روزگار سپری شده روپیه
شرکت هندی آبان آفشور اعلام کرد دریافت طلبهای خود از ایران را آغاز کرده و امیدوار است به زودی همه ۲۸۰ میلیون دلار طلب خود از ایران را وصول کند. به گزارش تسنیم به نقل از پایگاه خبری بیزینس استاندارد، با کاهش تحریمها علیه ایران، شرکت هندی گفته که دریافت طلبهای خود از ایران را آغاز کرده و امیدوار است ۲۸۰ میلیون دلار طلب خود را وصول کند.
هرچند هنوز کانال های بانکی همکاری با ایران به طور کامل گشایش نیافته، اما به گفته مقامات این شرکت نشانه های خوبی از گشایش کانال های بانکی در آینده نزدیک مشاهده میشود. شرکت آبان آفشور در زمینه ارائه خدمات حفاری و ارائه خدمات پشتیبانی به شرکت های فعال در زمینه تولید و اکتشاف نفت در فراساحل فعالیت دارد. معاون رئیس شرکت آفشور گفت: طلب شرکت از ایران ۲۸۰ میلیون دلار بوده است. او ادامه داد که همانطور که میدانید تحریمها به کندی در در حال کاهش است، بنابراین به دنبال دریافت بدهیهایمان از ایران کردهایم.
در فاصله ماه آوریل تاکنون، ما حدود ۴۵ میلیون دلار دریافت کردهایم. هرچند کانالهای بانکی هنوز به طور کامل گشایش نیافتهاند، اما نشانه خوبی دیده میشود از اینکه وضعیت در ماههای آینده بهبود پیدا میکند. او گفت: شرکت آبان حدود ۱۵ درصد از طلب خود را در طی یک ماه و نیم وصول کرده است. این شرکت شروع به مذاکره با دولت ایران کرده تا بتواند با انعقاد قراردادهای بیشتر سکوهای نفتی خود را به آبهای ایران ارسال دارد.
شرکت آبان با شرکت های مختلف ایرانی از جمله چند شرکت تابعه شرکت ملی نفت ایران که مشتری آبان بودهاند در حال مذاکره است. از زمانی که این شرکت قراردادهای خود را با طرف های ایرانی در زمینه دیپ دریلر دو و دیپ دریلر چهار به اتمام رسانده، هیچ پروژه دیگری را در ایران در اختیار نداشته است. اما پس از مذاکرات اخیر، شرکت آبان آفشور مجددا این سکوها را برقرار کرده است. پیشتر شرکت آبان آفشور اعلام کرده بود که لغو تحریمهای ایران، این امکان را به این شرکت میدهد تا سکوهای نفتی خود را به آبهای این کشور ارسال کند و حقالعمل بیمه ای را افزایش دهد. اگر هزینه بیمه که حدود ۹ درصد از هزینههای جاری قرارداد است کاهش یابد، به شرکت کمک میکند تا سود خود را افزایش دهد. همچنین انتظار میرود لغو تحریمهای ایران تقاضای جهانی برای سکوهای جک آپ را افزایش دهد.
لغو امتیازهای فروش نفت ایران به هند
یک مقام مسئول با تشریح لغو برخی از امتیازهای فروش نفت ایران به هند، گفت که بانک مرکزی ایران به پالایشگاههای هند اعلام کرده نفت را صرفا با ارز یورو میفروشد. سیدمحسن قمصری درباره اظهار نظر برخی از مقامات هند مبنی بر لغو امتیازهای فروش نفت خام ایران به پالایشگاههای هندی اظهار داشت: بانک مرکزی مسئولیت اصلی وصول مطالبات حاصل از فروش نفت خام ایران به پالایشگاههای مختلف از جمله مشتریان هندی را بر عهده دارد.
مدیر امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران با اعلام اینکه بانک مرکزی ایران اخیرا با انجام مکاتباتی با پالایشگاههای هند خواستار دریافت یورو به جای روپیه در قبال صادرات نفت خام به این کشور شده است، تصریح کرد که این تصمیم بانک مرکزی بوده و شرکت نفت مسئولیتی در قبال ارز دریافتی حاصل از فروش و صادرات نفت خام ندارد. او در پاسخ به این پرسش مهر که آیا ارز روپیه از معاملات نفتی ایران با نامه جدید بانک مرکزی حذف شده است، تاکید کرد: بانک مرکزی براساس سیاستهای خود تصمیم میگیرد که نفت خام را با چه ارزی دریافت کند که هم اکنون برای دریافت پول نفت از پالایشگاههای هندی به دنبال دریافت یورو به جای روپیه است. این مقام مسئول همچنین با تاکید بر اینکه در دوران تحریم هزینه انتقال نفت خام به برخی از پالایشگاههای هندی بر عهده شرکت ملی نفت ایران براساس قراردادهای سی. آی. اف بوده است، اظهار داشت: بر این اساس اخیرا قراردادها به تیپ فوب تغییر کرده و هزینه حمل نفت خام برای برخی از پالایشگاهها بر عهده خریدار است.
قمصری با اشاره به توافقهای انجام شده با برخی از پالایشگاههای هند همچون ریلانس، اسار، مانگلور و هند پترولیوم برای افزایش فروش نفت خام، تاکید کرد: در دوره پساتحریم حجم فروش و صادرات نفت خام ایران به چند کشور از جمله کره جنوبی و هند با افزایش قابل توجهی همراه بوده است. او در پاسخ به پرسشی درباره میزان افزایش فروش و صادرات نفت خام ایران به پالایشگاههای هندی توضیح داد: در شرایط فعلی نمیتوان عدد دقیقی را درباره حجم افزایش صادرات نفت خام عنوان کرد اما در مجموع میزان فروش نفت به پالایشگران هندی حدود ۲۰ درصد نسبت به دوره تحریم افزایش یافته است.
با فروکش کردن برخی از محدودیتهای پیش روی صادرات نفت ایران و افزایش حجم صادرات نفت و میعانات گازی به حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه در روز، ایران برخی از امتیازات فروش نفت به پالایشگاههای هندی در دوران تحریم را لغو کرده است. یکی از شروط جدید فروش نفت خام ایران به هند، گنجاندن قراردادهای فوب و تامین کشتی انتقال نفت بر عهده خریدار بوده و این درحالی است که طبق قراردادهای سی آی اف که در دوران تحریم از سوی ایران پذیرفته شده بود، هزینه انتقال به عهده فروشنده یعنی ایران بوده است.
ارسال نظر