جهانگیری: جامعه با مشکلات جدی مواجه است
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه جامعه امروز با مشکلات جدی اقتصادی، فرهنگی و بعضا سیاست خارجی مواجه است، گفت: نخبگان جامعه باید به دولت کمک کنند و برای گره گشایی از مشکلات کشور گام بردارند.
معاون اول رئیس جمهور افزود: دانشجویان نمونه سرمشق و الگویی برای سایر دانشجویان هستند و معرفی برگزیدگان معمولاً با این هدف انجام می شود که دانشجویان دیگر از این افراد برجسته سرمشق بگیرند.
جهانگیری در ادامه با اشاره به کمبودها و محدودیتهایی که در منابع بودجهای کشور وجود دارد، تصریح کرد: وزرا در جلسات تصمیم گیری، کمبودهای دانشگاه ها را مطرح می کنند و دولت از محدودیتهای موجود در تجهیزات علمی و امکانات آزمایشگاهی مطلع است اما با وجود این محدودیتها، برخی دانشجویان با تلاش و همت خود در جهت پیشرفت کشور گام بر میدارند که جای تقدیر دارد.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر اینکه توسعه پایدار و همه جانبه کشور جز از طریق توسعه علمی میسر نیست، خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم کشور را به توسعه برسانیم، یقیناً باید به دنبال توسعه علمی کشور باشیم و این امر نیازمند برخورداری از دانشگاه های توانمند در کشور است. دانشگاه ها و دانشجویان میتوانند این اطمینان را به جامعه بدهند که کشور در این مسیر قرار دارد و مسیر توسعه دنبال می شود.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاه نه تنها باید در مسیر توسعه علمی گام بردارد بلکه باید توسعه فرهنگی و اجتماعی را نیز پیگیری کند، گفت: دانشگاه ها باید توسعه فرهنگی و اجتماعی را نیز دنبال کنند زیرا دانشگاه یکی از مهمترین نهادهای کشور است و نمی توان آن را در عرض دیگر نهادهای توسعه ای کشور قلمداد کرد.
جهانگیری دانشگاه را مرکز تولید اندیشه و معرفت توصیف کرد و گفت: همه نگاه ها به سوی دانشگاه ها است که نقش تولید اندیشه و معرفت را به نحو مطلوبی ایفا کنند.
وی با یادآوری سخنی از امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه دانشگاه مبدأ همه تحولات جامعه است گفت: مقام معظم رهبری نیز دانشگاه را مایه اقتدار کشور قلمداد کرده اند و اگر ما امروز به دنبال اقتدار کشور هستیم، باید بدانیم که دانشگاه یکی از مهمترین پایگاه ها برای رسیدن به اقتدار است و البته محیط دانشگاه باید محیطی باز، بانشاط و امن باشد تا دانشگاه بتواند به مرکز گفتگو و تبادل اندیشه تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه سخنان خود اظهار داشت: دولت، نظام و جامعه انتظاراتی را از دانشگاه ها، دانشجویان و اساتید دارند و آن اینکه از مشکلات جامعه گره گشایی کنند. جامعه امروز با مشکلات جدی اقتصادی، فرهنگی و بعضا سیاست خارجی مواجه است. نخبگان جامعه باید به دولت کمک کنند و برای گره گشایی از مشکلات کشور گام بردارند.
جهانگیری ادامه داد: رئیس جمهور نیز مکرر از نخبگان کشور دعوت کرده است که از طریق نقد سازنده و راهنمایی، دولت را در انجام کارها و خدمت رسانی یاری کنند. اقتصاد مسأله اصلی در مقطع فعلی کشور است. به حرکت درآوردن اقتصاد و مقابله با چالشهای جدی اقتصادی، نیازمند این است که نخبگان به صحنه بیایند و در حل مشکلات مسئولیت و نقش بر عهده گیرند.
جهانگیری با اشاره به سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، یکی از محورهای اصلی این سیاستها را تأکید بر دانش بنیان شدن اقتصاد عنوان کرد و اظهار داشت: برای اینکه اقتصاد کشور دانش بنیان باشد، یکی از پایگاه های اصلی قطعاً دانشگاه های کشور هستند و در این راستا از دستگاه های اجرایی خواسته شده که ارتباط جدی تری با دانشگاه ها و نخبگان برقرار کنند تا بتوان مشکلات را از پیش روی برداشته و به سمت اقتصاد دانش بنیان حرکت کنند.
در این مراسم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز گزارشی از وضعیت آموزش عالی کشور ارایه کرد و به بیان توضیحاتی درباره نحوه انتخاب دانشجویان نمونه پرداخت.
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی هم در این مراسم علم و ادب را بالاترین گنجینه هر ملتی دانست و گفت: حتماً باید در محیط های دانشگاهی و در کل جامعه این فضا حاکم باشد. لازمه آرمان خواهی و انقلابی بودن علم، اخلاق و ادب است. امیدوارم در محیط های دانشگاهی و در کل جامعه به این موضوعات اهمیت ویژه داده شود.
در این مراسم با حضور معاون اول رئیس جمهور از دانشجویان برگزیده در بیست و چهارمین جشنواره دانشجویان نمونه تقدیر شد و سه نفر از دانشجویان به نمایندگی از سایرین، دغدغه ها و خواسته های خود را مطرح کردند.
نظر کاربران
جدی؟!
ما که در رفاه و آسایش هستیم!
عجب ....!!!!!
با حرف زدن که حلوا حلوا نمیشه کرد
همه ی جهان مشکلات دارن درگیری هست تنها ایران هست که امنیت داره خدا را شکر
به خاطر این امنیت داره که از هیچ کشور دنیا وملیت در ایران زندگی نمیکنن همین طور یه خارجی میاد ایران تو چشمه..چهارتا افغانی هسته ببینید چه کار میکنن