۳۶۲۷۳۰
۴ نظر
۵۰۰۹
۴ نظر
۵۰۰۹
پ

فریب عمق آب سدها را نخورید

وقتی در تعطیلات به یکی از سدهای کشور برای گذراندن اوقاتی خوش کوله‌بار میبندیم دیدن سد پر آب نمی‌گذارد این باور در ذهن متبلور شود که ایران آب ندارد، اما واقعیت فراتر از آنچه به چشم خطور می‌کند است.

خبرگزاری ایسنا: وقتی در تعطیلات به یکی از سدهای کشور برای گذراندن اوقاتی خوش کوله‌بار میبندیم دیدن سد پر آب نمی‌گذارد این باور در ذهن متبلور شود که ایران آب ندارد، اما واقعیت فراتر از آنچه به چشم خطور می‌کند است.

واقعیتی تلخ در حوزه آبی وجود دارد که متاسفانه چشم مردم به آن بسته است، واقعیت بی آبی کشور که دیر یا زود گریبان‌گیر خواهد شد و می‌توان گفت که اگر همین امروز برای این بحران چاره نشود فردا دیگر فرصتی برای جبران نیست.

دیدن سدهایی پر، اجازه باور بحران بی آبی را برای مردم عادی نمی‌دهد. اما وزیر نیرو علت وجود بحران آب در کنار سدهای پر آب را تشریح کرد. وی معتقد است با توجه به اینکه ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و از نظر میزان بارش نیز با یک توزیع متوازن روبرو نیست لذا ما مجبور به ذخیره آبی هستیم.

وی با بیان اینکه باید منابع آبی برای ۱۸ ماه مدیریت شود، اظهار کرد: آمارهای آبی امسال بیانگر این است که اگر بارش‌ها مناسب نبود و مدیریت مصرف صورت نمی‌گرفت قطعا امسال با مشکل کمبود آب مواجه می‌شدیم.

به‌گفته چیت‌چیان حدود ۵۵ درصد آب مورد نیاز کشور از آب‌های زیرزمینی است و ۴۵ درصد از آب‌های سطحی استحصال می‌شود و باید گفت گرچه میزان بارش‌ها امسال خوب بوده و توانسته آب‌های زیرزمینی را تغذیه کند، اما با در نظر گرفتن این مسئله که برداشت از آب‌های زیرزمینی زیاد است باید گفت که این میزان بارندگی نمی‌تواند پاسخگوی زیاده‌روی برداشت آب‌های زیرزمینی باشد.

وی در خصوص این موضوع که چند سال برای بازگشت آب‌های زیرزمینی به شرایط عادی نیاز استگفت: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته با وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست و دیگر سازمان‌های ذیربط طی ۵ سال آینده یعنی در طول برنامه ششم می‌توانیم میزان کسری آب سالانه را از آب‌های زیرزمینی جبران کنیم به طوری که اگر بتوان میزان برداشت آب زیرزمینی را سالانه ۶ میلیارد متر مکعب کاهش داد، می‌توان میزان تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی را با میزان برداشت برابر کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: با این وجود نمی‌توان میزان کل کمبود را جبران کرد. لذا اگر بتوانیم این عدد را به ۱۱ میلیارد متر مکعب برسانیم طی ۲۰ سال آینده سطح ایستایی آب به حالت ۴۰ سال قبل می‌رسد لذا ما امیدواریم که با برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته این کار انجام شود.

آمار و ارقام گویا این است که کشور در شرایط جدی بحران آب قرار دارد که این مساله نیز نیازمند تدبیر و مدیرت مصرف آحاد مردم جامعه است چراکه تنها در این صورت می‌توان ایران را از بی آبی نجات داد در غیر این صورت در آینده ای نه چندان دور خشکسالی تمام ایران را دربر می‌گیرد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    از اوناس اگر میتونست رو سد رو میپوشوند کسی نبینه تیزر و بیلیورد تبلیغی درست هیچ وقت جهت مصرف درست ندیدیم

  • بدون نام

    باشه فریب عمق سدهارو نمیخوریم !

  • بدون نام

    مرحوم دهخدا باید زنده بشه مگه این متنو ترجمه کنه!!!!!!!

  • بدون نام

    تمام ٢۴ ساعت شیر آب توی پارک ها باز است. درست است که آب شرب نیست ولی آب است . باید جلوی بی مسولیتی این افراد را گرفت.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج