دولت از پاکت شیر هم مالیات می گیرد
صادرکننده نمونه لبنیات هم به سیاستهای صادراتی دولت انتقاد کرد و گفت: یک سال است که ۵۰ میلیارد تومان بابت مابهالتفاوت قیمت صادراتی از دولت طلبکاریم که خبری از آن نیست، مضاف برآنکه مشوق صادراتی هم ندادند.
وی اضافه کرد: پنیر گودای آلمانی کیلویی ۲ تا ۳ دلار است در صورتی که قیمت شیر مورد مصرف برای کیلو پنیر گودا برای ما ۶ دلار تمام میشود و حال باید پرسید چگونه میتوان به بازار صادراتی ورود پیدا کرد و قدرت صادراتی داشته باشیم.
این صادرکننده نمونه لبنیات با بیان اینکه اکنون بسیاری از کارخانهةای لبنی با ۵۰ درصد ظرفیت تولید کار میکنند، افزود: دولت به جای آنکه از صادرات حمایت کند طلب ما را هم نمیدهد و ما حدود یک سال است که ۵۰ میلیارد تومان بابت مابهالتفاوت صادراتی از دولت طلبکاریم و وزارت جهاد کشاورزی ما را به مجلس محول کرده است و اگر این مطالبات به سال آینده موکول شود چیزی عایدمان نخواهد شد اتفاقی که برای جوایز صادراتی از چند سال پیش هم افتاده است.
وی با انتقاد از اینکه هنوز پس از سالها زنجیره شیر در کشور تعریف نشده افزود: از ۲۰ سال پیش راجعبه این موضوع در جلسات مدام صحبت کردهایم اما فقط اینکه قیمت شیر برای مصرفکننده چند باشد، هزینه علوفه دامدار، صنایع تبدیلی چقدر تمام میشود مشخص نیست و در اجرا هم اصلاً خبری از آن نیست.
به گفته سلیمانی، اکنون میتوانیم از بازار صادراتی روسیه، عراق، پاکستان و افغانستان بهره کامل را ببریم اما متأسفانه به هر دلیلی آن طور که باید به بازارها ورود نکردهایم.
وی اضافه کرد: در حالی که روابط سیاسی خوبی با عراقیها داریم اما نمیدانیم چرا ترکیه بازار اقتصادی عراق را در دست گرفته و بالاترین میزان صادرات به این کشور را به خود اختصاص داده است ما یک وزارتخانه برای صادرات نداریم که با کشورها رایزنی کند.
او در بخش دیگری از سخنان خود به کاهش مصرف سرانه لبنیات در کشور اشاره کرد و گفت: با توجه به روند افزایشی قیمت لبنیات در کشور سرانه مصرف محصولات لبنی نسبت به ۳ سال گذشته ۱۵ درصد کاهش یافته است و حال باید از دولتمردان پرسید که چرا ۹ درصد مالیات ارزش افزوده را برای محصولات لبنی لحاظ میکنند از آن طرف از شیر خام مالیات بر ارزش افزوده را نمیگیرند ولی از پاکت شیر میگیرند.
این صادرکننده نمونه لبنیات در مورد حجم صادرات خود به کشورهای اطراف در سال گذشته گفت: در سال ۲۰۱۵ مبلغ ۲۰۴ میلیون دلار به کشورهای عراق، افغانستان، پاکستان، کانادا، استرالیا، کشورهایی CIF و GCC صادرات داشتهایم و امسال نیز طی ۸ ماه گذشته یک میلیون دلار انواع شیرخشک و پنیرهای سخت و نیمهسخت به روسیه صادر شده است و در این بین ۶۰۰ تن محصولات لبنی در عراق میفروشیم.
سلیمانی به رایزنان اقتصادی توصیه کرد تا فکری به حال هزینههای گمرکی بین ایران و روسیه کنند چرا که تعرفه واردات لبنیات به روسیه از ۱۵ درصد تنها به ۱۱.۴ درصد کاهش یافته است مضاف برآنکه هزینههای حملونقل صادراتی نیز داستان خاص خود را دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از عملکرد وزارت بهداشت در مورد سیاست یک بام و دو هوای استفاده از روغن پالم و واردات این روغن گفت: اگر روغن پالم بد است چرا مجوز واردات آن را میدهند و چرا در صنایع روغن خوراکی از این روغن در بطریها استفاده میشود و فقط مشکل در صنایع لبنی است. ما در حوزه ماست سون بازار خوبی در کشور داشتیم و وزارت بهداشت با جریانسازیهای اخیر ضربه سنگینی به ما وارد کرد و اکنون کار به جایی رسیده است که مردم از مغازههای لبنی سنتی خرید میکنند که عواقب آن بعدها مشخص میشود.
نظر کاربران
تو داریی مارو با چ کشوری مقایسه میکنی المان افغانستان مارو داره میگیره بعدش دولت پولشو داده ب حقوق نجومی بگیرا با اختلاس گراها دیکه پولی نداره ک ب شماها بده
چه جالب!! دولت فقط بلده از مردم پول بگیره نه به فکر کیفیت و نه گرانی هستش
والله من واسه یه مرغداری 100 تایی هزارتایی نه ها فقط 100 عددی باید مالیات بدم چون مجوز گرفتم دیگه خودتون حساب کار دستتون بیاد هه
وا اینکه اصلا جای تعجب نداره تو این دولت اگه واسه چیزی مالیات نگیرن تعجب کنین
هنوزکجای کاری درآینده ازنفس کشیدنت هم مالیات می گیرند.بستگی به نوع نفس داره.آن کلید دروغین کجا رفت.خدا ناظر براعمال ماست بزودی باید تاوان بدن.
احسنت ب این دولت افرین
برو خدارو شکرکن که مالیات زمانیکه شیر مادرت رامیخوردی ازت نگیرند،
همين دولت ماليات ميگيره ك كارخونه دارا جنس هاشون گرون ميكنن, دست اون بدبختا نيس اونام دوس دارن جنس هاشون ارزون بدن بيشتر فروش كنن