مشکلات جنسی در صدر دلایل طلاق در ایران
بر اساس تحقیقات انجام شده مشخص می شود که در ۶۰ تا ۷۰ درصد طلاقها مشکلات جنسی به عنوان یکی از عوامل اصلی آن به شمار میرود.
طلاق از پدیدههای چندعاملی محسوب میشود، و به همین دلیل آمار دقیق و مشخصی از علت اصلی طلاق وجود ندارد. اما بر اساس تحقیقات انجام شده از سوی پژوهشکده خانواده در دانشگاه بهشتی و مطالعاتی که در سال ۲۰۱۲ انجام شده، مشخص می شود که در ۶۰ تا ۷۰ درصد طلاقها مشکلات جنسی به عنوان یکی از عوامل اصلی آن به شمار میرود.
خدمات کلینیک های جنسی در ایران
یکی از مهم ترین مواردی که پیش از ازدواج باید به آن توجه شود، آموزش های روانشناختی جنسی است. زیرا که این آموزش ها می تواند شناخت و درک بهتری از فرد و طرف مقابلش ایجاد کند. بنابراین به آنها کمک می کند تا نقش اندام هایشان را در عملکردهای جنسی بشناسند و با توجه به تمایلات و ترجیحاتشان، با آگاهی بیشتری همسرشان را انتخاب کنند.
به همین دلیل بود که تابستان ۱۳۹۴ خبر راهاندازی کلینیکهای جنسی آمد، تا اینکه دی ماه سال گذشته وزارت بهداشت با توجه به اهمیت موضوع مشکلات زناشویی زوجین، اقدام به راهاندازی کلینیکهای سلامت خانواده کرد. در واقع کلینیکهای سلامت جنسی برای پاسخگوی سه دسته از مسایل مردم در حوزه سلامت جنسی شروع به کار کردند؛ اول نگرانیها، دغدغهها و سوالاتی که ذهن مردم را درگیر کرده، دوم مشکلاتی که به علت سایر متغیرها مانند بیماریهای مزمن، معلولیتها، سالمندی، تفاوت دیدگاهها، سبک زندگی یا حتی ترجیحات جنسی زوجین ایجاد شده و در مرحله آخر نیز بیماریهایی از جمله عفونتهای منتقلشونده از راه تماس جنسی و اختلالات عملکرد جنسی در این کلینیک ها مورد درمان قرار میگیرند.
شرم صحبت کردن راجع به مشکلات جنسی در میان زوجین
در کشور ما با توجه به محدودیت سواد جنسی، دختر و پسر پیش از ازدواج شناختی از یکدیگر ندارند و پس از آنکه زندگی مشترک خود را شروع می کنند، با مشکلاتی رو به رو می شوند. این در حالی است که شرم صحبت کردن راجع به اینگونه مسائل به بیشتر شدن مشکلات دامن می زند. وجود شرم و حیا در میان زوج های ایرانی باعث می شود که حتی به کلینیک های سلامت جنسی نیز مراجعه نکنند و اغلب مردم ترجیح می دهند که مشاوره تلفنی داشته باشند.
در واقع این مشاوره تلفنی راجع به مسائل و مشکلات جنسی به صورت خصوصی و با مجوز وزارت بهداشت فعالیت خود را آغاز کرده اند. این مشاوره با هزینه ای دقیقه ای هزار تومان صورت می گیرد.
پیشگیری قبل از درمان و مراجعه به کلینیک های سلامت جنسی
آگاهی درباره مسایل جنسی یکی از تابوهای جامعه است و افراد گاهی تا بعد از ازدواج هم اطلاعات درست و کافی در این زمینه ندارند. بنابراین وجود این کلینیکها می تواند جای مناسبی برای کسانی باشد که نیاز به دانستن راجع به این مسائل را احساس می کنند. و برای یافتن پاسخهایشان به منابع غیرمعتبر مراجعه نمی کنند. اما این کلینیک ها نمی تواند برای رفع مشکلات تمام افراد مناسب باشد.
به تازگی دکتر آرش رمضانی، فوق تخصص سلامت جنسی و عضو پژوهشکده خانواده دانشگاه بهشتی گفته: در طب، پیشگیری همیشه قبل از درمان و ارجح بر آن توصیه شده است. از آن جهت که بسیاری از مشکلات جنسی نیز ناشی از عدم هماهنگی بین زن و مردی است که در آستانه ازدواج قرار دارند، بنابراین می توان گفت نقش مشاوره های قبل از ازدواج و بخصوص دوران عقد، در کاهش مشکلات می تواند بسیار مهم باشد.
وی افزوده: البته مشاوره در خصوص اختلال جنسی پیش از محرم شدن زوجین چندان کارآیی ندارد، اما پس از آن و بلافاصله پس از عقد و تداوم چند جلسه ای در دوران عقد می تواند برای زوج های جوان بسیار مفید باشد و در پیشگیری از بسیاری از مشکلاتی که منجر به کج کاری رابطه جنسی می شود، موثر باشد و همچنین سطح کیفی رابطه زناشویی زوجین را ارتقا دهد. به همین دلیل پیشگیری قبل از درمان و مراجعه به کلینیک های سلامت جنسی را توصیه می کنیم و البته لازم به تاکید است که با توجه به حساسیت موضوع، مشاوران باید از تبحر و تخصص کافی در این زمینه برخوردار باشند.
حال چه خوب است تا برای تداوم در ازدواج و رفع بسیاری از مشکلات احتمالی، پیش از ازدواج به این مراکز مراجعه کرده و به کسانی که قصد ازدواج دارند شرکت در این جلسات را توصیه کنیم.
نظر کاربران
کلا ادم سالم تو این کشور وجود نداره.
مردها دوست دارن زنهاشون مثل مانکن ها باشه ولی ......
روابط جنسی راضی کننده بین طرفین ( همسران) رمز موفقیت یک ازدواج است کاش جوانهای ما اینو توی خودشون تقویت کنن
میذاشتن ده بیست سال دیگه به فکر میوفتادن . یکی از مهمترین مسایل زندگی زناشویی سالها تابو و در خفا بود. اینترنتم که به این وسعت نبود. نتیجش اینی میشه که الان شده
بنظر من این جریانات بیشتر بخاطر غذاهی شیمیایی وهرمونی هست البته شرایط اقتصادی هم تاثیر داره
... باید آموزش داده بشه نه موقع ازدواج بلکه از دبیرستان دوره اول چون بعضی مناطق دخترا زود ترک تحصیل ویا ازدواج می کنن وآموزش ندیدن باید دراموزش وپرورش این مسائل دیده بشه وکتاب چاپ وآموزش ها شروع شود بدون خجالت و..... متاسفانه آموزش وپرورش وبرنامه ریزان آموزشی این کارا انجام ندادن نتیجه اینه که الان می بینیم البته مسائل فراوان است ولی باید در همه ی زمینه ها از پایه آموزش انجام بشه حتی روز نامه ومجلات تخصصی چاپ بشه ودر اختیار مردم قرداده بشه صدا وسیما خلاصه همه ارگانها ونهاد های دولتی وخصوصی و...... دست به کار شون واین مشکل اساسی حل بشه
غربی ها همیشه تو این زمینه جلوتر هستن قبل از ازدواج رابطه دارن تا وقتی کاملا خیالشون بابت تفاهم راحت نشه ازدواج نمی کنن. این هم بگم طلاق حیلی هم می تونه خوب باشه چون پایان رابطه بی فایده بهتر از تحپل یک عمر زندگیه
من طلاق و بیکاری و اقتصاد رو ایست قلبی میدونم..ایست قلبی که سال1390 در کشور شکل گرفت و کشور عقب گرد کرد.ونه اینکه تحریم بلکه در همه سازمانها ونهادها هپولی هپولی شکل گرفت وو......غیره.این باعث تغییر درمسیر کشور شد..قابل توجه
نظرمن بیشتردردیدعموم باشندخیلی بهتراست بدون اینکه خجالت