندازیم، می‌بینیم افراد نخبه و افرادی که از هوش بالاتری برخوردار بودند، مهاجرت کردند. مثل پیامبر اسلام. این افراد زودتر از بقیه تشخیص می‌دهند که محیط فعلی و فضای اجتماعی کشور محل زندگی‌شان ظرفیت پذیرش و توانایی جذب آن‌ها را ندارد. یعنی آن‌ها را از نظر شغلی، گذران اوقات فراغت، معیشت زندگی و آرامش خیال و… راضی نمی‌کند؛ پس این افراد به امید بهبود شرایط زندگی دست به مهاجرت می‌زنند.

بازار لاتاری و مهاجرت بین ایرانی‌ها هم که بسیار داغ است…

بله، در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۸۰۰ نفر از ایرانیان در این قرعه‌کشی برگزیده شدند که این تعداد در سال ۲۰۱۲ به دلیل حذف سهمیه کشور بنگلادش و اختصاص آن به ایرانیان به ۴۴۰۰ نفر رسید. اما چند وقت بعد کنسولگری آمریکا اعلام کرد که حدود هزار نفر از این افراد برای اجرای مراحل قانونی به سفارت‌خانه‌های این کشور مراجعه نکرده‌اند. در سال ۲۰۱۳ هم کشور ایران جزو کشورهایی بود که بیشترین متقاضی را برای شرکت در لاتاری داشت.

مهاجرت این تعداد از مردمِ یک کشور چه آسیب‌هایی را برای آن جامعه در پی دارد؟

یکی از سرمایه‌های مهم هر جامعه نیروی انسانی است و جامعه هم برای هر فرد که تا مقطع لیسانس تحصیل می‌کند، به‌طور میانگین ۱۵۰ میلیون تومان هزینه می‌کند که به آن هزینه سرانه هر فرد گفته می‌شود. البته می‌دانیم که این مبلغ برای تربیت افراد متخصص بسیار بیشتر است.
پس با مهاجرت هر فرد هم نیروی انسانی و هم هزینه سرانه فرد از کشور خارج می‌شود. هرچند که مهاجرت افرادی مثل مریم میرزاخانی به هیچ عنوان قابل جبران نیست. آلفرد مارشال، برنده جایزه نوبل اقتصاد، می‌گوید: اگر آموزش و پرورش کشوری در طول ۱۰۰ سال یک مخترع یا دانشمند بپروراند، هزینه ۱۰۰ سال آموزش و پرورش آن کشور را جبران کرده است. پس مریم میرزاخانی هزینه ۱۰۰ سال آموزش و پرورش ما را جبران کرده، اما آن را به آمریکا برده است. با از دست دادن نیروی انسانی کارآمد طبیعی است که کشور نمی‌تواند از منابع و اطلاعاتی که در اختیار دارد، سود ببرد. پس با زیانی غیرقابل جبران روبه‌رو می‌شود.

چه عواملی ایرانیان را به سمت مهاجرت و شرکت در لاتاری می‌کشاند؟

مهاجرت به‌طور کلی دارای دو عامل درون‌زا و برون‌زا است. از نظر من در کشور ما عوامل درون‌زا مثل بی‌کاری، ناامیدی به آینده، مشکلات اقتصادی، درگیری‌های سیاسی و… تاثیر بسیار زیادی بر مهاجرت افراد به‌خصوص جوان‌ترها دارد. چون جوانان برخلاف سالمندان، اهل محافظه‌کاری نیستند و افرادی نوخواه، نوجو و بی‌باک‌اند. وقتی می‌بینند فضای جامعه نمی‌تواند آن‌ها را جذب کند، به فکر شرکت در لاتاری و مهاجرت می‌افتند. هرچند که عوامل برون‌زا مثل تبلیغاتی که از سوی کشور آمریکا به‌طور مستقیم و غیرمستقیم انجام می‌شود هم بی‌تاثیر نیست.

بعد از برنده شدن در این قرعه‌کشی برای صدور ویزا چه مواردی مورد توجه است؟

داشتن حداقل مدرک دیپلم یا دو سال تجربه در یک شغل تخصصی در پنج سال گذشته، عدم سوءپیشینه فرد، عبور موفقیت‌آمیز از مراحل پزشکی و تزریق واکسن‌ها و درنهایت داشتن گواهی تمکن مالی یا معرفی یک شهروند یا مقیم آمریکا به‌عنوان اسپانسر فرد برگزیده‌شده از مواردی است که قبل از دادن گرین کارت مورد توجه قرار می‌گیرد.

پس برگزیده شدن در لاتاری انتهای راه متقاضیان نیست.

بله. هرساله میلیون‌ها نفر در این قرعه‌کشی شرکت می‌کنند و حدود ۱۰۰ هزار نفر برگزیده می‌شوند. اما سهمیه صدور ویزا تقریبا نصف این عدد است؛ چراکه بسیاری از افراد که به اصطلاح برنده لاتاری شده‌اند، نمی‌توانند مراحل بعدی از قبیل مصاحبه را پشت سر بگذارند. پس برگزیده‌شدگان در لاتاری به‌طور متوسط ۵۰ درصد شانس دریافت گرین کارت آمریکا را دارند.

از نظر شما برای کاهش متقاضیان ایرانی لاتاری چه باید کرد؟

فردی که در لاتاری ثبت‌نام می‌کند، اگر ۱۰ سال هم ثبت‌نام کند و برنده نشود، سال یازدهم و دوازدهم هم ثبت‌نام می‌کند، چون او انتخابش را کرده و نمی‌تواند خود را با شرایط جامعه کنونی‌اش وفق دهد. تنها کاری که می‌توان کرد، این است که مسئولان با هوشمندی بیشتر شرایط زندگی و پیشرفت را برای جوانان آسان‌تر کنند تا در سال‌های آینده کمتر شاهد خروج سرمایه‌های انسانی کشور باشیم.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    چه سوال مسخره ای .... مثل این میمونه که بپرسن چرا شما به زندگی بهتر فکر میکنید؟!!!!! آدم عاقل اصلا چنین سوال مسخره ای رو نمیپرسه چون جوابش بدیهیه.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      چون دنیا پرستید
      از این دنیا فقط آسایش و راحتی و شکم فهمیدید
      به ارزش‌های معنوی هم توجه نکردید

    • fatemeh

      اسایش و راحتی نباشه معنویات به یاد ادم نمیوفته شما یه بابایی رو فرض کن که پول نداره بچه اش رو درمان کنه اون به فکر معنویات میوفته یا یه پشتوانه مالی یا جایی که بشه بهش کمک کرد یا جایی با درامد خوب ؟؟ با شکم خالی نمیشه خوابید حرف شما مصداق اینه

    • سحر

      استاد فاطمه می شه بفرمایید کسی که پول سیرکردن شکم بچه شو نداره از کجا به فکرلاتاری می افته؟!

    • بدون نام

      فعلاً اینجا همه دارن و حرث میزنناین چه مصداق مسخره ای بود!!؟

    • رضا

      لابد به نظر تو ایران جای مناسبی برای معنویاته !!؟
      تنها چیزی که تو ایران هیچ جایگاه و خواستگاری نداره معنویاته اونی که تو میبینی و یگی نقاب معنویاته نه خود معنویات

  • بدون نام

    فرزندم با معدل بالای 19/5 و رتبه 25000 منطقه 1 نتونست برای پزشکی و دندانپزشکی قبول بشه. 3 سال هم پشت کنکور ماند.
    کسانی که رتبه 8000 داشتند و وضع مالی خوب در همون سال اول رفتن پردیس و الان سال 3 پزشکی پردیس هستند.
    فرزند من مجبور شد یه رشته معمولی لیسانس بخونه. امیدش به رفتنه. این مملکت همه چیزش مثل مسائل مالی در اختلاس قرار گرفته حتی صندلی های رشته ههای خوب دانشگاهی هم یکسری برای خودشون برداشته اند

    پاسخ ها

    • بدون نام

      خب اگه فرزند شما استعداد خیلی بالایی داشت میتونسست پطشکی دولتی قبول شه . قبول کن این رتبه برای یه فرد با استعداد بالانیست!

    • مونا

      رتبه خوبی برای قبول شدن نیست!عذرخواهم که اینو می نویسم.اما بعضی از ما در رویا به سر می بریم وانتظاراتمان از خودمان و اطرافیان زیاد است.

    • بدون نام

      2500

    • سحر

      انصافا با دوهزاروپونصد انتظار پزشکی هم داشتی؟!فرزند شما می توانست با واقع گرایانه عمل کردن یه انتخاب رشته ی درست داشته باشه و با اندکی زیرکی بعد از لیسانس وارد کار خوبی بشه.فامیلای ما که از دانشگاه سراسری هستند با انتخاب رشته های درست همشون وارد کارای خوبی شدند.

  • بدون نام

    من به عنوان یک دختر ایرانی قاعدتا خیلی خیلی بیشتر به لاتاری فکر میکنم

  • مرد

    در ایران تنها چیزی که بفکر مسئولان خطور میکند * اختلاص+رانت+دروغ ووووووووووووووووووو .. وگرنه آمار خودکشی جوانان که 10 برابر امار رسمی هست گوینده همه چیز هست* بیکاری+فقر+اختلاف طبقاتی+بیکاری+خودکشی+تن فروشی +اعتیاد بی داد میکنمه و کسی هم بفکر نیست و بقول نقی داریم میریم به قهقرا

  • بدون نام

    دوست ظاهرا کارشناس یعنی نمیدانند مریم میرزاخانی اگر در ایران مانده بود نمیتوانست به این درجه علمی نائل شود؟
    اول به خاطر حرف مردم باید به ازدواج فکر میکرد, بعد برای امرار معاش استاد حق التدریس جایی یا در بهترین حالت هیئت علمی یک دانشگاه کوچک میشد. جایزه نوبل ریاضی احتمالا آخرین چیزی در زندگیش میشد که به آن فکر میکرد.

    پاسخ ها

    • من

      علم بی معرفت ی جو هم ارزش نداره
      انشتنگ به خاطر همین بی معرفتیش علمش باعث کشته شدن چند صد هزار نفر شد

    • سحر

      عجب حرفای مفتی.
      منظورت هم لابد اینه که زن موفق تو ایران نداریم؟
      واقعا متاسفم که اینقدر دیدتان به زن ایرانی پایین است.خیلی ها تو همین کشور هم دارند کارهای بزرگی انجام می دهند.

    • بدون نام

      حرف مفتو کسی میزنه که استثناها رو به عنوان دلیل میاره، اینجا چند درصد زنان به بالاترین درجه رسیده اند و آنجا چقدر. آمارتو قوی کن

  • مائده

    چرا نباید فکر کند
    عموی من 50 روزه رفته با زن و بچش عکس مدرسه پسر عمومو نشون داد یه شهر بود برای خودش چه امکاناتی داشت

  • بدون نام

    یک بار به دنیا میای جغرافیا و تاریخ معاصر اون لحظه که کجا و با کی زندگی میکنی خیلی مهمه . چرا برای زندگی درست و بهتر نباید مهاجرت کرد . اکثر کسانی که بعضی کشورها رو قبول ندارند برای خود و خانواده ویزای اقامت گرفتند بعد بقیه رو منع میکنند ! خیلی جالبه

    پاسخ ها

    • مهسا

      دقیقا که همینطوره ......... مثالش عمه من......بیست ساله پیش عقلش رسید کله زندگیش رو فروخت با دخترا وداماداش رفتند سوییس.......... حالا هروقت پاش میرسه اینجا میگه شماها اینجا خیلی راحتین.. اونور همش کاره کار ...........هه

  • ایرانی

    در کشور ایران که حقوق های پایین و ناچیز به کارگر بدبخت می دهند و هیچ مسئول دولتی که حقوق های چندصدمیلیونی می گیرد به فکرش نیست باید هم نابود بشه و نخبگان و مردمش فرار کنند و بروند

    پاسخ ها

    • بی نام

      یه طوزی از کارگرها صحبت میکنه....انگار خودش کارگره!!!
      خودت رو گول بزن...بچه

    • سحر

      این الان دلیل مهاجرت بود؟
      چه ربطی داشت؟
      مگه نخبه هه قراره کارگر شه که فرار کنه و بره؟
      هرچند خود من معتقدم اون کسی که تعهد به کشورش نداره بره خیلی بهتره.

    • بدون نام

      خانم سحر شما همینجا بچسب و حرف هم نزن

  • بدون نام

    تا زمانی که این مسئولان بی فکر در این جامعه جولان میدهند جوانان ایرانی به هیچ پیشرفتی نمیرسند و وضع مملکت هر روز بدتر از دیروز میشه و راهی ندارند جزء اینکه به مهاجرت فکر کنند

  • بدون نام

    این مملکت برای جوانان ایرانی نیست ، برای مسئولین محترم و بچه هاشونه . من با دو تک مدرک لیسانس چند ساله بیکارم . بله کار هست ولی بعد از پول غذا و رفت و امد دویست هزار تومن میمونه که با اون نمیشه حتا ... .
    به قول نفر اول پرسیدن این سوال احمقانس .
    من الان خیلی وقته نمیتکنم بگم وطنم ،چون احساس میکنم جایی توش برام نیست و اینده ای هم ندارم .

  • محمد اصلان پور

    آمریکا سرزمین فرصت های طلایی است. حتی مردگان در این کشور زنده می شوند.

    پاسخ ها

    • سحر

      آره مثلا ایرانی هایی که رفتند اونجا رستوران دستمال می کشند مثال مرده هایی هستند که زنده شدند

    • بدون نام

      نظراتت مشکوکه سحری

  • بدون نام

    تنها کاری که می‌توان کرد، این است که مسئولان با هوشمندی بیشتر شرایط زندگی و پیشرفت را برای جوانان آسان‌تر کنند تا در سال‌های آینده کمتر شاهد خروج سرمایه‌های انسانی کشور باشیم.
    واقع تنها کاریه که میشه کرد .

  • بدون نام

    خيلي جالبه حتي يك كامنت مخالف هم نبود

  • بدون نام

    چه کسی مسؤولان را مسؤول می کنه؟ اون باید جواب بده

    پاسخ ها

    • بدون نام

      آفرین

  • بدون نام

    ای کاش منم میتونستم برم :((((

  • دراكولا تا به تا

    من خودم امريكام و واقعا راضي ام اما خيلي ها رو هم ديدم كه ناراضي اند و دليلش هم همينه كه بعضي ها اصلا تو يه عالم ديگه زندگي ميكنند. خانم يا اقايي كه بچه اش پزشكي قبول نشده ايا از هزينه تحصيل تو امريكا خبر داره؟ فكر كرديد تو امريكا مردم چه طور ميرند پزشكب ميخونند؟!!يعني در دانشگاه بازه و ميگند مجاني بيا پزشك شو؟!!

  • مریم

    جواب بسیار ساده است. چون این کشور ما را نمی خواهد. احساس می کنم در کشورم اضافه هستم.

  • محمد

    کدوم سایت بایستی ثبت نام کرد

  • مریم

    یعنی کسی که اسمش در میاد یه خرشانس واقعیه . خیلی شانسه و خیلی اقبال میخاد . ضمنا بیش از صدکشور ثبت نام میکنن و فقط ایران نیست . از طرفی تو راهنمای رسمی سایتش اهداف دولت امریکا رو تشریح کرده و یکی از اهدافش ورود فرهنگ ها و ادم های متفاوته تا تو ارتقا فرهنگیش کمک کنه چیزی که ما عکسشو عمل میکنیم و از تفاوت فرهنگ میترسیم.

  • یزدی

    چرا به فکر مهاجرت نباشیم . مسئولان چنان دم از عدالت و مصرف بهینه انرژی و بودجه دولت می زنند انگار خودشون تافته جدا بافته هستند . بنده یک سال و نیمه در انتظار اومدن ردیف استخدامیم از سوی سازمان فنی حرفه ای هستم ، نه تنها من بلکه بیش از 2000 نفر !! هر روز یه دروغی بهمون قالب می کنن . هر کجای دنیا بغیر از ایران اگه شرایطش بدترم باشه ... کم کم داره حالم از ایرانی بودنم به هم می خوره . ....

  • سلی

    آرزوی من دختر رفتن به خارج داشتن امکانات که تو مللکت خودم نتونستم داشته باشم

  • منم

    چرا جوان ایرانی به لاتاری فکر می کند؟
    پاسخ: چون جوان ایرانی اینقدر خوشه که خوشی زده زیر دلش

  • بدون نام

    پاسخ: چون جوون ایرانی نمی دونه چی می خواد!
    خیلی از کسانی که برم برم می کنن به محض اینکه پاشون برسه اونور هم باز همین و آش و همین کاسه است براشون چون فقط می خوان برن بدون هیچ هدفی ...

    یه چیز دیگه هم که تو نظرات خیلی جالب بود برام اینکه هنوز جوانان و مردم ما فکر می کنن همه چی به داشتن مدرکه! یکی میگه دوتا لیسانس دارم اون یکی مهندسی دارم! یکی که بدتر از همه میگه معدل بالا دارم! خب اینا به تنهایی لازمه موفقیت مخصوصا موفقیت مالی نیست هنوز نمی دونیم دنیا شده دنیای کارآفرینی و مهارت...

    پاسخ ها

    • بدون نام

      حتما داری شوخی میکنی؟؟!! کار آفرینی؟؟؟ تو ایران ؟؟؟!!!!! مهارت؟؟؟!!!! من خودم به شخصه مدرک مهندسی دارم و علاوه بر اینکه به رشته تحصیلیم تسلط کامل دارم و توش سابقه دارم و کلی مهارت دیگه از جمله حسابداری، جوشکاری، کامپیوتر ، مهارت های ورزشی و... دارم به دو تا زبان هم تسلط دارم وتجربه فعالیت های اقتصادی هم دارم و در یک کلمه بهتون بگم آخر همه چیزم ولی .... با تمام این مهارت هایی که دارم به هیچ عنوان هیچ آینده و انگیزه و هدفی نمیتونم واسه خودم توی این مملکت متصور بشم و هیچ راهی برای ادامه زندگی و پیشرفت تو ایران نمی بینم با یک دهم این مهارت هایی که دارم تو هر کشور دیگه بودم الآن زندگی ایده آلی داشتم و آدم موفقی بودم ولی افسوس که تو این مملکت گیر افتادم.

    • fatemeh

      من هدف دارم و میخوام برم و پیگیره کاراشم ..اتفاقا اونا که هدف دارن میرن بی هدف ها که همینجا هستن البته منوده به هدف بعضی اهداف واقعا تو ایران به درد نمیخوره یا اون بازدهی که باید داشته باشه ارو نداره

  • بدون نام

    ما ایرانی ها توی چند برهه تاریخی گیر کردیم یکیش کوروش بعد اسکندر بعد اسلام بعد مغول بعد قبل شاه بعد زمان انقلاب قبل و بعد محمود همین طوری هم ادامه داره مامان بزرگم یه ضرب المثل راجع به اسکندر و کارشه میزنه با خودم فکر میکنم اخه نه نه برزگ ما کجا اسکندر کجا اینقدر این تاریخ روی پشت ما سنگینی می کنه که نمی تونیم حرکتی بکنیم و خودمون رو تغییر بدیم گاهی وقتا فکر می کنم ای کاش می شد مغز ادما رو ریست کرد و جاهای زاید رو پاک کرد به نظر من ایران یعنی خود زمین ایران خیلی خوبه گاهی وقتا می خوام سنگ های کوه ها رو بغل کنم و با افتخار روی خاکم قدم بردارم جایی که ادامای بزرگی قدم برداشتن پدرای کشاورز و رعیتم که با تلاش خوش زندگی می کردند چون من از همین خاکم ولی وقتی یه سری چیزا خیلی اذیتم میکنه دل سرد میشم با این وضعیت امیدم به اینده کم میشه ولی در کل به اینده امید وارم نسل اینده که بدون تعصب خودش فکر می کنه و تاریخ رو قضاوت میکنه و شکوه پارس رو بهش بر میگرونه

  • مهدی

    من که منتظرم دوره این رئیس جمهور تموم شه بعدی بیاد اختلاس ها و دزدی ها و عدم مدیریت و کفایت قبلی ها رو بگه

  • سحر

    جوانهای ایرانی می روند چون تنبل هستند و حوصله ندارند کاری برای مملکتشان انجام بدهند.
    اما من هرگز حاضر نیستم بروم.می مانم و تا جایی که بتوانم به آبادشدن این کشور کمک می کنم مثل خیلی ها که ماندند و این کار را کردند.مثل خیلی از متخصص ها که جای فرار از این کشور و به هیچ جا نرسیدن آن ور دنیا ماندند و دانشجوهایی را تربیت کردند که توانستند ماهواره های فضایی بسازند. توانستند به انرژی اتمی برسند.
    آن جوان تنبل غرغرویی هم که ته مهارتش بازی کلش و تلگرام است!!برود بهتر است.بروند و انرژی منفی هایشان را هم با خودشان ببرند تا ما تو این کشور یک نفسی بکشیم و به دادش برسیم.

    پاسخ ها

    • بدون نام

      پس بشین و حرف نزن

  • بدون نام

    به نظر من انسان به هیچ چیزی متعهد نباید باشد الا خودش

    پاسخ ها

    • بدون نام

      به اون سحره بگو

  • حجاب

    چون میهن پرست نیستند. اه اه اه اه اه

  • بدون نام

    چون عاقلند.

  • هانیه ریاحی

    كسی كه عاقله به فكر فرار از این مملكته. اونجا دیگه بهشته و زندگی راحت وآسونه بی هیچ شك وتردید آزادیم هست

  • میلاد

    دوستانی که خیلی کشور رو دوست دارن و سینه چاک دولت و سرزمین هستند خودشون رو از ما جدا کنند.شاید مثل من که خیلی دلم میخاد از این کشور برم و دوستان دیگه تعداد کمی باشیم.گرچه با این اوضاع عمدتا میخان برن ولی جدا کنید خودتونا اگر ما بیشتریم که شما به سلامت بری جای دیگه اگرم ما کمتریم که خواهشا ما رو از کشور بیرون کنید

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج