اهمیت رای فرهیختگان به روحانی
امان ا... قرائیمقدم در روزنامه آرمان نوشت: با مروری بر انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به خوبی میتوان دریافت که بدنه اجتماعی اصلاحات از اقشار فرهیخته مانند معلمان، دانشجویان، هنرمندان، روزنامه نگاران و ... تشکیل شده است و در انتخابات ۹۶ هم این قاعده در آرای روحانی مستتنی نخواهد بود.
امان ا... قرائیمقدم در روزنامه آرمان نوشت: با مروری بر انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ به خوبی میتوان دریافت که بدنه اجتماعی اصلاحات از اقشار فرهیخته مانند معلمان، دانشجویان، هنرمندان، روزنامه نگاران و ... تشکیل شده است و در انتخابات ۹۶ هم این قاعده در آرای روحانی مستتنی نخواهد بود.
در حقیقت این طیف همان افرادی هستند که تمرین دموکراسی کرده و یا با مفهوم دموکراسی آشنا هستند. از سویی اکثریت مردم ایران به خاطر تجربه زیان بار سالهای ریاست احمدی نژاد دیگر سعی دارند دقیق تر رای دهند و به همین علت هم میتوان گفت که در این دوره هم با آگاهی به میدان انتخابات ۹۶ خواهند آمد.
در حقیقت این ذات طبیعی انسان است که طی هر دورهای دچار تحول شده و رفتار و تفکر عاقلانه و آگاهانه را در پیش بگیرد. افراد فرهیخته که از منظر جامعه شناسی، اجتماع را رهبری میکنند، میتوانند والدین، اقوام، دوستان و به تدریج اکثریت جامعه را تحت تاثیر خود قرار دهند. چنانچه نظیر آن در انتخابات اسفند ماه ۹۴ نیز مشاهده شد. در انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۹۶ هم طیفهای روشن بین و اکثریت آگاه جامعه برای رای به روحانی به میدان خواهند آمد.
زیرا نظرسنجیهای اخیر از خانوادهها، دانشجوها و ... به خوبی نشان میدهد که آنها با توجه به رفتارهای اعتدالی و تلاشهای روحانی برای تحقق بخشیدن به وعدههایش نسبت به او اعتماد پیدا کردند. این در حالی است که احمدینژاد در نقطه مقابل روحانی قرار دارد. در حقیقت هواداران رئیس دولت دهم را برخی طیفهای ناآگاه و کم آگاه جامعه تشکیل میدهند که امروز شاید با افزایش اطلاع رسانیها و رخنه کردن فضایهای مجازی در آنها حتی درصد کمی از همان طیفهای جامعه نسبت به او تمایل داشته باشند.
زیرا رویدادهای سالهای ریاست احمدی نژاد بر دولتهای نهم و دهم تاثیر خود را در تغییر رفتار و مواضع مردم دورترین نقاط به پایتخت گذاشته است. جامعه ایرانی آن سالها را فراموش نمیکند و دیگر رویکردهای عوام فریبانه در جامعه امروز پاسخ نمیدهد. طیف فرهیخته این پیام را به دولتها منتقل میکنند که خواست واقعی جامعه ایرانی آرامش، رفاه، شفافیتسازی دولت ها، آزادی بیان و قلم، گردش نخبگان، اشتغال و ... است و شما نمایندههای یک ملت در کشور هستید و باید در راستای مطالبات و وعدههای خود در برابر مردم گامهای واقعی و نهایی را بردارید.
همچنین پیشگامی فرهیختگان نسبت به برخی از گزینه ها، اهمیت آرای این طیف از جامعه به رئیس دولت یازدهم در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم به مردم هشدار میدهد که نسبت به آرای خود دقت کنید و تجربه ۸ سال دولت قبل را سرلوحه انتخاب شان قرار دهند. پیام دیگر آرای فرهیختگان و روشنفکران جامعه به روحانی و حضور آنها در انتخابات ۹۶ این است که ما همواره رفتار و عملکردتان را در راستای وظایف و وعدههایتان رصد میکنیم، انتخابمان بر اساس این معیار و سنجش است و شما پس از روی کار آمدن خود چه وظایفی باید بر عهده داشته باشید.
در حقیقت این نوع نگاه و انتخاب موج پیشرفت به سوی آینده و جامعهای بهتر است. همانطور که انتخابات اسفند ۹۴ مجلس شورای اسلامی پیام تحول و پیشرفت را درک و رای دهنده گان با این هدف به میدان آمدند؛ از دل آن پیروزی لیست تهران نمود پیدا کرد. از این رو میتوان گفت اهمیت حضور و انتخاب فرهیختگان را نمیتوان در جامعه به خصوص عرصههایی چون انتخابات و تاثیر آنها را بر روی مردم نادیده انگاشت.
امروز جامعه ایران خود آگاهی پیدا کرده و میاندیشد. این اندیشه باز هم تحت تاثیر همان اقشار فرهیخته و همچنین روزنامه ها، فضای مجازی و اینترنت است و دیگر نمیتوان این تاثیر پذیری و حضور زنده و پویا را نادیده گرفت. بنابراین مردم ایران امروز هوشیارند با توجه به آسیب هایی که در دوره دولت قبل به پیکر کشور وارد شد، این آگاهی روز به روز افزایش یافته است، تا آنجا که این آگاهی را میتوان از توجه مردم نسبت به عملکرد رئیس جمهور به خوبی درک کرد. در نهایت حضور اکثریت آگاه جامعه در انتخابات ۹۶ و رای به روحانی خود را به بهترین صورت ممکن نشان خواهد داد، در عین حال روحانی یکه تاز نخواهد بود و انتخاب دوباره او مسئولیت وی را نسبت به گذشته در مقابل مردم و کشور سنگین تر میکند.
ارسال نظر