۳۷۶۲۸۰
۵۰۱۵
۵۰۱۵
پ

ماموریت روسای بخش خصوصی

در جهان امروز اتاق بازرگانی به منزله نوعی از شبکه کسب‌و‌کارها است که افزایش منافع آنها را دنبال می‌کند. در این میان نقش روسای اتاق‌های بازرگانی این است که علاوه‌بر تحقق اهداف بخش خصوصی دستیابی به اهداف ملی را نیز جزو یکی از ماموریت‌های خود قرار دهد؛ نقشی حساس و در عین حال نیازمند توانایی.

روزنامه دنیای اقتصاد: در جهان امروز اتاق بازرگانی به منزله نوعی از شبکه کسب‌و‌کارها است که افزایش منافع آنها را دنبال می‌کند. در این میان نقش روسای اتاق‌های بازرگانی این است که علاوه‌بر تحقق اهداف بخش خصوصی دستیابی به اهداف ملی را نیز جزو یکی از ماموریت‌های خود قرار دهد؛ نقشی حساس و در عین حال نیازمند توانایی.

با نگاهی به اتاق‌های بازرگانی‌ برخی اقتصادهای در حال توسعه‌ شامل هند، روسیه و اندونزی، نقش روسای آنها را مورد بررسی قرار داده و شعارهایی را که هر یک در جست‌وجوی تحقق آن هستند معرفی کرده است.

روال تصدی ریاست اتاق بازرگانی در ایران بر مبنای دوره ۴ساله استوار است اما این بار یک تغییر پیش‌بینی‌نشده موجب شده است در روز ۱۴ شهریورماه انتخاباتی زودهنگام برای انتخاب رئیس جدید اتاق بازرگانی برگزار شود، رئیسی که دوره تصدی او این بار تنها درحدود دو سال و ۱۰ ماه خواهد بود. نقش رئیس اتاق بازرگانی و اهداف اتاق‌های کشورهای مختلف جهان متفاوت است. کشورهای در حال توسعه برای تحقق اهداف توسعه‌ای خود شاید بیش از کشورهای توسعه‌یافته نیازمند این پارلمان بخش خصوصی خود و ریاست یک رئیس توانمند برای آن هستند.

در جهان اصولا اتاق بازرگانی به منزله نوعی از شبکه کسب‌وکارها است. در واقع یک سازمان محلی از کسب‌وکارهاست که هدف آن افزایش منافع کسب‌وکارها است. صاحبان کسب‌وکارها، نماینده جامعه تجاری هستند. کسب‌وکارهای محلی اعضای اتاق‌های بازرگانی را تشکیل می‌دهند و از طریق برگزاری انتخابات هیات‌مدیره یا شورای مدیران را به منظور تعیین سیاست‌های اتاق انتخاب می‌کنند. سپس این هیات‌مدیره یا شورا یک رئیس، مدیرعامل یا مدیر اجرایی برای اداره این سازمان انتخاب می‌کند.

با توجه به اینکه اتاق بازرگانی یک سازمان غیردولتی محسوب می‌شود، در قانون‌گذاری و تصویب قوانینی که بر کسب‌وکارها تاثیر می‌گذارند نقش مستقیمی ندارد. اما اتاق بازرگانی در تلاش برای تصویب قوانینی که به نفع کسب‌وکارها هستند لابی می‌کند. برخی از اتاق‌های بازرگانی به هیات‌های استانی، ملی و حتی بین‌المللی متصل هستند. در حال حاضر ۱۳ هزار اتاق بازرگانی به‌طور رسمی در «شبکه جهانی اتاق‌های بازرگانی» ثبت شده‌اند و این شبکه اتاق‌های بازرگانی بزرگ‌ترین شبکه جهانی کسب‌وکار است.

اعضای اتاق‌های بازرگانی می‌تواند از ده‌ها تا بیش از ۸۰۰ هزار عضو باشد. در برخی از اتاق‌های بازرگانی تعداد اعضا از این میزان هم بیشتر است. در این میان وظیفه رئیس اتاق بازرگانی این است که منافع بخش خصوصی را در چارچوب اقتضائات کشور هدایت کند. بنابراین رئیس اتاق باید فردی جامع‌الجهات و یک شخصیت ملی باشد، نه یک شخصیت بخشی. «دنیای اقتصاد» در یک بررسی نگاهی به اهداف اتاق‌های بازرگانی کشورهای در حال توسعه و نقش روسای آنها در پیشبرد اهدافشان داشته است.

اتاق بازرگانی هند

اتاق بازرگانی هند در سال ۱۹۲۵ تاسیس شده است و تنها اتاق بازرگانی ملی هند است و مقر آن در شهر کلکته واقع است. براساس قوانین اتاق بازرگانی هند تمامی بازرگانان، بانکداران، مالکان کشتی، نمایندگان شرکت‌های بازرگانی، حمل و نقل و بیمه، کارگزاران سهام و افراد فعال در زمینه تجارت، کشاورزی، معدن یا تولید و افراد فعال در زمینه هنر، علم یا ادبیات می‌توانند برای عضویت در اتاق بازرگانی هند کاندیدا شوند.

رئیس اتاق بازرگانی هند برای یک دوره دوساله تعیین می‌شود و برای هر دوره یک شعار مشخص می‌کند. رئیس اتاق بازرگانی وظیفه دارد در دوران ریاست خود این شعار را پیگیری و محقق کند. برای دوره ۲۰۱۷-۲۰۱۶ شعار«هند را بسازیم» انتخاب شده است. این شعار به توسعه کلی، هم در بخش اجتماعی و هم در بخش اقتصادی هند از طریق توسعه پایدار و مداوم در زیرساخت‌ها و اتصالات، تولید، بهداشت و درمان، تحصیلات عالی و بهبود مهارت‌ها اشاره دارد. علاوه براین، یک چارچوب قانون جامع(که نیروی کار، تشکیلات، حاکمیت و تعطیلی شرکت‌ها، قوانین زیست‌محیطی و اجرای سریع قراردادها را پوشش می‌دهد) برای قادر کردن کارآفرینان به پذیرش ریسک و درنتیجه، توسعه ضروری است.

این شعار اتاق بازرگانی هند در راستای شعار دولت مبنی بر«تولید در هند» است. اتاق بازرگانی هند معتقد است برای محقق شدن شعار«تولید در هند» ابتدا باید شعار«هند را بسازیم» تحقق پیدا کند. بنابراین از وظایف رئیس اتاق بازرگانی هند این است که با دولت در تحقق شعار اتاق تعاملی دوسویه داشته باشد و با مشورت‌های منظم با دولت، الگوی توسعه‌ای را که باید درپیش گرفته شود، ارزیابی کند.

رئیس اتاق بازرگانی هند باید در این زمینه نقش فعال و اساسی ایفا کند. رئیس اتاق بازرگانی هند وظیفه دارد دولت را ترغیب کند در فضاهای مستعد تجارت، در زمینه‌های تولید و ایجاد زیرساخت‌ها سرمایه‌گذاری کند. اتاق بازرگانی هند معتقد است ایجاد زیرساخت‌های مناسب‌تر به تولید رقابتی‌تر منجر خواهد شد و این مساله به نوبه خود موجب ایجاد فرصت‌های سرمایه‌گذاری و اشتغال‌زایی در سراسر کشور می‌شود.

اتاق بازرگانی روسیه

اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه یک سازمان غیردولتی است که در تجارت‌های کوچک، متوسط و بزرگ شامل تمام بخش‌های تجاری، صنعت، تجارت داخلی و خارجی، کشاورزی و خدمات سیستم‌های مالی فعالیت می‌کند. این اتاق بازرگانی با هدف کمک به توسعه اقتصاد روسیه و الحاق آن به اقتصاد جهانی و ایجاد شرایط مطلوب برای توسعه انواع فعالیت‌های تجاری ایجاد شده است. در سیستم اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه ۳۵ کمیته در زمینه‌های مختلف فعالیت می‌کنند و بیش از هزار کمیته، کمیسیون، شورا و دیگر گروه‌های اجتماعی ایجاد شده است. این اتاق از بیش از ۷۰ شورای کاری روسی با کشورهای خارجی پشتیبانی می‌کند. اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه عضو فدراسیون جهانی اتاق‌های بازرگانی، انجمن اتاق‌های بازرگانی کشورهای اروپایی، شورای سران کشورهای مستقل مشترک‌المنافع و دیگر سازمان‌های بین‌المللی و منطقه‌ای است.

رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه وظایف مهمی را برعهده دارد. او باید درجهت ارتقا و مدرن‌سازی اقتصاد کشور، برنامه گسترده نوآوری و جذب سرمایه‌گذاری اقدام کند. حفاظت از منافع مجامع تجاری در ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی کشوری و استانی از وظایف رئیس اتاق بازرگانی روسیه به‌شمار می‌رود. رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه همچنین باید روابط با مجامع و انجمن‌های تجاری کشورهای خارجی را توسعه دهد و در راستای تسهیل حل‌وفصل اختلافات حقوقی و مدنی اقدام کند. رئیس اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه باید تصویر مثبتی از تولیدکنندگان کالاها و خدمات این کشور ارائه دهد. اتاق بازرگانی فدراسیون روسیه باید اصول تجاری به روز شده دنیا و مسوولیت اجتماعی در محیط کسب‌وکار و تجارت را منتشر کند و رئیس اتاق وظیفه دارد بر روند انتشار این اصول نظارت کند.

اتاق بازرگانی اندونزی(KADIN)

اتاق بازرگانی و صنعت اندونزی یک سازمان حمایتی برای کسب‌وکارها و اصناف اندونزی محسوب می‌شود. این اتاق بر تمامی موضوعات مربوط به تجارت، صنعت و خدمات تمرکز دارد و به شدت متعهد است از پتانسیل‌های اقتصاد ملی بهره‌برداری کند و به کارآفرینان این کشور مشاوره‌های استراتژیک ارائه کند. اتاق بازرگانی و صنعت اندونزی یک سازمان خصوصی است و بنابراین سخنگو و حامی منافع بخش خصوصی به شمار می‌رود.

بیش از ۳۰ کمیته دوجانبه، وظیفه تجارت دوجانبه و روابط سرمایه‌گذاری را برعهده دارند. رئیس اتاق بازرگانی و صنعت اندونزی وظیفه دارد به‌عنوان سخنگو و نماینده بخش خصوصی، در راستای منافع تجار و بازرگانان گام بردارد. رئیس اتاق بازرگانی و صنعت اندونزی همچنین باید برای تحکیم روابط تجاری دوجانبه با دیگر کشورها تلاش کند. به‌طور کلی رئیس اتاق بازرگانی و صنعت اندونزی وظیفه دارد درجهت تحقق اهداف این اتاق اقدام کند و پتانسیل‌های اقتصادی کشور را شناسایی و به بهره‌برداری از آنها کمک کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج