بورس تهران باز هم در صدر بورس های جهان
براساس آمار بلومبرگ، بورس تهران با ثبت بيش از ۵۵ درصد بازدهي در سال ۲۰۱۲ ميلادي، براي دومين سال متوالي در صدر بورس هاي عضو فدراسيون جهاني بورس ها ايستاد.
آمار و اطلاعات منتشر شده از سوي بلومبرگ، نشان مي دهد: شاخص كل بورس تهران كه بيانگر بازدهي سرمايه گذاران است در ابتداي سال ۲۰۱۲ ميلادي ۲۴ هزار
و ۳۲۳ واحد بود كه با رشد ۶۴/۵۵ درصدي به رقم ۳۷ هزار و ۸۶۰ واحد در پايان سال گذشته ميلادي رسيد.
در ادامه گزارش بلومبرگ آمده است: بورس هاي تركيه با 55/52 درصد، مصر با 80/50 درصد، تايلند با 76/35 درصد و يونان با 43/33 درصد در رتبه هاي بعدي قرار دارند. همچنين بورس هاي فيليپين، آلمان، هند، لهستان و دانمارك در مكان هاي ششم تا دهم پر بازده ترين بورس هاي جهان جاي دارند.
سال گذشته ميلادي، شاخص بورس هاي نزدك، 500SP و داوجنز آمريكا به ترتيب 15، 13 و 7 درصد افزايش يافتند كه بهترين عملكرد بورس هاي منطقه آمريكاي شمالي را داشتند.
براساس اين گزارش: بحران مالي قاره اروپا باعث شد تا بورس هاي منطقه يورو سال سختي را پشت سر بگذارند به طوريكه به غير از بورس داكس آلمان كه بازدهي ۰۶/۲۹ درصدي را عايد سرمايه گذاران كرد ساير بورس هاي اين قاره بازدهي حداكثر ۱۵ تا منفي چهار درصد را به دست آوردند.
همچنين شاخص بورس هاي ژاپن و هنگ كنگ با ميانگين بازدهي ۲۲ درصد بهترين عملكرد را در منطقه آسيا-پاسيفيك كسب كردند و شاخص بورس هاي اندونزي، سنگاپور، مالزي و تايوان در رتبه هاي بعدي ايستادند.
براساس گزارش بلومبرگ، بورس كوچك و ۱۹ ميليارد دلاري كاراكاس ونزوئلا عضو فدراسيون بين المللي بورس ها نيست، سال گذشته ميلادي به دليل انتخاب دوباره هوگو چاوز به سمت رياست جمهوري و سرمايه گذاري دولت در بخش مسكن و بازنشستگي با ۳۰۲ درصد رشد روبرو شد تا بورس كاراكاس بيشترين بازدهي را در ميان بورس هاي جهان به خود اختصاص دهد.
رفت و برگشت شاخص
از سوي ديگر شاخص بورس تهران كه در جديدترين ركوردشكني خود ديروز صبح وارد كانال ۳۸ هزار واحدي شده بود در انتهاي معاملات از كانال ۳۸ هزار واحدي فاصله گرفت و به حركت در كانال ۳۷ هزار واحدي رضايت داد.
شاخص كل بورس تهران كه ديروز و در سومين ركوردشكني خود وارد كانال ۳۸ هزار واحد شده بود در انتهاي زمان معاملات در اين كانال دوام نياورد و به كانال ۳۷ هزار واحدي بازگشت.
با اين حال شاخص بورس در معاملات روز گذشته با تاثير مثبت شركتهاي گسترش نفت و گاز پارسيان، پتروشيمي پرديس، مخابرات، سرمايه گذاري غدير، چادرملو و گل گهر رشد ۱۳۲۶ واحدي را تجربه كرد و در مرز ۳۸ هزار واحد يعني عدد ۳۷ هزار و ۹۸۷ واحد توقف كرد.
اين در حالي است كه بانك صادرات كه روند رو به رشدي را در روزهاي گذشته تجربه كرده بود، ديروز و با اعلام مديرعامل مبني بر بي تاثير بودن برنامه اصلاح ساختار سرمايه گذاري و سبد سهام در پيش بيني سود، در معاملات روز گذشته با صف فروش و كاهش قيمت مواجه شد و بعد از بانك ملت بيشترين تاثير منفي را در شاخص بورس گذاشت.
بر اين اساس بانك ملت، صادرات، مپنا، بانك پاسارگاد، بانك پارسيان، حفاري، بانك سينا و شركت تاثيرگذار مس بيشترين تاثير منفي را در شاخص بورس گذاشتند و مانع از رشد بيشتر آن شدند.
به اين ترتيب در معاملات ديروز بيش از ۲۷۱ ميليون سهم به ارزش ۱۲۸ ميليارد تومان مورد معامله قرار گرفت و ارزش بازار سرمايه به ۱۷۳ هزار ميليارد تومان رسيد.
نظر کاربران
فکککرررر ککککن ن ن ن ن ن !!!!!