۳۷۵۳۴۵
۳ نظر
۵۰۰۲
۳ نظر
۵۰۰۲
پ

ایران نیازمند واردات آب می شود؟

وزیر نیرو بر این باور است که از دو سال پیش روی ایده واردات آب فکر شده و ممکن است در آینده عملیاتی شود.

خبرگزاری ایسنا: وزیر نیرو بر این باور است که از دو سال پیش روی ایده واردات آب فکر شده و ممکن است در آینده عملیاتی شود.

گرچه ایران تا چند سال پیش صادر کننده آب مجازی به وفور بود و اکنون نیز این اتفاق کم و بیش رخ می دهد، اما به دلیل خشکسالی‌های پی‌درپی بحث واردات آب نیز مطرح است و جزو طرح‌های در دست مطالعه وزارت نیرو است.

ترس از بی آبی و خشکی ایران وزارت نیرو را وادار کرده که به واردات آب نیز فکر کند، درست است که این ایده هنوز به مرحله اجرا گذاشته نشده اما وزیر نیرو بر این باور است که از دو سال پیش روی این ایده فکر شده و ممکن است در آینده عملیاتی شود.

این مساله نشان از عمق فاجعه بحران آب در کشور دارد و شاید در حال حاضر که آب در دسترس همگان است این موضوع درک نشود، اما قطعا زمانی که دیگر آبی برای نوشیدن نباشد درک بی‌آبی و بحران آب ملموس تر خواهد شد.

ایران کشوری در منطقه خشک و نیمه خشک است، علاوه بر این به دلیل ازدیاد برداشت از آب های زیرزمینی و کاهش آب‌های سطحی هر روز به مرز خشکسالی واقعی نزدیک تر میشود. مصلحت کشور اینگونه طلب می کند که از هم‌اکنون به فکر آینده و نیامدن فرجام بی آبی ایران باشیم.

علاوه بر این آمار گویای این است که میزان روان‌آب‌های کل کشور در سال جاری ۵۴ میلیارد و ۶۰۳ میلیون مترمکعب بوده که نسبت به میانگین بلندمدت با ۸۰ میلیارد و ۵۹۵ میلیون مترمکعب، ۳۲ درصد کاهش داشته همچنین طبق آخرین داده ها ۴۲ درصد مخزن سدهای کشور خالی است.

همچنین در سال های گذشته ۱۳۰ میلیارد مترمکعب آب استحصالی در کشور وجود داشته اما در شرایط فعلی این رقم به ۸۸ میلیارد مترمکعب کاهش یافته که این موضوع بیانگر کاهش ۲۵ درصدی میزان آب استحصالی کشوراست.

از سوی دیگر در شرایط فعلی ۱۲۰ میلیارد مترمکعب کسری مخزن در کشور وجود دارد که قرار است طی برنامه ۲۰ ساله این عدد به صفر برسد و برنامه های متعددی برای آن در نظر گرفته شده اما باتوجه به این مساله که ایران در بین ۱۸۰ کشور دنیا از لحاظ برخورداری از منابع آب در رتبه ۵۰ و در بین این کشورها از لحاظ سرانه منابع آب در جایگاه ۱۱۲ دنیا قرار دارد نمی توان خیلی به رفع این بحران در آینده نزدیک در کشور امید داشت.

با همه این تفاسیر در مورد واردات آب و عملی شدن این ایده نیز انتقاد های زیادی وجود دارد و بسیاری از کارشناسان و دست‌اندرکاران حوزه آبی بر این باورند که باتوجه به هزینه‌های زیاد این کار دولت نمی‌تواند از عهده این کار برآید اما شاید چاره ای جز این کار برای ایران وجود نداشته باشد در مجموع به نظر می رسد که بهترین راهکار در شرایط فعلی بسیج همگانی برای گذر از بحران آبی است.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    بزرگنمایی میکنن تو مسعله اب...هرچه اب مصرف شد از سال 90 به این بعد مصرف شدیدی داشت..قبلش مث این چندسال نبود..قبل نود بارندگی هم زیاد بود

  • hassan

    از بس بی ... هستین عین ادم از اول سعی میکردین دولوله ادم وارد خونه ها بشه یکی اشامیدن یکی هم برای شستشو و... یه چند سال سختی میکشیدین بعدش راحت بودین

  • اشراقی گلپایگانی

    خیلی متعجبم. گاهی ازاوقات بنده چند جمله ای نظرم رامینویسم البته با رعایت قوانین. واصطلاحا خط قرمزها. ولی چاپ نمیشود. اما متاسفانه شاهد اظهارنظرهایی هستم که با توهین ودشنام چاپ شده اند ازجمله. نظرهایی که دررابطه با واردات اب چاپ شده اند. بنده نخواستم مستقیم اسم ببرم خودتان ملاحطه فرمایید متوجه خواهید شد به هرحال میتوان تندترین انتقادات را حتی به وزرا ووکلا کرد ولی ازدایره ادب هم خارج نشد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج