تولید سوخت سبز از پسماندههای صنعتی
شرکت ویرجین آتلانتیک با همکاری لانزاتک موفق شد از بازیافت زبالههای صنعتی به سوختی برای هواپیماهای جت دست پیدا کند. این سوخت جدید دوستدار طبیعت هم هست.
شرکت ویرجین آتلانتیک، شرکت هواپیمایی متعلق به ریچارد برانسون است. برانسون که از سوی ملکهی انگلستان به مقام شوالیه هم رسیده، یک سوپر میلیاردر بلندپرواز است که در بین علاقمندان به کارآفرینی جایگاهی اسطورهای دارد. طرفداران فناوریهای نو هم او را به دلیل طرحهای بلندپروازانهاش در سفرهای فضایی و رقابت تنگاتنگی که با ایلان ماسک دارد میشناسند. اما این بار، شاهکار جدید آقای برانسون بیشتر باب میل طرفداران محیط زیست خواهد بود.
شرکت محبوب آقای برانسون موفق شده است با همکاری با شرکت لانزاتک به یک سوخت سبز جدید برای هواپیماهایش دست پیدا کند. این نوآوری محصول پروژهای ۵ ساله است که سرانجام، چند روز پیش به نتیجه نشست. بر اساس گزارش مشترکی که این دو شرکت منتشر کردهاند، سوخت سبز آلایندههای کربنی ناشی از پرواز هواپیماها را تا ۶۵ درصد کاهش میدهد. شرکت لانزاتک تا کنون نزدیک به شش هزار لیتر از این فرآورده را تولید کرده است.
سوخت سبز ، علاوه بر آلایندگی کمتر، بازیافتی هم هست و این یعنی فایدهای مضاعف برای طبیعت. منبع اصلی این سوخت جدید، گازهایی است که در کارخانههای ذوب آهن و در مراحل تولید فولاد تولید میشود. در فرآیند تولید این سوخت جدید، این گازها گردآوری شده و به نوعی الکل اتانول با کربن پایین تبدیل میشوند. این الکل که «لانزانول» نام دارد، طی قرآیندی به سوخت هواپیماهای جت مبدل میشود.
پیش از این آزمایشهای متعددی بر روی این سوخت جدید صورت گرفته، اما برای آن که سازمان هوایی آمریکا اجازهی پرواز هواپیماهای مسافری با این سوخت جدید را بدهد، آزمایشهای دیگری نیز باید به انجام برسد. البته مدیران دو شرکت از نتیجهی این آزمایشهای هم مطمئن هستند و برانسون پرواز هواپیماهایش با این سوخت جدید را برای اوایل سال ۲۰۱۷ برنامهریزی کرده است.
لانزاتک اعلام کرده است که این فناوری در بیش از ۶۰ درصد کارخانههای فولاد سراسر جهان قابل پیادهسازی است و با این کار، میتوان به تولید سالانه بیش از ۱۱۳ میلیارد لیتر سوخت سبز هواپیما امید داشت.
ارسال نظر