۳۵۶۵۴۱
۱ نظر
۵۰۰۶
۱ نظر
۵۰۰۶
پ

بان کی مون از کجا دستور می‌گیرد؟

گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای برجام، هم صدای ایران و روسیه را درآورد و هم اعتراض آمریکا را به دنبال داشت.

روزنامه جمهوری اسلامی» گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل متحد درباره اجرای برجام، هم صدای ایران و روسیه را درآورد و هم اعتراض آمریکا را به دنبال داشت.

«گزارش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل، در مورد چگونگی اجرای برجام در شش‌ماهه اول بعد از اجرایی شدن آن، بقدری دچار مشکل است که حتی مورد انتقاد نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز قرار گرفته است. سامانتاپاور، نماینده آمریکا در سازمان ملل گفت دبیرکل از حیطه مناسب خود خارج شده و ما می‌دانیم که ایران نیز با بخش‌هایی از گزارش وی مخالف است.

علاوه بر این، ویتالی چورکین، نماینده دولت روسیه در سازمان ملل نیز گزارش دبیرکل این سازمان را حاوی اشتباهاتی دانست و گفت مواردی از گزارش که به محدودیت‌ها درباره فعالیت‌های موشک‌های بالستیک ایران اشاره می‌کند با موضوع گزارش همخوانی ندارد. چورکین، این را هم گفت که «بعضی بخش‌های گزارش دبیرکل سازمان ملل ارتباطی با منشور کار او ندارد.»

قبل از آنکه به چرایی خروج دبیرکل سازمان ملل از حیطه وظایف خود و ارائه گزارش غیرمرتبط و کاملاً خلاف واقع درباره تعهدات جمهوری اسلامی ایران در قبال برجام بپردازیم، لازم است نگاهی داشته باشیم به محتوای نادرست این گزارش. بر اساس آنچه روز دوشنبه در شورای امنیت مطرح شد، دبیرکل سازمان ملل با اشاره به آزمایش‌های موشکی ایران، در این گزارش نوشت: «من از جمهوری اسلامی ایران می‌خواهم از انجام چنین آزمایش‌های (موشکی) خودداری کند، چون به طور بالقوه می‌تواند باعث افزایش تنش در منطقه شود.»

وی همچنین گفت مشغول بررسی ادعاها در مورد تلاش ایران برای ارسال سلاح به یمن است. در این گزارش بان کی مون افزود: ممکن است قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، با سفر به عراق مقررات منع سفر را نقض کرده باشد. گزارش رسانه‌های ایران حاکی از حضور او در عراق در ماه مه بود و خواستار اطلاعات بیش‌تر در این زمینه از دفاتر نمایندگی ایران و عراق در سازمان ملل شده است.

گزارش بان کی مون با واکنش شدید وزارت امور خارجه کشورمان مواجه شد بطوریکه بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت خارجه گفت: «این گزارش تحت فشار آمریکا بر دبیرخانه سازمان ملل تنظیم شده و اتهامات وارده در آن علیه جمهوری اسلامی ایران بی‌اساس است و با روح و متن برجام و حتی قطعنامه ۲۲۳۱ متعارض است.»

وی افزود: «ابراز نگرانی این گزارش نسبت به آزمایشات موشکی ایران، اقدامی کاملاً مغرضانه و جانبدارانه است، چون برخلاف نص صریح قطعنامه ۲۲۳۱ و صرفاً با استناد به معیارهای اعلام شده توسط آمریکا و با زیر پا گذاشتن کلیه اصول حرفه‌ای و کاملاً خارج از حیطه اختیارات دبیرکل در این رابطه اظهارنظر کرده است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان همچنین گفت: «این گزارش دهی دبیرکل یک رویه اداری و تکراری بوده و صرفاً جنبه توضیحی داشته و عاری از هرگونه پیگیری اجرایی و عملی از سوی شورای امنیت سازمان ملل است و جامعه بین‌الملل انتظار دارد دبیرکل سازمان ملل، موارد کوتاهی آمریکا و برخی دیگر از اعضاء ۱+۵ در عمل به تعهدات خود را که مورد گواهی بسیاری از کشورهاست، به صراحت و روشنی منعکس کند.»

همانگونه که سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان اعلام کرد، دبیرکل سازمان ملل گزارش خود را تحت فشار تدوین کرده و بخش‌هایی از گزارش، خارج از اصول حرفه‌ای و حتی حیطه وظایف سازمان متبوع وی است.

بان کی مون، همان کسی است که بعد از قرار گرفتن دولت عربستان سعودی در فهرست جنایتکاران جنگی کودک‌کش، بر اثر فشار عربستان حاضر شد نام این کشور را از این فهرست حذف کند و در توجیه این اقدام خلاف خود بگوید چون دولت عربستان تهدید کرد که پول مربوط به حمایت از کودکان بی‌سرپرست تحت قیمومت سازمان ملل را قطع خواهد کرد چاره‌ای غیر از حذف نام این کشور از فهرست کودک‌کش‌ها نداشتم!

طبیعی است که چنین شخصی حاضر شود با اندک تهدید یا تطمیع در برابر قدرت‌ها عقب‌نشینی کند و آنچه را که می‌فهمد وارونه جلوه دهد و برخلاف واقعیت گزارش تهیه و ارائه کند. این ضعف، برای سازمان ملل که براساس منشور خود باید مصالح ملت‌ها را در نظر بگیرد و در برابر ظلم و ظالم بایستد تا عدالت در جهان برقرار شود، یک رسوایی بزرگ است.

علاوه بر دولت آمریکا که سخنگوی وزارت خارجه کشورمان به عنوان عامل فشار بر دبیرکل سازمان ملل به آن اشاره کرد، رژیم صهیونیستی و بعضی رژیم‌های مرتجع عرب منطقه نیز در وارد آوردن این فشار سهیم هستند. تأسف شدید در این است که دبیرکل سازمان ملل برخلاف وظایف قانونی خود که ارائه واقعیت‌ها و مقابله با نارواهاست، از دولت‌هایی دستور می‌گیرد که دارای پرونده‌های قطور ارتکاب جنایات جنگی، کودک‌کشی، حمایت از تروریسم و نقض پیوسته حقوق بشر هستند.

جمهوری اسلامی ایران همانگونه که بارها اعلام کرده، آزمایش‌های موشکی را حق خود می‌داند و برای تقویت بنیه دفاعی خود هر اقدامی را که لازم بداند انجام می‌دهد و به تهدیدهای هیچکس و هیچ دولت و مجموعه‌ای اعتنا نمی‌کند. حمایت از ملت‌های مظلوم و ایستادگی در برابر انواع تروریسم دولتی و غیردولتی نیز بخشی از منشور سیاست خارجی و منظومه امنیت ملی ایران است و هیچکس حق دخالت در این امور را ندارد. مهم‌تر اینکه آزمایش موشکی و اقداماتی که در قالب مقابله با تروریسم و حمایت از ملت‌های مظلوم منطقه توسط ایران صورت می‌گیرد، به هیچ‌وجه نقض برجام محسوب نمی‌شوند و دبیرکل سازمان ملل باید قدری درباره وظایف و مسئولیت‌های خود مطالعه کند تا از این پس در تهیه گزارش‌ها دچار چنین اشتباهات فاحشی نشود.

برای نهاد مهمی چون سازمان ملل بسیار زشت است که شخص اول آن به جای حمایت از مردم مظلوم فلسطین و یمن و بحرین وکشمیر و به جای صرف وقت خود برای حل بحران سوریه، از بحران‌سازان و جنگ افروزان و حامیان تروریسم دستور می‌گیرد تا جمهوری اسلامی ایران را تحت فشار قرار دهد. آیا بهتر نیست آقای بان کی مون به جای این قبیل اقدامات انحرافی، به کارنامه سرتاسر ضعف و انحراف آمریکا و بعضی دیگر از اعضاء ۱+۵ که به وظیفه خود در اجرای برجام عمل نکرده‌اند بپردازد؟!
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بی نام

    خود فروش و از عربستان و اسراییل دستور میگیرد

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج