واقعیت های تلخ درباره اعتیاد و بیکاری در کشور
رییس کمیته مستقل مبارزه با موادمخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: یقیناً آمار معتادان قطعی کشور کمتر از ۲.۵ میلیون نفر نیست و با در نظر گرفتن مصرف کنندگان تفننی قطعا به ۴ میلیون نفر خواهند رسید.
علی هاشمی ضمن بیان آنکه مواد مخدر یکی از عوامل کلیدی مانع توسعه کشور است؛ با تاکید برآنکه تا زمانی که آمار درست نداشته باشیم نمیتوانیم برنامه ریزیهای صحیح داشته باشیم، گفت: یقیناً آمار معتادان قطعی ما کمتر از ۲.۵ میلیون نفر نیست و با در نظر گرفتن مصرف کنندگان تفننی قطعا به ۴ میلیون نفر خواهند رسید. البته نتایج شیوع شناسی جدید ستاد مبارزه با مواد مخدر و سازمان بهزیستی میتواند مبنای درستی برای آمار باشد و امیدوارم هرچه زودتر منتشر شود.
نرخ واقعی بیکاری در برخی شهرها تا ۸۰ درصد می رسد
وی در ادامه بیکاری را ام المفاسد جامعه دانست و با تاکید برآنکه بیکاری و تاهل را نمیتوان به عنوان عوامل اصلی گرایش به اعتیاد در نظرگرفت، اما از عوامل تاثیرگذار بر آن هستند گفت: براساس آمارهای رسمی ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جوان مجرد داریم؛ نرخ واقعی بیکاری نیز در بعضی شهرهای کشور به ۷۰ تا۸۰ درصد رسیده است.
وی در ادامه عنوان کرد: حدود ۱۵ سال پیش طی تحقیقی متوجه شدیم که ۹۰ درصد افرادی که تحصیلات عالی نداشته و زیر دیپلم بودند به اعتیاد گرایش پیدا میکردند اما طی دهه گذشته شاهد مصرف مواد مخدر در میان افرادی با تحصیلات عالیه هستیم.
۲۱ درصد جامعه ۱۳ میلیونی کارگری معتاد هستند
رییس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام همچنین به شیوع اعتیاد در جامعه کارگری اشاره کرد و گفت: طبق گزارشات ستاد مبارزه با مواد مخدر، ۲۱درصد معتاد در جامعه ۱۳ میلیونی کارگری وجود دارد.
هاشمی در ادامه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری با سران قوا و مسئولان نظام در خصوص آسیب های اجتماعی؛ اظهار کرد: مقام معظم رهبری، اعتیاد ، حاشیه نشینی، فقر، بیکاری و طلاق را اصلی ترین آسیبهای اجتماعی دانستند.
وی همچنین ضمن اشاره به ۳ جلسه ۳ ساعته مقام معظم رهبری با حضور سران سه قوه و مسئولان نظام در خصوص آسیبها افزودند: ایشان در شروع این جلسات معتقد بودند که این جلسات ۲۰ سال با تاخیر برگزار شده است.
هاشمی در ادامه ضمن اشاره به آنکه امام خمینی (ره) پس از جنگ به سران سه قوه و نخست وزیر فرمودند که اولویت اول کشور پس ازجنگ مهار اعتیاد است گفت: جلسات رهبری با سران قوا منجر به صدور ۶ مصوبه کلی شد که مهمترین رکن دستور رهبری به مدیریتی باز می گردد که باید این دستورات را در تمامی دستگاهها و وزارتخانههای سیاسی ، اجتماعی ، اقتصادی ، امنیتی ، علمی و حتی سازمان های غیر دولتی رصد و دنبال کند.
افزایش تعداد معتادان به مخدرهای صنعتی از ۱۰ هزار نفر در آغاز دولت نهم به ۳۳۵ هزار نفر در آغاز کار دولت یازدهم
هاشمی ادامه داد: در پایان دولت اصلاحات، به عنوان جانشین رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر، حداکثر ۱۰ هزار معتاد صنعتی را به دولت نهم تحویل دادیم؛ در آن زمان قیمت مواد مخدر هر کیلویی ۱۷۰ میلیون تومان بود؛ اما ۸ سال بعد چشم باز کردیم و دیدیم دولت دهم هنگام تحویل ستاد رسما ۳۳۵ هزار معتاد صنعتی، با قیمت کیلویی ۹ میلیون تومان را به دولت یازدهم تحویل داد که این فاجعه نتیجه عدم رصد منظم و کنترل صحیح و عدم اجرای مصوبات مربوط به مدیریت مصرف از طریق کشت شقایق بوده است.
وی ادامه داد: آمارها میگویند ۳ درصد جامعه معتاد بوده و اگر قبول کنیم ۹۷ درصد جامعه سالم هستند، برای آنها چه کردیم؟ این درحالیست که باید بدانیم جدیترین اقدام برای معتادان نیز درمان و کاهش آسیب است؛با این حال باید بدانیم مهمتر از آن ۳ درصد، ۹۷ درصدی هستند که هنوز درگیر نشدهاند و باید اقدامات پیشگیرانه جامع ، مطلوب را با توجه به گستره رسانه ملی و شبکه های مجازی در دستور کار خود قرار دهیم.
نتیجه عدم وجود صنعت پیشرفته اوقات فراغت در کشور، افزایش گرایش به اعتیاد است
رییس کمیته مستقل مبارزه با مواد مخدر دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به نقش پیشگیری اشاره کرد و گفت: باید با انجام اقدامات پیشگیرانه مانع گرایش افراد به سمت اعتیاد شویم؛ این درحالیست که برای مثال صنعت اوقات فراغت کشور به نسبت ظرفیت کشور، تحولات جهانی و الگوهای بین المللی وضعیت مطلوبی ندارد و یا در حوزه صنعت سینما و تلویزیون ، کار به جایی رسیده است که بیش از ۷۰ درصد مردم به اذعان وزیر ارشاد ماهواره میبینند؛ تا جائیکه باید قانون ماهواره را تغییر داد زیرا در غیر این صورت تمام مردم مجرم محسوب میشوند که تمام این مسئال ناشی از عدم وجود صنعت پیشرفته و درست برای اوقات فراغت در کشور بوده و عدم وجود برنامه اوقات فراغت هدفمند و متناسب با روحیات جوانی و نوجوانی نیز خود باعث افزایش گرایش به اعتیاد و دیگر آسیب ها می شود.
نظر کاربران
به کجا رسیدیم. ...تایلند نیوزیلند ویتنام فقیرترین کشورها و دوبرابر جمعیت ایران رو دارن.ببینید چه غولهای اقتصادی هستن..
همه حرف از مشکلات می زنند، همه آمار و ارقام ارائه می دهند، اما چه کسی باید به این مشکلات رسیدگی کند
گلی به جمال همتون
چند شب پیش تو تکیه خودمون که اکثرا بستگانمون هستن بودم. نود درصدشون جوان بودن نز دیک به ٢٠ نفری میشدن. با شور و اخلاص حسینی به عابران چای و قهوه و غذای نذری میدادن. از این جمعیت دو سه نفر شغل حسابی داشتن.مابقی یا بیکار یا مسافرکش. جز تأسف کاری نمیشد کرد.
ریشه تمام بدبختی ها و اعتیاد و.... فقط فقط بیکاری ونبود تفریح سالم در جامعه است....
این رو بزرگترین جامعه شناسان جهان میگن؛حالا هی خودتون رو بزنین به کوچه علی چپ...
بخد احرف زن ،سمینار گذاشتن ،آماردادن درباره اعتیاد وبیکاری دیگه کافیست امروز دیگه بابد عمل کرد باحرف زدن چیزی درست نمیشه اگه بیکاری حل بشه اعتیاد به خودی خود تا حدودی حل میشه
امارهاشون هم غلطه، يعني ما فقط دوميليون و نيم معتاد داريم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خيلي خيلي خيلي بشتر از اينهاست
نبود صنعت پیشرفته اوقات فراغت!!!
منه جوون مثلا میخوام برم سینما به جای افتادن به ورطه اعتیاد...
اولا که بغد چند وقت یه فیلم نسبتا مناسب بعد از گذر مراحل سختگیرانه اخذ مجوزهای ارشاد و سایر ارگانها اکران میشه
بعد تصمیم میگیرم تو اولین تعطیلی رسمی برم سینما (تو روز معمولی هم که برای درآوردن یه لقمه نون باید برم سرکار)
از قضا یه روز تعطیلی پیدا میشه...
آخرش میبینی اون تعطیلی جزو تعطیلات شهادت و وفات بوده که تو این روزا سینما و تئاتر تعطیله!!!
آخر به این نتیجه میرسی معتاد بشی بهتره چون هم کم خرج تره، نیاز به مجوز نداره، همیشه در دسترسه و تعطیلیم نداره!!!
پول کشور کجا میره؟ میلیارد دلارها که گرفتید کجا بردید؟ 100 رحمت به احودی نژاد؟ آقای کلید ساز پس قول دادی و زدی زیرش؟ پولا کجا
رفت؟ الان هر ارگانی بریم میگن بودجه ندرایم ؟ پس کووووووووووووووووووووووووووو
قبلا هر خانواده یه ریش سفید داشت و براش احترام زیادی قائل بودند
وقتی کسی زمین میخورد بزرگتری میکردند و جلو خیلی کارها گرفته میشد
احترام ها رفته و بزرگترها هم بزرگتری نمیکنن
همه کلاه خودشون رو گرفتن باد نبره