۳۷۵۹۰۶
۲ نظر
۵۰۱۸
۲ نظر
۵۰۱۸
پ

احتمال کشف نزدیک‌ترین سیاره قابل زندگی!

تا ساعاتی دیگر شاید بالاخره بتوانیم جزییات دقیق و قابل لمسی از یکی از هیجان‌انگیزترین شایعات مربوط به نجوم در سال‌های اخیر به دست بیاوریم.

مجله دیجی کالا - زهرا غلامی: تا ساعاتی دیگر شاید بالاخره بتوانیم جزییات دقیق و قابل لمسی از یکی از هیجان‌انگیزترین شایعات مربوط به نجوم در سال‌های اخیر به دست بیاوریم. این شایعه کشف احتمالی یک سیاره‌ی قابل زیست است که در مدار نزدیک‌ترین ستاره به ما یعنی «پروکسیما قنطورس» (Proxima Centauri) حرکت می‌کند.
آیا امروز نزدیک‌ترین سیاره قابل زندگی کشف می‌شود؟

برای اینکه خوب درک کنید که تایید این موضوع چقدر جالب و هیجان‌انگیز است، بد نیست بدانید که نزدیک‌ترین سیاره‌ی فراخورشیدی قابل زیست Wolf 1061c است که ۱۴ سال نوری با ما فاصله دارد؛ این یعنی ۱۲۶ تریلیون کیلومتر فاصله با زمین. اما این سیاره‌ تنها ۴٫۲۵ سال نوری فاصله دارد.

نزدیکی نسبی این سیاره همه را به وجد آورده است. این سیاره در نقاط دور افتاده و خارج از دسترس جهان نیست، بلکه در ستاره آلفا قنطورس واقع شده است. این نزدیک‌ترین سامانه ستاره‌ای به منظومه شمسی ما است.

منظومه آلفا قنطورس در فاصله ۴٫۴ سال نوری و در صورت فلکی قنطورس قرار دارد. این منظومه در سال ۱۹۱۵ کشف شد و دانشمندان معقتدند که متشکل از سه ستاره‌ است: آلفا قنطورس A، آلفا قنطورس B و پروکسیما قنطورس، یک ستاره‌ی کوتوله قرمز و یک ستاره‌ی کم جرم.

این سامانه آن‌قدر نزدیک است که در واقع می‌توانیم آلفا قنطورس A و B را در آسمان شب ببینیم. در واقع، آلفا قنطورس A چهارمین ستاره درخشانی است که از زمین دیده می‌شود.

پروکسیما قنطورس از همه آنها به خورشید ما نزدیک‌تر است و حدود ۴٫۲۵ سال نوری فاصله دارد. این ستاره بیش از اندازه کوچک است و ما نمی‌توانیم آن را ببینیم، اما احتمالا رازهای خوبی را در دلش نهفته دارد.

دانشمندان معقتدند که یک سیاره جدید مرموز به دور پروکسیما قنطورس می‌چرخد. این سیاره نه تنها سطح سنگی دارد، بلکه در فاصله مناسب برای تشکیل آب قرار دارد. این موارد دو عامل اصلی برای یک سیاره قابل زیست هستند.

چه اتفاقی می‌افتد اگر وجود یک سیاره قابل زیست در فاصله ۴٫۲۵ سال نوری از ما تایید شود؟ طبیعتا در فاصله ۳۹،۹۰۰،۰۰۰،۰۰۰،۰۰۰ یعنی ۲۷۱ هزار برابر فاصله تا خورشید، نمی‌توانیم به این سیاره سفر کنیم. اما به اندازه‌ی کافی به ما نزدیک است که بتوانیم آن را مطالعه کنیم.

رصدخانه جنوبی اروپا (ESO) سال‌هاست که پروکسیما قنطورس را مورد مطالعه قرار داده است. این رصدخانه می‌خواهد تا ساعاتی دیگر بیانیه‌ای را برای مطبوعات اعلام کند. گرچه درباره موضوع مورد بحث چیزی گفته نشده، اما کارشناسان فکر می‌کنند که بالاخره می‌خواهند درباره شایعات حرف بزنند. کنفرانس مطبوعاتی ESO امروز ساعت ۱۶:۳۰ به وقت تهران برگزار می‌شود.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    خیلی جالبه منتظر مابقی خبر در این زمینه هستم.

  • بدون نام

    واقعا عالی..چه چیز میخوان بگن

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج