صاحب خانه ها اجاره بگیر شدند
درحالی با توافق بانکها سود سپرده بانکی به ۱۵ درصد کاهش یافته که فعالان بازار مسکن از تغییر رفتار مالکان به دلیل این اقدام خبر میدهند، بهگفته آنها موجران تمایل چندانی به دریافت پول پیش از مستاجران ندارند و اکثرا اجارهبها را ترجیح میدهند.
در همان روزها بود که فصلنامه اقتصاد مسکن اعلام کرد: نرخ اجارهبهای مسکن در سه ماه اول سال ۹۴ (بهار پارسال) نسبت به فصل قبل از آن (زمستان ۹۳) با شیب ملایم ۱۶ درصدی رشد داشته است. مطابق گزارش این فصلنامه که بازار اجارهبهای مسکن را از ابتدای سال ۹۰ تا بهار ۹۴ مورد بررسی قرار داده بود، نرخ اجارهبها با یک شیب ملایم صعودی در هر فصل به طور متوسط ۱۶ درصد نسبت به فصل مشابه سال قبل افزایش داشته است.
در سالهای گذشته میزان نرخ اجارهبها همواره چند درصد از نرخ تورم بیشتر و طبق آمار رسمی روند افزایشی آن سالانه و در فصل نقلوانتقالات ۱۰ تا ۲۰ درصد بوده است. امسال اما سلسه اتفاقاتی باعث شده تا زمینه رشد اجارهبها خیلی بیشتر از متوسط سالانه فراهم شود. صحبت از سود سپرده بانکی است. کوروش پرویزیان رئیس کانون بانکهای خصوصی چندی پیش با اشاره به کاهش نرخ سود سپرده بانکی از اول تیرماه به ۱۵ درصد گفته بود: تصمیم به کاهش نرخ سود سپردههای بانکی در پی اقدام داوطلبانه بانکها و با توجه به کاهش نرخ تورم و حمایت بانک مرکزی از بازار بین بانکی اتخاذ شد. نرخ سود سپرده در مرحله اول با توجه به کاهش تورم به ۱۲ درصد از ابتدای تیرماه امسال تا ۱۵ درصد کاهش می یابد اما با ادامه کاهش نرخ تورم امیدواریم نرخ سود سپرده باز هم کاهش یابد تا برای بنگاه های کوچک و متوسط فضای بهتر تامین مالی ایجاد شود.
این اقدام بانکها بهطور غیر مستقیم بازار اجارهبهای مسکن را دچار تغییر و تحولاتی کرده که مهمترین آنها تمایل موجران به دریافت اجارهبها به جای پول پیش یا همان رهن است. این مسئله نیز در تابستان پیش رو بی شک باعث رشد نرخ اجارهبها خیلی بیشتر از نرخ تورم مورد ادعای دولتیها خواهد شد.
یکی از فعالان بازار مسکن در اینباره گفت: بهطور طبیعی از نیمههای خردادماه هر سال با تعطیلی تدریجی مدارس بازار اجارهبها وارد دوره به اصطلاح رونق میشود و این رویه تقریبا تا نیمهها شهریور ادامه مییابد.
وی با بیان اینکه معمولا هر سال موجران با توجه به نرخ تورم و رشد هزینهها اجارهبها را ۱۰ تا ۲۰ درصد افزایش میدهند، افزود: امسال اما مالکان با توجه به کاهش سود سپرده بانکی تغییر رفتار دادهاند و دیگر تمایل چندانی به دریافت پول پیش (رهن) ندارند و از مستاجران اجارهبها میخواهند.
وی با اشاره به اینکه افزایش نرخ اجارهبها نیز فشار مضاعفی را به مستاجران وارد میکند، خاطرنشان کرد: بهتر بود در آستانه فصل نقل و انتقالات برنامه کاهش سود سپرده بانکی را اجرا نمی شد و برای مدتی به تعویق میافتاد تا به این ترتیب مستاجران با خیالی آسوده به دنبال سرپناهی متناسب به درآمدهای خود میگشتند.
وی همچنین بیان کرد: مقایسه نرخ اجارهبها با مدت مشابه سال گذشته تا این لحظه حکایت از افزایش حدود ۲۰ درصدی در ابتدای فصل نقل و انتقالات دارد.
نظر کاربران
از کجا بیاریم این قدر کرایه بدیم؟؟؟؟؟
خدایاااااااااا
بدبخت شدیم
هیچیک از مسوولین مستاجر نیستند تا عمق درد مستاجرین را درک کنند. کسانی که مستاجر هستند بخاطر اینه که حقوق کمی دارند. حالا باید فشار مالی بیشتری را تحمل کنند.
هنوز واسه خونه دار شدن اجاره نشین ها برنامه ای نداره و حالا هم که سود بانکیو کشیده پایین.
همیشه این ضعفا هستن که له میشن!!!
چرا دولت به فکر مستأجرهای بیچاره نیست
اگه سود بانکی رو کم کرده لااقل این قانون رو که برا اجاره بها بجای یک میلیون٣۰هزار تومن باید پرداخت بشه رو عوض کنه و کاهش بده
وقتی بانک سپرده یک ساله۱۵%سود میده برا اجاره بها هم باید حداکثر یک ساله ٢۰%بشه که خدا رو خوش بیاد.
اینکار بنظرم عین ربا گرفتنه.
با سلام و خسته نباشید، قربون شما برم آخر سر اجاره بها گران شده یا ارزان، لطفاً از چند پهلو گویی و جملات نا مفهوم در حد توان دقت بیشتری لطف فرمایید از شما سپاسگزارم
آمار پارسال و میدن الان تحلیل میکنند .
خدا به دادمان برسد .بیچاره بودیم .بیچارتر شدیم.حالا چه شود.آخه.شما را بخدا فقط یک ماه حقوقتان. را کنار بزارید.وبا ما همراه شوید.شاید بتونیددرک کنید نداریم.یعنی چه.والا بخدا پول نداریم بیکاری وبیپول بهم مربوطه نه....راست گفتند سواره از پیاده خبر نداده...
چرا دولت کاری نمیکنه.بیاد یه قانون بزاره تونه ها رو بر اساس یه برنامه ای خودش قیمت گذاری کنه بگه که اجارش میشه اینقدر.آخه تا کی باید هر چی صاحب خونه خاست ما بگیم چشم.دیگه رحمی نموندا.هیشکی به فکر کسی نیست