۳۸۸۳۵۶
۵۰۰۲
۵۰۰۲
پ

بازهم غیبت بزرگان در جامعه روحانیت

قدمت این نهاد روحانی، اندکی بیش از پیروزی انقلاب اسلامی است. آن روزها که «جامعه روحانیت مبارز» با حضور شخصیت‌های برجسته نهضت اسلامی شکل گرفت، کسی گمان نمی‌کرد که تعدادی از اعضای آن به مقامات بالای کشوری دست یابند و البته، بعضی از آنان نیز به دست ضد انقلاب به شهادت برسند.

روزنامه آرمان امروز: قدمت این نهاد روحانی، اندکی بیش از پیروزی انقلاب اسلامی است. آن روزها که «جامعه روحانیت مبارز» با حضور شخصیت‌های برجسته نهضت اسلامی شکل گرفت، کسی گمان نمی‌کرد که تعدادی از اعضای آن به مقامات بالای کشوری دست یابند و البته، بعضی از آنان نیز به دست ضد انقلاب به شهادت برسند.

قدمت قریب به چهار دهه‌ای جامعه روحانیت مبارز، فراز و فرود‌های بسیاری را تجربه کرده است. خاصه در سال‌های اخیر که موسسین جامعه روحانیت، گرفتار جناح بندی‌های سیاسی شدند، اختلافات بین اعضا بیش از پیش خودنمایی می‌کند. حتی در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، اختلافات تا آنجا بالا گرفت که جامعه روحانیت مبارز نتوانست به حمایت از نامزدی واحد دست یابد و حسن روحانی که از اعضای جامعه روحانیت مبارز محسوب می‌شود، به عنوان نامزد مورد حمایت همه اعضای جامعه معرفی نشد!

اما بعد از درگذشت آیت‌ا... مهدوی کنی و جانشینی آیت‌ا... موحدی کرمانی، این اختلافات بیش از پیش خود نمایی کرد. در این میان، غیبت شخصیت‌های مهم و تاثیر گذار جامعه روحانیت در جلسات آن، بیش از پیش به شائبه اختلاف میان اعضا دامن زده است. گاهی این اختلافات چنان بالا می‌گیرد که به رسانه‌ها کشیده می‌شود. نمونه آن را می‌توان در اظهارات یک هفته پیش غلامرضا مصباحی مقدم، سخنگوی جامعه روحانیت مبارز دید که واکنش رسانه‌ای آیت‌ا... موحدی کرمانی را به دنبال داشت.

موحدی کرمانی در واکنش به سخنان مصباحی مقدم که حضور‌هاشمی و روحانی در جلسات جامعه روحانیت مبارز را اسباب ارتقای جایگاه سیاسی این نهاد روحانی دانسته بود، به تسنیم گفت: ایشان حرف‌‌های خودشان را می‌زنند و مواضع جامعه روحانیت، مطلبی است که من به عنوان دبیرکل می‌گویم. موحدی کرمانی درباره پیشنهاد‌هاشمی‌رفسنجانی برای برگزاری جلسات جامعه روحانیت در دفتر او و موافقت مصباحی‌مقدم با این موضوع، گفت: به هیچ عنوان چنین چیزی ممکن نیست! دبیرکل جامعه روحانیت همچنین درباره اظهارات مصباحی مقدم مبنی بر حمایت احتمالی این تشکل از حسن روحانی، گفت: چنین چیزی اصلا مطرح نبوده و نیست و قبلا هم گفته بودم که چنین اقدامی بسیار بعید است!

غیبت بزرگان

آيت‌ا... هاشمی رفسنجانی، ناطق نوری و حسن روحانی، سه شخصیت برجسته جامعه روحانیت مبارز هستند که از قضا، غایبان بزرگ جلسات این نهاد روحانی نیز محسوب می‌شوند. آن‌طور که مصباحی مقدم گفته بود روحانی به جهت تداخل ساعت برگزاری جلسات جامعه با جلسات شورای عالی انقلاب فرهنگی در این جلسات شرکت نمی‌کند و آیت‌ا...‌هاشمی نیز آمادگی خود را برای میزبانی جلسات جامعه در دفترش اعلام کرده بود. اما همچنان غیبت این سه شخصیت در جلسات جامعه روحانیت مبارز، اسباب اختلاف در این نهاد و بهانه‌ای برای رسانه‌ها شده است تا بعد از هرجلسه جامعه، سراغ‌هاشمی و روحانی و ناطق را بگیرند.

بر همین منوال، جلسه جامعه روحانیت مبارز، عصر روز سه شنبه برگزار شد. آن هم جلسه‌ای بدون حضور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، رئیس‌جمهور و رئیس دفتر بازرسی مقام معظم رهبری. آیت‌ا... موحدی کرمانی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، روز چهارشنبه درباره غیبت طولانی این سه شخصیت برجسته در جلسات جامعه گفت: اینکه چرا آقایان‌هاشمی‌، ناطق‌ و روحانی در جلسات جامعه شرکت نمی‌کنند براساس میل خودشان است.

آیت‌ا... محمدعلی موحدی‌کرمانی دبیرکل جامعه روحانیت مبارز در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برخی رسانه‌های اصلاح‌طلب مدعی پیوستن ۶ عضو جدید به جامعه روحانیت به‌‌جای آقایان‌هاشمی‌رفسنجانی، ناطق‌نوری و روحانی شده‌اند، گفت: چنین چیزی صحت ندارد. اینکه آنها در جلسات جامعه حضور ندارند به خودشان مربوط می‌شود؛ منتها اینکه چرا آنها در جلسات شرکت نمی‌کنند براساس میل خودشان است.

دبیرکل جامعه روحانیت مبارز درباره زمان دیدارش با آیت‌ا... یزدی، گفت: هنوز زمان دیدارم با آیت‌ا... یزدی مشخص نشده و تاکنون نیز هیچ قرارداد انتخاباتی بین جامعتین صورت نگرفته است. آیت‌ا... موحدی‌کرمانی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما معتقد هستید که نامزدهای اصولگرا باید کابینه خود را در زمان انتخابات معرفی کنند، گفت: خیر، بنده به این موضوع معتقد نیستم، این موضوع نه مطرح‌شده و نه ما نظری به آن داریم.

دلیل غیبت؟

تداخل ساعت جلسات، بیشتر به بهانه‌ای برای عدم شرکت در جلسات جامعه روحانیت مبارز شبیه است تا اینکه دلیل موجهی برای غیبت باشد! از دیرباز این نهاد به عنوان نهادی اصولگرا و سنتی شناخته می‌شود. اما اصولگرایی سنتی بالذاته معتدل محسوب می‌شود. این در حالی است که در سال‌های اخیر، حمایت از سیاست‌های افراطی برخی از اصولگرایان، اسباب رنجش سه شخصیت معتدل و تاثیر گذار جامعه شده است. بدیهی است که اعضای جامعه نیز به نیکی از آن آگاه هستند.

پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج