۳۵۶۲۷۱
۲ نظر
۵۰۱۷
۲ نظر
۵۰۱۷
پ

کانال های تلگرامی با اخبار چه کرده اند؟

این روزها شبکه‌های اجتماعی به منبع تغذیه اطلاعات لحظه‌ای مردم تبدیل شده‌‌اند و در این میان کانال‌ها و گروه‌های تلگرامی از اقبال بیشتری برخوردارند

روزنامه فرهیختگان: کانال‌‌های خبری که در بیشتر موارد از سوی افراد آماتور یا عامه مردم مدیریت می‌شوند و حتی ممکن است اخبار و اطلاعات منتشر شده‌ از سوی آنها غیرموثق و در مواردی شایعه باشد. اما آنچه در این میان نمود بیشتری دارد، غیبت مطبوعات چاپی در فضای مجازی است و غفلت مدیران ‌آنها در استفاده از ظرفیت‌های این فضا.

این در حالی است که بیشتر افراد حرفه‌ای در حوزه رسانه در مطبوعات چاپی مشغول کارند و فعالیت حرفه‌ای آنها با توجه به کاهش فروش روی دکه مطبوعات، از نگاه مردم دور می‌ماند؛ چراکه مدیران برنامه‌ریزی برای استفاده و حضور محتوایی این مطبوعات در فضای مجازی ندارند.
غیبت مطبوعات چاپی در فضای مجازی در حالی اتفاق افتاده است که در چند وقت اخیر این فضا تاثیرات شگرفی در اتفاقات ملی و بین‌المللی داشته است. تاثیر شگرف فضای مجازی در انتخابات مجلس و اطلاع‌رسانی به موقع و حضور مردم در کودتای اخیر در ترکیه نمونه‌ای از آنها است.

عبدالله امانی، استاد ارتباطات و عضو هیات‌علمی دانشگاه آزاد اسلامی یکی از دلایل اصلی استقبال مردم از کانال‌های تلگرامی به جای خواندن روزنامه را عقب بودن یک روزه روزنامه‌ها از اتفاقات روز می‌داند. او به «فرهیختگان» می‌گوید: «اطلاع‌رسانی اخبار در فضای مجازی به صورت آنلاین و لحظه‌ای است و نیاز خبری مردم در لحظه رفع می‌شود؛ مگر آنکه محتوا به صورت تحلیلی ارائه شود.» از طرفی به گفته امانی، شبکه‌های اجتماعی در کشور ما نتوانسته‌اند زمینه‌ای را برای ایجاد درآمدزایی ایجاد کنند. این مشکل بزرگ روزنامه‌هاست که حضورشان در فضای مجازی برای آنها صرفه اقتصادی ندارد، در حالی که در بسیاری از کشورها مردم برای استفاده از اخبار موثق در فضای مجازی حاضرند پول پرداخت کنند. به اعتقاد او، ایجاد زمینه‌های قانونی برای درآمدزایی در این فضا و صرفه اقتصادی آن برای مطبوعات بسیار احساس می‌شود.

تقویت نشریات چاپی با ظرفیت فضای مجازی

محمد‌تقی روغنی‌ها، مدیرمسئول سابق روزنامه «ایران» و استاد ارتباطات نیز در گفت‌وگو با «فرهیختگان» با بیان اینکه حضور رسانه‌های چاپی در فضای مجازی باعث تقویت خودشان می‌شود، می‌گوید:‌ «اهمیت این فضا در جهان امروز بر کسی پوشیده نیست و امروز مردم جهان به صورت فزاینده‌ای از این امکان فناوری اطلاعات استفاده می‌کنند.» به گفته روغنی‌ها، اگرچه وجود شبکه‌های اجتماعی عرصه را برای رسانه‌های چاپی تنگ کرده است، اما هیچ کس منکر ظرفیت‌های این فضا برای مطبوعات نیست، به‌طوری که روزنامه‌ها می‌توانند از این فضا برای تقویت رسانه خود کمال بهره را ببرد.

به اعتقاد او، مدیران رسانه‌های چاپی باید زمینه‌ای را فراهم کنند که خبرها و گزارش‌های مهم و جذاب خود را به صورت خلاصه و با استفاده از تصویر در سایت و فضای مجازی و کانال‌های تلگرامی و توییتر متعلق به روزنامه منتشر کنند. این موضوع علاوه‌بر اینکه باعث می‌شود مردم به اطلاعات موثق دسترسی پیدا کنند سبب می‌شود این رسانه‌ها علاوه‌بر انتشار به‌صورت سنتی و چاپی، حرکتی پایاپای با شبکه‌های مجازی داشته باشند.

روغنی با بیان اینکه غفلت مدیران رسانه‌های چاپی از فضای مجازی یک اشتباه استراتژیک است، می‌گوید‌: «سنت‌گرا بودن این رسانه‌ها در این مقطع زمانی اصلا به نفع روزنامه‌ها نیست و باعث می‌شود همین تیراژ پایین روزنامه‌ها روزبه‌روز کاهش پیدا کند. از این رو مطبوعات باید بخشی از بودجه و توان خود را صرف تولید محتوا در فضای مجازی کنند.»
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    اتفاقا کانال های تلگرامی بیشترین اخبار صحیح را دارند چون ناقل خود مردم هستند نه رسانه های خاص !

  • بدون نام

    تو.رو خدا اینبارم وارد میدون نشین,,,خبرای دروغتون از تلویزیون وغیره بسه,,,دیگه بذارین فضای مجازی واسه ملت بمونه

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج