شکست بازار ارز در مرز حمایتی
سکه تمام بهار آزادی که ۲ روز در کانال یک میلیون و ۳۰ هزار تومان نوسان کرده بود، روز چهارشنبه از این کانال کوتاه آمد. در پنجمین روز هفته، سکه ۷ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به قیمت یک میلیون و ۲۶ هزار تومان رسید.
ورود اونس به محدوده هزار و ۲۶۰ دلار عامل اصلی بود که مقاومت سکه را شکست و موجب شد قیمت فلز گرانبهای داخلی از مرزی که درآن حمایت میشد، پایینتر بیاید. روز چهارشنبه برخلاف کاهش بهای سکه، دلار در مسیر افزایشی قرار گرفت و با ۳ تومان رشد به قیمت ۳ هزار و ۴۶۸ تومان رسید.
با این حال، رشد دلار آنچنان کمرمق بود که نتوانست حتی افت قیمت سکه را محدود کند. به اعتقاد فعالان، در روزهای اخیر عرضه متناسب ارز موجب شده که معاملهگران ارزی در خرید و فروش ارز احتیاط کنند، عاملی که منجر به کاهش نوسانات بازار شده است.
سکه در قعر ۱۳ روزه
روز گذشته، سکه تمام بهار آزادی معاملات خود را در کانال پایینتر آغاز کرد و به کمترین قیمت از پنج شنبه ۲ هفته قبل رسید. در پنجمین روز هفته، سکه معاملات خود را با قیمت یک میلیون و ۲۶ هزار و ۵۰۰ تومان آغاز کرد که کاهشی ۶ هزار و ۵۰۰ تومانی نسبت به روز سهشنبه داشت. عامل اصلی که سکه را در ابتدای روز چهارشنبه تحتتاثیر قرار داد، افت بهای اونس در بازارهای جهانی و کاهش انتظارات افزایشی معاملهگران سکه بود.
به گفته فعالان، انتظارات معاملهگران داخلی در رابطه با روند طلای جهانی در آستانه برگزاری همهپرسی خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا بیشتر کاهشی شده است و همین موضوع تا حدی در قیمت سکه نیز انعکاس یافته است. با وجود کاهش ابتدای روز، در ادامه روز چهارشنبه، سکه تا حد زیادی در برابر کاهش بیشتر قیمت مقاومت کرد و حتی در مقاطعی تحتتاثیر افزایش دلار توانست تا قیمت یک میلیون و ۲۸ هزار تومان نیز بالا رود.
با این حال، فلز گرانبهای داخلی در پایان روز در همان نقطه یک میلیون و ۲۶ هزار تومان به کار خود پایان داد که کاهشی ۷هزار تومانی نسبت به روز سهشنبه داشت. این قیمت در حالی ثبت شد که سکه از یکشنبه ۲هفته پیش نیز در کانال یک میلیون و ۲۰ هزار تومان نوسان نکرده بود.
ضعف دلار از عبور محدودهای
روز گذشته، دلار مانند اولین روز تابستان نوسان چندانی را تجربه نکرد و نتوانست از محدوده ۳ هزار و ۴۶۰ تومان عبور کند. در پنجمین روز هفته، شاخص ارزی، معاملات خود را با قیمت ۳ هزار و ۴۶۷ تومان آغاز کرد که افزایشی ۲ تومانی نسبت به روز سهشنبه داشت. در ادامه روز، قیمت دلار تا نقطه ۳ هزار و ۴۶۹ تومان نیز بالا رفت، با این حال نتوانست وارد محدوده ۳ هزار و ۴۷۰تومان شود. به گفته فعالان، کاهش بهای اونس در بازارهای جهانی بهطور سنتی منجر به حضور معاملهگران سکه در بازار ارز میشود؛ با این حال، این عده روز چهارشنبه در بازار ارز تحرک چندانی از خود نشان ندادند.
به اعتقاد حاضران در بازار، عرضه مناسب ارز از عواملی است که موجب شده معاملهگران ارزی سعی کنند با احتیاط بیشتری در بازار موقعیت خود را تعیین کنند. این احتیاط از آن جهت بیشتر مشخص بود که حتی بازار به خبر احتمال کاهش بیشتر سود بانکی در آینده نزدیک نیز واکنش چندانی نشان نداد. تحتتاثیر همین احتیاط بود که معاملهگران ارزی در روزهای گذشته سعی کردند که در یک دامنه محدود، خرید و فروشهای ارزی خود را انجام دهند.
بهعنوان مثال، روز چهارشنبه زمانی که قیمت دلار در بازار به نقطه ۳ هزار و ۴۶۴ تومان میرسید، بازیگران بازار بیشتر در موقعیت خرید قرار میگرفتند، حال آنکه هنگامی که شاخص ارزی در آستانه محدوده ۳ هزار و ۴۷۰ تومان قرار میگرفت، فروش ارز در بازار بالا میرفت. به این ترتیب، میتوان گفت که روز چهارشنبه، دامنه نوسانی که معاملهگران در آن اقدام به نوسانگیری میکردند، کوتاه بود؛ اتفاقی که مشابه آن در چند روز پیش از آن نیز رخ داده بود.
ارسال نظر