جهانگیری: در تاریخ ایران این حجم از تخریب رییسجمهور بیسابقه است
معاون اول رییسجمهور گفت: نمیشود کسی که خود از بیشترین رانتها برخوردار بوده حال که فراموش شدهاست به رانتهای دیگران اعتراض کند.
اسحاق جهانگیری در مراسم جشن فارغالتحصیلی ادوار دانشکده خبر در سالن همایشهای ایوان اظهار کرد: امروز کشور با مسائل متعددی روبرو است که این مسائل جدید نیست و دارای سابقه طولانی در سطوح بینالمللی، اقتصادی، اجتماعی و سیاست داخلی است که این مسائل بدون تفاهم قابل حل نبوده و نیازمند تفاهمی همهجانبه است. ما در جامعه نیازمندیم که مکانهایی برای گفتوگو و تفاهم بر سر مسائل پیشرو پیدا کنیم.
اهم سخنان وی به شرح زیر است:
* جامعه ما به دلیل برخی تعصبات فرهنگی، تاریخی و سیاسی دارای اختلالات ارتباطی جدی است.امروز فرهنگ سیاسی ما با فرهنگ گفتوگو فاصله زیادی دارد و کنشگران رسانهای باید میدان گفتوگو و محیطهایی ایجاد کنند تا پیرامون مسائل جدی کشور، گفتوگو صورت بگیرد.
*{ با تأکید بر لزوم فعالیت اخلاقی و حرفهای رسانهها} رسانهها باید محلی برای گفتن و شنیدن باشند نه محل جنگ روانی علیه بخش دیگری از جامعه. رسانه باید محل ارتباطات باشد نه محل القائات یک سری از مسائل غیرواقعی.
* دولت بر حسب وظیفهای که برای اداره کشور دارد به دنبال ارتباطات دستگاه اجرایی با شهروندان و پاسخگویی به افکار عمومی است. دولت به دنبال این نیست که فضای تند جنجالی پوپولیستی بر رسانهها حاکم شود بلکه دولت به دنبال تقویت نظام اطلاعرسانی عقلانی و انتقادی در کشور است.
* دولت از انتقادپذیری بالایی برخوردار است. اخیراً یکی از مراجع رسمی نسبت به انتقادپذیری دولت نظرسنجی را از مردم انجام داده بود که به لطف خدا با نتایج این نظرسنجی بر این باوریم که دولت در پذیرش انتقاد و ایجاد فضای انتقاد در کشور توفیقانی خوبی داشته است.
* دولت یازدهم از دروغ و تهمت در رسانهها گریزان است اما از جریان آزاد اطلاعات در رسانهها استقبال میکند. دولت به دنبال مچگیری، پردهدری و افشاگری نیست بلکه دولت به دنبال حقیقتیابی، شفافیت و آگاهی است.
* در مهرماه سال گذشته در دولت مصوبهای مبنی بر اصول قراردادهای نفتی تصویب شد به معنای چارچوبهایی برای وزارت نفت است که باید در انعقاد قراردادهای نفتی آنها را رعایت کند. در این زمینه ساعتها در وزارت نفت جلسه برگزار شد و پس از آنکه مقام معظم رهبری فرمودند که این مصوبه باید در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی بررسی شود. در آن ستاد نیز از منتقدان دعوت کردیم تا مطالب خود را مطرح کنند. در همین حین نیز سران کشور و مقام معظم رهبری مکاتباتی در رابطه با قراردادهای نفتی انجام دادند و مقام معظم رهبری دستوراتی در این زمینه مطرح کردند.
* هر روز که در تصویب قراردادهای نفتی به ویژه در میادین مشترک تأخیر ایجاد شود خسارتهای سنگینی به کشور وارد میشود. هفته گذشته با بیش از ۱۰۵ مورد اصلاح، ۱۱ ماده اولیه این مصوبه به ۲۰ ماده در وزارت نفت تبدیل و تصویب شد
* به محض تصویب اصلاحات درباره این مصوبه باز هم عدهای فکر میکنند که باید راجع به هر موضوعی مخالفت کنند. این در شرایطی است که به نظر من کاری دقیقتر از کاری که این دولت در رابطه با قراردادهای نفتی انجام داده است در تاریخ بیسابقه است.
* در تاریخ ایران چنین حجم گستردهای از تخریبها آن هم از سوی تریبونهای رسمی نسبت به رئیس جمهور بیسابقه است.
*{با بیان اینکه در روزهای گذشته تعابیر بسیاری نسبت به رئیس جمهور به کار برده شد} آقای روحانی رئیس جمهوری است که ۲۴ سال نماینده ولی فقیه در مهمترین رکن تصمیمگری نظام یعنی شورای عالی امنیت ملی کشور بوده و امروز نیز رئیس جمهور است. او مهمترین موانع را از راه کشور برداشته است و مذاکره پیچیده هستهای با ۶ کشور قدرتمند دنیا را به نتیجه رسانده است.
* امیدواریم فضای رسانهای در حدی باشد که دولت نیز بتواند در حد مخالفین و منتقدین خود به رسانهها دسترسی داشته باشد.
* مخالفین دولت اصرار دارند که در رسانههای خود امید و اعتدال را از مسیر خود خارج کنند و افراط و تفریط را پیش بگیرند. این رسانهها به دنبال آن هستند تا ذهنیت افراطی و بدبینانه خود را به جای واقعیت و خواست مردم در جامعه جای بیاندازند. در حالی که جامعه شدیداً نیازمند ارتباط، گفتوگو، اعتدال و امید است و مسائل ملی کشور ایجاب میکند که رسانهها، رسمی و غیررسمی در این مسیر حرکت کنند و بذر کینه، یأس، تهمت و دروغ را در جامعه نکارند.
* مصلحت کشور است که رسانه ملی و رسانههای حکومتی و تریبونهای رسمی دور از جناحگیریهای سیاسی باشند و حیثیت و حقوق همه شهروندان به عنوان سرمایههای اجتماعی کشور از سوی رسانهها حفظ شود.
* برخی از مشکلاتی که در کشور ایجاد شده است، نتیجه قانونگریزیهایی بود که شکل گرفت. قانون باید به ویژه برای دستگاههای قانونی محترم شمرده شود و قوای سهگانه نباید در حوزه قانونی یکدیگر دخالت داشته باشند.
* نه قوه قضائیه باید در حوزه قانونی تصمیمگیریهای قوه مجریه دخالت کند و نه قوه مجریه در حوزه قانونی قوای مقننه و قضائیه دخالت داشته باشد. چنانچه همگی به قانون احترام بگذاریم هم قوای سهگانه مقتدری خواهیم داشت و هم نظامی مقتدر.
* اگر قرار شد با مفسدی برخورد شود این برخورد باید در همه سطوح باشد و این جریان و آن جریان نباید داشته باشیم چرا که نمیشود کسی که خود از بیشترین رانتها برخوردار بوده حال که فراموش شده است به رانتهای دیگران اعتراض کند.
* شبکههای اجتماعی در ماههای اخیر دستاوردهای مهمی برای کشور داشته است اما در عین حال باید در این فضا در رعایت فاصله میان حریم خصوصی و حریم عمومی دقت شود.
نظر کاربران
رسانه ها ول معطلند....
مردم همه چیز رو خوب میفهمند. اینا زور زیادی میزنن
خخخخ
یادتون رفت چقدر آقای احمدی نژاد را تخریب کردین و بیچاره دم نزد .شما اگر به اندازه دکترباغیرت تخریب میشدید گریه می کردین دولت تزویر
دیگه حنای شما پیش مردم رنگی نداره.لطفا بگیدتواین سه سال شما چه گلی به سرمردم زدید.داره چهارسالتون تموم میشه غیروعده ووعید واتهام زدن به دولت قبل هیچ چیزی عایدمردم نشده.
حالا تکلیف فیش های نجومی به کجا رسید؟
روحانی خار چشم دشمنان خارجی و داخلی، آخه جلو دزدی هاشوون گرفته
یادتون رفته اون روزی که واسه احمدی نژاد جوک نبود که درست نشه
حالا چند تا انتقاد شد تخریب بی سابقه
دوست ناشناس مگه اقای روحانی دشمن خارجی هم داره؟راستی ازفیشهای حقوقی چه خبر؟
در تاریخ ایران همچین رئیسجمهور هم که الکی وعده وعید بده هم بی نظیر بوده والله
............
دست بردارید این شعار ها برای مردم نان نمیشود وضع مالی یک عده هر روز بهتر میشود ملیون ها مردم اسیر و گرفتار، به کجا میرویم نمیدانم،
مردم منتقدین خوبی هستن و خوب تشخیص میدهن حق با کیست فقط کافیه دوره ریاست جمهوری قبل و فعلی را مقایسه کنن و روبط بین المللی را رصد کنن و دزدی و اختلاس و....... را مقایسه کنن .مطمئنا انتخاب درستی خواهند کرد.
اگه تو همین دولت وام ده میلیونی ازدواجو به جوونا بدن من بازم بهشون رأی میدم وگرنه عمرأ
بیچاره ها فیشهای حقوقی رد گم کردنه. همه اش هم برگردونه یه خونه تو تهران نمیکنه فکر دردهای بزرگتر باشید
با سلام این دیگه ازون حرفا بود میزان تخریبی که شما از دولت قبل کردید. وهنوز هم دست بردارنستید فراموش کردید. به چند نقد بجا رو تخریب مینامید انتغاد پذیری دولت را هم دیدیم............
آخه دکتر روحانی کلیده شو گم کرده
بله مردم منقدین خوبی هستند.مردم مشکلاتی روکه تواین سه سال ونهایتا توچهارسال دولت کنونی براشون ایجادشده روبا۸سال قبل مقایسه می کنندوبعدرای می دهند.
این کجاش بی سابقه است پس دوران احمدی نزاد چی بود. پدرش را دار و دسته شما در اوردین. یادتان رفت.
مقصر دولت که در انتقاد برای همه باز کرده دیگه اشتباه کرده باید مثل احمدی نژاد حرف حرفه خودش باشه لجباز ویک دنده
احمدی نژاد ادا اتفاراش خنده دار بود خخخخ
احمدی واقعا قابل مقایسه با روحانی با ادب وبا شخصیت نیس کلا انسان در مقابل روحانی ادای احترام میکنه دمش گرم دکتر رررررر
احمدی نژاد این مملکتو به سمت نابودی کشوند
آقای روحانی خواهشنا دیگه سیاه نمایی بس است.اگر شما وطیفتون چندین دوره رای بیاورید باز تمام بدبختی مملکت رو تقصیر دولت قبل میاندازید.مگر شما قبل از رییس جمهور شدن نگفتید وضعیت.بد مملکت ما به خاطر سوء مدیریت است.واگر من رییس جمهور بشم سه ماه مملکت رودرست میکنم.پس چی شد؟البته شما تقصیر نداری....