آمریکا: ایران قدرتی تاثیرگذار در سوریه است
نماینده رئیسجمهور آمریکا در ائتلاف ضد داعش اعلام کرد که نیروهای ائتلاف در حال آماده شدن برای جنگ موصل در شمال عراق هستند.
برت مکگورک، نماینده باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا در ائتلاف ضد داعش در جلسه سنای آمریکا گفت: در حال حاضر ما مشغول برنامهریزی برای جنگ موصل در شمال عراق هستیم. یکی از مهمترین مسائل در این عملیات جدا کردن افراد مسلح از یکدیگر در موصل و رقه است.
وی افزود: ائتلاف ضد داعش هر سه روز یک بار یکی از سرکردههای داعش را از پای درمیآورد. در عراق درباره عملیات موصل اتفاق نظر وجود دارد. ما نمیخواهیم ضرب الاجلی را برای بازپسگیری این شهر اعلام کنیم اما میخواهیم آزادسازی هرچه سریعتر اتفاق بیفتد. اراضی تحت سیطره داعش در حال کاهش است. تروریستها در ۱۸ ماه اخیر ۵۰ درصد اراضی تحت سیطره خود در عراق و ۲۰ درصد را در سوریه از دست دادهاند. اما خطر داعش برای مدتی طولانی و برای سالها باقی خواهد ماند. داعش برای عملیات تروریستی اقدام به جذب نیروهای بیشتر خواهد کرد.
مکگورک در ادامه مدعی شد: تا زمانی که اسد در راس قدرت در سوریه باشد این جنگ پایانی نخواهد داشت و این مساله را به روسیه و دیگر کشورهای حامی نظام اسد ابلاغ کردهایم. روسها تا چهار ماه فکر میکردند بیشترین عامل تاثیر گذار بر نظام سوریه هستند اما اوضاع تغییر کرد و ایرانیها اندکی بر آنها برتری یافتند و تاثیرشان بیشتر شد.
او در برابر کمیته امور خارجه در سنا تاکید کرد که باید هرچه سریعتر به راه حل سیاسی در سوریه که منجر به تغییری دائمی در داخل سوریه شود دست .
مکگورک عملیات پاکسازی منبج در شرق حلب را جنگی سخت توصیف کرد و گفت: پایان آن شرایط را برای عملیات آزادسازی رقه از دست داعش فراهم میسازد.
مکگورک ضمن ابراز امیدواری به پایان عملیات نظامی علیه داعش قبل از پایان تابستان ۲۰۱۷، گفت: من میخواهم عملیات خیلی سریعتر از روندی که امروز شاهد آن هستیم صورت گیرد.
مکگورک درباره عملیات آزادسازی شهر فلوجه گفت: میزان ویرانی در این شهر نسبت به عملیاتهای دیگر کمتر است. این مساله خوبی است و ما امیدواریم ساکنان هر چه سریعتر به این شهر بازگردند. برخی رهبران قبایل الانبار در خارج از عراق ادعا میکنند که دهها هزار نیرو دارند اما بیشتر مواقع ما میبینیم که اینها هیچ اقدام تأثیرگذاری انجام نمیدهند.
وی درباره شهر رمادی، مرکز استان الانبار گفت: در حال حاضر تلاشها برای پاکسازی رمادی از مینهایی که داعش کار گذاشته با همکاری بینالمللی ادامه دارد. در روزهای نخست عملیات ۶۰ هزار غیرنظامی به رمادی بازگشتند اما حدود ۱۰۰ تن به دلیل بمبگذاریها کشته شدند.
ارسال نظر