۳۷۸۰۹۳
۵۰۰۷
۵۰۰۷
پ

آیا علم پزشکی متحول می شود؟

محققان دانشگاه MIT اخیرا توانسته‌اند نوع جدیدی از پرینت سه‌بعدی را تولید کنند که می‌تواند ساز‌ه‌های بسیار کوچکی بسازد که در دماهای مشخص، تغییر حالت می‌دهند.

مجله دیجی کالا - امیرحسین میرزایی: تکنولوژی پرینت سه بعدی کمک زیادی به علم پزشکی کرده است. با استفاده از این تکنولوژی توانسته‌ایم پروتزهای بهتری بسازیم، رگ‌های مصنوعی تولید کنیم یا حتی دوربین‌های بسیار کوچکی بسازیم که وارد بدن افراد می‌شوند. محققان دانشگاه MIT اخیرا توانسته‌اند نوع جدیدی از پرینت سه‌بعدی را تولید کنند که می‌تواند ساز‌ه‌های بسیار کوچکی بسازد که در دماهای مشخص، تغییر حالت می‌دهند.

جادوی مواد حافظه‌دار؛ آیا علم پزشکی متحول می‌شود؟

با استفاده از این سیستم، برای مثال می‌توان داروهایی را تولید کرد که وارد بدن بیمار می‌شوند و اگر تب او بالا رفت، خودشان دارو را به قسمت مورد نظر می‌رسانند. تیم دانشگاه MIT با استفاده از پلیمر خاصی که با توجه به دمای مختلف، سخت یا شل می‌شود، توانسته‌اند این پرینت‌های سه‌بعدی جدید را بسازند. این سازه‌ها می‌توانند شکل‌های خاصی را به خاصر بسپارند در دمای خاصی، در شکل معین‌شده‌ای قفل شوند.

وضوح تکنولوژی پرینت این سازه‌ها آن‌قدر بالا است که می‌توان اجسامی به باریکی موی انسان ساخت. موارد استفاده چنین موادی هم بسیار زیاد هستند. محققان امیدوارند تا بتوانند دستگاه‌های بیوپزشکی بسازند یا از سازه‌های‌شان در ساخت اجزای مختلف صنعت هوا و فضا استفاده کنند.

تصویری که در بالا می‌بینید، نمونه‌ای از برج ایفل است که در ابعاد بسیار کوچک و توسط محققان دانشگاه MIT ساخته شده.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج