کلید روحانی برای رسیدن به کرسی دوازدهم
دولتهاي نهم و دهم بيشترين ميزان جابهجایي كابينه را به خود ديدند و هيچكس نيز انتقادي به وضعيت آن دوران نداشت و اگر كسيهم اعتراضي ميكرد با هجمههاي فراوان روبهرو مي شد و ميگفتند كه شما سعي داريد تا دولت را تخريب كنند.
تغييرات كابينه، كليد طلايي موفقيت روحاني در انتخابات
از سوي ديگر برخي كارشناسان معتقد هستند كه اين جابهجاييها در دولت بدون هدف و استراتژي نبوده و رييسجمهور در ذهن دارد تا از پتانسيل موجود در اين وزارتخانه ها به بهترين وجه استفاده كند و نگذارد تا مخالفان از آن استفاده سو كنند. با نگاهي اجمالي به وضعيت سهوزارتخانه حساس ولي بيسروصداي ورزش و جوانان، آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواهيم يافت كه بدنه قشري كه با اين وزارتها در ارتباط هستند براي موفقيت دولتهاي مستقر در انتخاباتها از اهميت فراواني برخوردار است. در زير به بررسي نقش اين وزرات خانهها در مسير پيروزي انتخاباتي ميپرزدازيم.
۳ ميليون راي جديد و آموزش و پرورش
بنابر آمارهاي وزرات كشور در انتخابات سال گذشته يعني ۷ اسفند، ۳ میلیون و ۸۸ هزار و ۳۰۰ نفر «رأی اولی» بودند. اين افراد متولدين سالهاي ۷۶ و ۷۵ بودند كه براي اولين بار ميتوانستند در انتخابات شركت كنند.
در اين انتخابات متولدين سالهاي ۷۶ و ۷۵ ميتوانستند در انتخابات حاضرشوند، بنابراين اگر در انتخابات سال آينده نيز معيار سن راي دهندگان ۱۸ سال باشد، اين دوره متولدين سالهاي ۷۷ و ۷۸ مي توانند در انتخابات شركت كنند. بنا بر اطلاعات سازمان ثبت احوال راي اوليهاي سال ۹۴ بايد با راي اوليهاي سال ۹۶ برابر باشند، چرا كه در آن بازههاي زماني نرخ رشد جمعيت ايران روند ثابتي را طي كرده است.
بدون شك تمامي اين راي اوليها از قشر دانشآموزاني هستند كه يا در حين تحصيلند يا روزهاي پاياني تحصيل خود را پشت سر ميگذارند و نحوه اداره وزارتخانهاي كه با اين قشر عظيم و موثر در انتخابات سروكار دارد از اهميت بالايي برخوردار است.
زور علاقهمندان به ورزش
از سوي ديگر در ميان اقشاري كه به حوزه ورزش و تربيتبدني علاقهمند هستند، جواناني حضور دارند كه سياستهاي تندروها و تفكرات آنها را به هيچ وجه قبول ندارند. اين طيف براي آنكه به اهداف و نيازهاي دروني خود برسد، نيازمند سياستهاييهستند كه يك دولت بايد آن را پيگيري كند. البته شاهد آن بوديم كه تا چه حد براي حضور بانوان در ورزشگاهها و مسائل ديگري از همين نوع روحاني تلاش كرد ولي به نظر ميرسد اقدامات اين وزارتخانه كافي نبوده و برنامهها بايد توسط فردي به اجرا در مي آمد كه همسو با دولت اعتدال بود.
دلربايي از اهالي فرهنگ
برد-برد روحاني
در آخر بايد اشارهشود، بدون شك روحاني در ماجراي تغيير وزرا هر تدبير و درايتي كه داشت، فاقد استراتژي و راهبرد نبود. چرا كه تعويض در وقت اضافه براي دولت و شخص رييسجمهور هزينههاي فراواني داشت كه به نظر ميرسد همانطور كه روحاني در برجام به نتيجه برد-برد رسيد، اينجا نيز هزينههايي را تحمل كرد تا به اهدافي كه ميخواست برسد.
نظر کاربران
مگه روحانی کلیدش رو گم نکرده بود؟!