بررسی مناطق مختلف دنیا از نظر دور ریز غذا
دورریز مواد غذایی در سراسر دنیا رقمی بسیار بزرگ و سرسام آور است. براساس اعلام سازمان ملل هر سال ۲/۹ تریلیون پوند (واحد وزن) که معادل ۴۵۰ گرم است، غذا هدر می رود.
روزنامه فرصت امروز: دورریز مواد غذایی در سراسر دنیا رقمی بسیار بزرگ و سرسام آور است. براساس اعلام سازمان ملل هر سال ۲/۹ تریلیون پوند (واحد وزن) که معادل ۴۵۰ گرم است، غذا هدر می رود.
اگر بخواهید تصور دقیق تری از این اعداد میلیاردی داشته باشید، خوب است بدانید که این مقدار هدررفت غذا معادل ۱۲۰/۸ میلیون فیل، ۳۶/۲ میلیون تریلی ۱۸ چرخ یا ۷/۲ میلیون وال آبی است.
تریسترا استوارت، یک فعال در مبارزه با دورریزهای غذایی است که اخیرا به همه قاره های جهان به جز قطب جنوب سفر کرده تا پاسخ این پرسش را پیدا کند که چرا مردم جهان یک سوم مواد غذایی را راهی سطل زباله ها می کنند.
او در گفت وگو با Tech Insider دراین باره گفت: «دورریز غذا یک مشکل سیستماتیک است. در همه مراحل چرخه عرضه مواد غذایی دورریز غذا وجود دارد و دلایلی که پشت این هدررفت های سرسام آور وجود دارد، پیچیده و مرتبط با هم هستند.»
به گفته این فعال مبارزه با دورریز غذا، در مزارع و زمین های کشاورزی محصولاتی که هیچ مشکل خاصی ندارند، دور ریخته می شوند و دلیل این دورزیر تنها و تنها استانداردهای داخلی است که سوپرمارکت ها و مراکز عرضه این مواد غذایی برای آنها تعیین می کنند. مزرعه دارها و کشاورزان آنقدرها توان ندارند که بتوانند با سوپرمارکت ها و مراکز بزرگ عرضه مواد غذایی بجنگند و محصولات شان را به آنها بفروشند، چون زندگی شان کاملا وابسته به قراردادهایی است که با همین مراکز می بندند.
بنابراین در این مرحله از چرخه توزیع مواد غذایی این صاحبان پرقدرت سوپرمارکت ها و مراکز عرضه مواد غذایی هستند که حرف آخر را می زنند و حرف آخر آنها هم چیزی جز دور ریختن بخش بزرگی مواد غذایی نیست.
ما مشتری های سوپرمارکت ها اما از سوپرمارکت ها هم قوی تر هستیم، چون تنها مواد غذایی را می خریم که از نظر شکل ظاهر کاملا ایده آل باشند یا خرابی در آنها پیدا نکنیم.
همانطور که از سوی نشنال جئوگرافی هم اعلام شد، برخی مناطق جهان (بیشتر توسعه یافته ها) مسئولیت بیشتری در این دورریزها دارند. تازه ترین پژوهش سازمان ملل نشان می دهد که آمریکای شمالی و اقیانوسیه بیشترین دورریز مواد غذایی را دارند و پس از آنها اروپا و آسیای شرقی در رده های دوم و سوم هستند. پس از آنها نیز منطقه آمریکای لاتین چهارم است. بعد منطقه جنوب آفریقاست که رده پنجم را دارد. غرب آسیا و آسیای مرکزی ششم هستند. کشورهای جنوب و جنوب شرق هم بهترین عملکرد را داشته و رده هفتم مناطق جهان از نظر دورریز غذا را در اختیار دارد.
در کشورهای درحال توسعه بیشترین هدررفت غذا در مرحله پس از برداشت مواد غذایی است. در این کشورها به دلیل نبودن امکانات لازم برای دخیره سازی مواد، مسیرهای مناسب برای نقل وانتقال این مواد و دستگاه هایی برای سرد نگه داشتن آنها دورریز مواد غذایی در این مرحله زیاد است.
در کشورهای توسعه یافته اما برعکس دورریز غذا در چرخه تأمین آن اتفاق می افتد. وقتی سفارش، ارائه یا نمایش محصولات از سوی خرده فروش ها بیش از حد نیاز انجام می شود و مشتری ها هم قبل از پایان تاریخ انقضا مواد غذایی را دور می ریزند، نمی توان انتظار نتیجه ای جز اعداد میلیاردی برای هدررفت غذا را داشت.
جالب است بدانید که غذایی که هر سال در کشورهای صنعتی دور ریخته می شود تقریبا معادل میزان غذایی است که در جنوب آفریقا تولید می شود. در کشورهای توسعه یافته ۲۲۲ میلیون تن غذا هدر می رود و در جنوب آفریقا ۲۳۰ میلیون تن غذا تولید می شود.
نظر کاربران
چقدر ناراحت کننده است.