۳۶۶۰۲
۵۰۱۱
۵۰۱۱
پ

مصرف ترامادول اعتياد خاموش می آورد!

يك پژوهشگر اعتياد گفت: از ترامادول با نام اعتياد خاموش ياد مي‌شود که با گذشت زمان و مصرف طولاني‌مدت، اعتياد ايجاد مي‌‌كند.

جام جم آنلاین: يك پژوهشگر اعتياد گفت: از ترامادول با نام اعتياد خاموش ياد مي‌شود که با گذشت زمان و مصرف طولاني‌مدت، اعتياد ايجاد مي‌‌كند.

مريم حسيني در نشست علمي پژوهشي كه چهارشنبه در مجموعه فرهنگي شقايق برگزار شد با اعلام اينكه مقدار جذب و تاثير فرم تزريقي ترامادول بسيار بيشتر از فرم خوراكي آن است، افزود: به دليل مكانسيم عمل مشابه اين دارو با مرفين، مصرف مداوم آن به وابستگي فيزيكي و رواني مشابه اعتياد به موادمخدر منجر مي‌شود.

وي افزود: اما به اين دليل از ترامادول با نام اعتياد خاموش ياد مي‌شود که شايد در روزهاي اول به ظاهر علايم اعتياد را نشان ندهد اما با گذشت زمان و مصرف طولاني‌مدت، اعتياد ايجاد مي‌‌كند و درماني کاملا مشابه با درمان سوءمصرف‌ مواد مخدري مانند ترياک، کراک و هروئين دارد.

اين پژوهشگر اعتياد با بيان علائم ترك ترامادول كه به صورت عصبانيت، تعريق، بي‌خوابي، تهوع، اسهال، لرزش اندام‌ها و توهم بروز مي‌کند، تصريح كرد: بیمارانی که در مراکز بستری جهت ترک ترامادول بستری می شوند علایم خماری یا ترک غیر قابل تحمل‌تری نسبت به سایر بیماران وابسته به موادمخدر از خود نشان می‌د‌‌هند.

حسيني با اعلام اينكه مصرف اين دارو بيشتر از دو هفته مجاز نيست و وابستگي دارويي و اعتياد را به دنبال دارد، اظهارداشت: بسياري از افراد که به بهانه شادي‌آور بودن ترامادول به سمت آن گرايش پيدا مي‌کنند، افراد بي‌اطلاع و در بيشتر موارد معتاداني هستند که به علت مصرف يکنواخت موادمخدر و گاهي به اشتباه به دليل کاهش عوارض قطع مواد به ترامادول روي مي‌آورند و گاهي جان خود را به علت مصرف بيش از حد و يا تداخلات دارويي از دست مي‌دهند.

وي افزود: مسموميت ناشي از مصرف ترامادول همچنان جزء شايع‌ترين مسموميت‌ها محسوب مي‌شود.

حسيني اضافه كرد: بررسي‌ها نشان مي‌دهد اعتياد به ماده مخدر كراك نتيجه مصرف ناآگاهانه ترامادول بوده است.

اين پژوهشگر اعتياد با عنوان اينكه در حال حاضر ترامادول و مصرف داروهاي سيستم اعصاب مركزي مانند خواب ‌آورها، مسكن‌ها و داروهاي ضدافسردگي جزء بيشترين مسموميت‌هاي دارويي به شمار مي‌رود، اظهارداشت: با اين اوصاف ظاهرا داروي ترامادول تنها منجر به مسموميت نمي‌شود چون اعتياد به ماده مخدر كراك در ايران هم نتيجه مصرف خودسرانه اين دارو و همچنين ريتالين است به‌طوري كه مدت‌هاست گروهي داروي ريتالين را به‌عنوان قرص تقويت حافظه به جوانان معرفي مي‌كنند كه مصرف خودسرانه آن بدون تجويز پزشك اعتيادآور است.

وي شايع‌ترين عوارض گزارش شده مصرف ترامادول را تهوع، استفراغ شديد و کاهش فشارخون عنوان كرد و افزود: ساير عوارض نيز شامل عوارض سيستم عصبي مانند سردرد، سرگيجه، افسردگي، تشنج به‌خصوص در انواع تزريق وريدي و اختلال تنفسي در فرد معتاد به ترامادول بروز مي‌کند.

حسيني هشدار داد: استفاده بیش از حد ترامادول می‌تواند کشنده باشد و علائم آن به صورت خواب آلودگی، تنفس کم عمق، کندی ضربان قلب، ضعف مفرط،پوست سرد و مرطوب ، احساس سبکی سر، غش یا کما ظهور مي‌كند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج