۳۵۲۱۶۰
۱ نظر
۵۰۰۷
۱ نظر
۵۰۰۷
پ

شگرد سارقان در سرقت از عابربانک ها

شیوه‌های مختلفی برای سرقت از کارت‌های عابربانک وجود دارد و افراد غافل از این شگردها، بدون آنکه خودشان بدانند، مورد سرقت قرار می‌گیرند. یکی از متداول‌ترین و ساده‌ترین سرقت‌ها، سرقت از کارت‌های عابر‌بانک است که افراد ساده‌لوح به راحتی با دراختیارگذاشتن مشخصات آن، طعمه شیادان می‌شوند.

روزنامه شرق: شیوه‌های مختلفی برای سرقت از کارت‌های عابربانک وجود دارد و افراد غافل از این شگردها، بدون آنکه خودشان بدانند، مورد سرقت قرار می‌گیرند. یکی از متداول‌ترین و ساده‌ترین سرقت‌ها، سرقت از کارت‌های عابر‌بانک است که افراد ساده‌لوح به راحتی با دراختیارگذاشتن مشخصات آن، طعمه شیادان می‌شوند.

سارقان حتی از طریق رسیدهای باطله عابربانک‌ها دست به سرقت می‌زنند. سارقان در یک مورد اقدام به فریب مسئولان بانک‌ها کرده و از این طریق مبالغ قابل‌توجهی به دست ‌آورده بودند؛ به این شکل که اشخاصی با پرسه‌زدن اطراف عابر‌بانک‌ها کاغذهای باطله رسید مشتریان را جمع کرده و به روش ماهرانه‌ای با مسئولان در بانک‌ها تماس گرفته و از طریق شماره حساب افراد با شگردهای خاص و استفاده از ادبیات بانکی مناسب اطلاعات حساب افراد را دریافت می‌‌کردند. در مرحله بعدی مدارک جعلی به نام این افراد را تهیه کرده و پس از انجام‌دادن این کارها با مراجعه به بانک مبلغی پول از حساب افراد دریافت مي‌کردند.

در ماجرایی دیگر گروهی از سارقان نیز با نصب تراشه‌های اسکیمر روی دستگاه‌های خودپرداز بانک‌ها و هک اطلاعات حساب بانکی افراد سرقت می‌کردند. به این شکل سارقان پس از هک اطلاعات، با انتقال اطلاعات هک‌شده روی کارت‌های خام، کپی کارت اصلی را به دست آورده و با استفاده از این کارت اقدام به برداشت و سرقت از شهروندان می‌کردند. در یک مورد دیگر از انواع سرقت‌های عابربانک، سارق از چسب قطره‌ای برای دزدی استفاده می‌کند.

به این شکل که هنگام مراجعه افراد به دستگاه‌های خودپرداز، با ازکارانداختن برخی کلیدهای دستگاه و استفاده از یک لحظه غفلت، رمز عابربانک را برداشته و سپس با سرقت کارت اقدام به برداشت وجه می‌کند.

یکی از مال‌باختگان که به این شیوه مورد سرقت قرار گرفته است، پس از حضور در پایگاه ششم آگاهی در اظهاراتش به کارآگاهان گفت: برای دریافت پول به دستگاه خودپرداز مراجعه کردم. کارت عابربانک را داخل دستگاه زدم و قصد دریافت پول را داشتم اما دستگاه درخواست من را انجام نداد. قصد انصراف و بازپس‌گرفتن کارت را داشتم اما دستگاه کارت را نیز پس نداد. در همین زمان جوانی که در نزدیکی من ایستاده بود، پیشنهاد داد موضوع را با نگهبان بانک در میان بگذارم تا کارت را از دستگاه بگیرد و پس دهد.

من نیز به در بانک مراجعه کردم اما کسی در داخل بانک حضور نداشت. مجددا به دستگاه خودپرداز مراجعه کردم، متوجه شدم دستگاه به حالت عادی بازگشته و درخواست کارت جدید می‌کند و از آن جوان نیز خبری نیست. به تصور اینکه کارت داخل دستگاه باقی مانده و فردای آن روز می‌توانم با مراجعه به بانک، کارت خود را دریافت کنم به سمت منزل حرکت کردم اما طی مسیر با دریافت پیامک متوجه شدم در چندین نوبت مبالغی از حسابم برداشت شده است.

مال‌باخته درباره نحوه اطلاع از سرقت کارت عابربانک خود نیز به کارآگاهان گفت: فردای آن روز به شعبه بانک مراجعه کردم و موضوع را با ریاست بانک در میان گذاشتم. پس از بررسی موضوع به من اعلام شد که فرد یا افرادی با ریختن چسب روی دکمه برخی از گزینه‌های عملیات بانکی دستگاه، مانع از انجام عملیات بانکی شده و پس از سرقت کارت و اطلاع از رمز آن پول را از داخل حساب برداشت کرده‌اند.

یکی دیگر از شگردهای سارقان، دزدی از طریق اینترنت است. در یکی از این شیوه‌ها، مال‌باخته خریدهای قبلی خود را به روش اینترنتی انجام داده و از صفحه کلید مجازی استفاده نکرده و اطلاعات حساب خود را از طریق صفحه کلید وارد کرده است که سارق با سوءاستفاده از اطلاعات حساب فرد شاکی توانسته از طریق اینترنت حساب بانکی‌اش را خالی کند. درحالی‌که در زمان خریدهای اینترنتی باید از صفحه کلیدهای مجازی استفاده کنید و رمز دوم خود را پس از هر چند بار استفاده به صورت مرتب تغییر دهید.

شیوه دیگر سارقان این است که به صورت انفرادی در اطراف خود‌پرداز‌ها پرسه می‌‌زدند و با شناسایی طعمه‌های خود که افراد مسن یا افرادی هستند که به هر علتی توان انجام فرایند دریافت و انتقال واریز را ندارند و برحسب نیاز خود از جوانان و در واقع سارقان کمک می‌گیرند، سارقان با دریافت رمز و کارتشان در اولین فرصت کارت تحویل‌گرفته را پنهان می‌کنند و با کارت سوخته یا سرقت‌شده دیگری که خود به همراه دارند، با انجام عملیاتی صوری در‌خواست طعمه‌های خود را انجام می‌دهند. در شگرد دیگر، سارقان طعمه خود را در صف انتخاب می‌کنند سپس آشفته به او مراجعه و با این عنوان که بچه‌‌ام در بیمارستان نیاز به پول دارد و ٢٠٠ ‌هزار تومان از خودپرداز دریافت کرده‌‌ام و امکان دریافت مبلغ بیشتر را ندارم، دست به سرقت می‌زدند.

در این شیوه سارق بعد از دریافت پول نقد، با شگردی حرفه‌ای عملیاتی غیرواقعی انجام می‌دهد و ادعا می‌کند مبلغ به حساب طعمه واریز شده و از او می‌خواهد حسابش را چک کند و خودش به بهانه حال نامناسب فرزندش و الزام حضور خود در بیمارستان عذر‌خواهی می‌کند و از صحنه می‌گریزد. رواج دزدی با کارت‌های عابربانک سبب شده پلیس به صورت مکرر به شهروندان هشدار بدهد و از آنها بخواهد همواره نکات ایمنی را رعایت کنند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    نوش جونشون. اینهمه کله گنده ها میخورن حق مردم رو بزار یه خورده هم اینا بخورن.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج