۳۹۳۴۴۳
۱۰ نظر
۵۰۱۲
۱۰ نظر
۵۰۱۲
پ

چقدر بیکار داریم؟

عیسی منصوری معاون وزیر کار در گفتگویی عنوان کرده است: بر اساس آمار مرکز آمار ایران طی سه سال گذشته سالانه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار اشتغال جدید داشته ایم. وی با انتقاد از طرح بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط گفته این طرح موجب اشتغال نمی شود.

فرارو: عیسی منصوری معاون وزیر کار در گفتگویی عنوان کرده است: بر اساس آمار مرکز آمار ایران طی سه سال گذشته سالانه حدود ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار اشتغال جدید داشته ایم. وی با انتقاد از طرح بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط گفته این طرح موجب اشتغال نمی شود.

منصوری همچنین از طرح جدید این وزارت خانه خبر داده که به گفته وی می تواند سالانه بیش از یک میلیون شغل جدید ایجاد کند. بر اساس این طرح سیاست گذاری برای رشد اقتصادی از نقطه ورود اشتغال شروع می شود تا در واقع اشتغال باعث رشد اقتصادی شود نه برعکس. به گفته منصوری قرار است برخلاف گذشته که دولت به ایجاد شغل می پرداخت و افراد بیکار یا به آن شغل روی می آوردند یا نمی آوردند؛ در طرح جدید بر اساس ظرفیت ها و توانمندی های افراد بیکار شغل جدید ایجاد شود.

دکتر حسین راغفر استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی گفت: «میزان نرخ رشد بیکاری بستگی زیادی به این دارد که چگونه محاسبه شود؛ اما اگر به آمار و ارقام کاری نداشته باشیم و به جامعه و زندگی مردم نگاه کنیم بنده احساس می کنم علی رغم آنچه گفته می شود، نرخ بیکاری افزایش پیدا کرده است.»

وی ادامه داد: «حتی تمام شاخص های اقتصادی از جمله تعمیق رکود این موضوع را تایید می کنند. از سوی دیگر ظرفیت های اشتغال به آن معنا ایجاد نشده و آنچه شاهد هستیم تعطیلی کارخانه ها و بنگاههای اقتصادی و نه ایجاد بنگاههای جدید است. لذا در مجموع به نظر می رسد اگر بیکاری افزایش پیدا نکرده باشد قطعا کاهش نیافته است.»

راغفر درباره آمار مرکز آمار ایران مبنی بر اینکه طی سه سال گذشته سالانه بین ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار اشتغال جدید ایجاد شده است، گفت: «بنده خیلی نمی توانم این آمار را بپذیرم و به نظر می رسد ایجاد اشتغال جدید طی سه سال گذشته خیلی خیلی کمتر بوده است.»

وی ادامه داد: «از سوی دیگر در کنار ایجاد شغل جدید باید اشتغال هایی که از بین رفته است را نیز محاسبه کرد، یعنی باید خالص مشاغل را دید که اگر منظور این آمار، خالص مشاغل باشد باز هم این آمار را نمی توان پذیرفت.»

این استاد دانشگاه اظهار کرد: «مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۲ آمار بیکاری استان های مختلف را اعلام کرده است که به طرز وحشتناکی غیرقابل قبول است. به طور مثال نرخ بیکاری در استان چهارمحال را یک درصد اعلام کرده که اصلا چنین چیزی امکان ندارد.»

وی ادامه داد: «به عبارت دیگر نرخ بیکاری در بسیاری از استان های محروم کشور که طی سال های گذشته هیچگونه سرمایه گذاری در آنها صورت نگرفته و بالاترین نرخ های بیکاری را داشتند در حد ۲ تا ۳ درصد اعلام شده است که اصلا قابل قبول نیست.»

راغفر درباره طرح بانک مرکزی برای ارائه تسهیلات به بنگاههای کوچک و متوسط و تاثیر آن بر نرخ اشتغال گفت: «امروزه راهی جز حمایت از بنگاههایی که به خصوص در معرض آسیب بوده یا آسیب خوردند وجود ندارد و اقدام بانک مرکزی می تواند در کاهش بیکاری موثر باشد که البته مشروط به اجرای درست این طرح است.»

وی ادامه داد: «اگر در ارائه این تسهیلات ضوابط مشخصی وجود داشته باشد و این وام ها با اعمال نفوذ نهادهای قدرت به جاهای غیرهدف اصابت نکند می تواند ایجاد اشتغال کند و به حفظ اشتغال کمک کند. اما اگر همچون گذشته این تسهیلات صرفا به بنگاههای بزرگ یا دوستان و آشنایان اعطا شود تاثیری در کاهش بیکاری نخواهد داشت.»

راغفر با بیان اینکه سرمایه گذاری (اعم از داخلی و خارجی) تنها راه ایجاد اشتغال در کشور است، گفت: «این سیاست که با توجه به توانمندی و ظرفیت افراد به ایجاد شغل بپردازیم خیلی منطقی نیست و معلوم نیست چگونه می خواهند سرمایه گذاری کنند.»

وی ادامه داد: «ما باید فرصت های سرمایه گذاری را فراهم کنیم و این سرمایه گذار است که عنوان می کند به چه مشاغلی نیاز دارد که این مشاغل یا در کشور تولید شده یا نشده است. لذا ما نمی توانیم به سرمایه گذار بگوییم این مقدار نیروی بیکار با این ویژگی ها داریم و شما بیایید برای اینها کار درست کنید و قطعا این روش جواب نمی دهد.»

وی افزود: «مشکل اساسی در اقتصاد ایران این است که استراتژی توسعه صنعتی نداریم و نمی دانیم باید در کجا سرمایه گذاری کنیم و چه مشاغلی مورد نیاز است. اکنون اقداماتی هم که صورت می گیرد به این دلیل است که برای آن تقاضا وجود دارد و مثلا کالایی مورد نیاز است و افراد برای تولید آن کالا سرمایه گذاری می کنند و در این فرایند نیازمند نیروی کار می شوند.»

راغفر درباره نرخ بیکاری در کشور گفت: «محاسبات ما نشان می دهد که نرخ بیکاری افزایش یافته است. از سوی دیگر ارزیابی ما از نظرات فعالین اقتصادی و شاخص های اقتصادی کشور نشان می دهد که تعداد بنگاههای فعال و با ده نفر نیروی کار در کشور در سال های اخیر کاهش یافته که رقم آن نیز قابل توجه است و اتفاقا این بنگاهها بیشترین تعداد شغل را ایجاد می کردند.»

راغفر در پاسخ به این سوال که آیا آمار وجود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار در کشور مطابق واقع است؟، گفت: «خیر؛ به نظر می رسد این رقم باید خیلی خیلی بیشتر باشد. البته این موضوع به نحوه محاسبه نیز بستگی دارد. با این حال یکی از محاسبات ما نشان می هد نرخ مشارکت زنان در کشور ۱۷ درصد است که به این معنا است که ۱۷ درصد زنان جویای کار بوده و شاید آقایان جویای کار را هم شاغل حساب می کنند.»

وی ادامه داد: «اما صرف نظر از این مفاهیم تکنیکی ارزیابی ما این است که نرخ بیکاری زنانی که فاقد شغل بوده و در دامنه سنی اشتغال می باشند بیش از ۴۰ درصد است. لذا این ارقامی که گفته می شود هیچ تناسبی با واقعیت موجود ندارد و قطعا بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بیکار داریم.»

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    مسئولین:کشور ایران بیکار نداره. اصلا بیکاری چیه؟

  • بدون نام

    از حسن بپرس ....چه رویی دارین

  • بدون نام

    مرگ بر بیکاری

  • بدون نام

    من نمی دانم افرادی که سعی در کم کردن آمار بیکاران می کنند. چرا استناد به آمارهایی دارند که واقعی نیست.زمانی جهت تهیه پروژه دانشگاهی، به آماری در خصوص تعداد کشته های سوانح رانندگی داشتم. سازمان بهشت زهرا یک آمار داشت، پزشکی قانونی یک آمار داشت. سازمان راهداری و وزارت راه آمار دیگری داشت. پلیس راه آمار متفاوتی داشت و در آخر اداره آمار آمار دیگری. من نمی خواهم کل آمار را زیر سوال ببرم ولی در جمعبندی، فرد با این تعدد آمارها بلا تکلیف می ماند و نتیجه گیری هم بی فایده. الان زنان خانه دار را شاغل حساب می کنند.سربازان را شاغل حساب می کنند و همچنین افرادی که تنها یک ساعت! در طول هفته کار ی انجام دهند شاغل محسوب می شوند. در آمد یک ساعت در هفته چقدر می شود که شغل حساب شود؟ برای همین، بیشتر آمار ها قابل استناد نیستند و باعث گمراهی در تصمیم صحیح می شود.

  • بدون نام

    سانسور نکن که حرفای دلمونو بزنیم

  • بدون نام

    خوبه که خودتون اعتراف میکنین آمار بیکارای کشور خیلی بیشتر از این ارقامه راغی جون!فکر کنم آمار شاغلا رو بگیرین کارتون خیلی راحتتر میشه!!!

  • salar

    ما تو کشور مشکلات نداریم که!
    گرانی نداریم!!
    بیکاری هم یک درصد!!
    کشورما اصلا فقیر نداره!!!
    ....
    این گتمان ها چاره کارهس؟از خیلی جهات از کشورهای دیگه الگو برداری میکنید مثل تجملات و خونه های لوکس و ماشینای لوکس چرا از دولتهای ژاپنی یادنمیگیرد موقع اشتباه عذرخواهی کنید و اگه توان کاری نداشتی استعفا بدید؟؟
    هردولتی تو کشور اومده سرکار اوضاع کشور رو بدتر کرده
    همش قول و وعده های توخالی میدن

  • بیکار

    بسوزه پدر بیکاری نه پول داری نه اعصاب درست حسابی

  • بدون نام

    در کشور ما شغل زیاد هست اما چون در دست بخش خصوصی هست و نظارت نیست پیمانکاران بجای ده نفر از پنج نفر استفاده میکنند و حقوق کامل به این پنج نفر هم نمیدهند تا سود بیشتری به جیب خود بریزند آنهایی که شاغل هستند چون دستمزد خیلی پایین هست ناچارند دو کار را همزمان انجام دهند تا کفاف حداقلی زندگی را بدهد و ناخواسته شغل دیگران را اشغال کرده و بیکاری پدید میاد البته بیکاری بهتر از کار طاقت فرسای بدون اجرت میباشد.
    همه مسؤلین هم این موضوع را میدانند اما....
    کشوری که در آن کسی کار بکند و بلنگد هرگز شکوفا نخواهد شد. در واقع شاغلین بیکار محسوب میشوند.

  • بدون نام

    این همه ما نظر می دهیم معسولینی این نظرها نگاه می کنند نه اگر نگاهی کنند اهمیت نمی دهند یعنی شما نمی دانید چه قدر مردم بیکار هستند یک سوم جمعیت سر کار هستند ما بیکار ها هم تشویقشان می کنیم البته از بیکاری

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج