۳۳۷۰۳
۹ نظر
۵۰۲۰
۹ نظر
۵۰۲۰
پ

قلعه‌ تاریخی ایرانی، طویله شد... +عکس

داستان غم انگیز تبدیل قلعه‌ها و خانه‌های تاریخی به محل امن معتادان و محل نگهداری انواع حیوانات، قصه تکراری است که رسانه‌ها همواره آن را زمزمه کرده‌اند و گرچه این زمزمه‌ها گاهی گوشخراش بوده اما میراث فرهنگی را خواب عمیقی در بر گرفته است.

خبرگزاری مهر: داستان غم انگیز تبدیل قلعه‌ها و خانه‌های تاریخی به محل امن معتادان و محل نگهداری انواع حیوانات، قصه تکراری است که رسانه‌ها همواره آن را زمزمه کرده‌اند و گرچه این زمزمه‌ها گاهی گوشخراش بوده اما میراث فرهنگی را خواب عمیقی در بر گرفته است.

یزد از جمله استانهایی است که در شهرها و روستاهای خود قلعه ها و آثار تاریخی بسیاری دارد اما اغلب آنها گرچه قدمتی بیش از ۵۰۰ سال دارند، اما به دلیل اینکه از دسترس دور هستند، مورد بی توجهی قرار گرفته اند و هیچ نظارتی بر روی آنها نیست.

میراث فرهنگی یزد به چند اثر معروف خلاصه شده و مسجد جامع، امیرچخماق، آب انبار شش بادگیری و کمتر از ۲۰ اثر دیگر از مجموع شش هزار و ۵۰۰ اثر تاریخی استان یزد، مورد توجه نیستند گرچه که نگهداری از بسیاری از این آثار نیز مورد نقد دوستداران میراث فرهنگی است.



یزد در حالی به شهر قلعه ها معروف است که حداقل ماهی یک قلعه در آن فرو می ریزد یا به دلیل عدم نظارت میراث فرهنگی، مورد تصرف قرار می گیرد و پس از مدتی کوتاه، با خاک یکسان می شود که نمونه های بارز آن در ابرکوه و مهریز و اردکان و ... قابل مشاهده است.

ویرانی قلعه ها و خانه های تاریخی خود داستانی غم انگیز است اما غم انگیزتر از آن، تبدیل این مکانها به طویله و استبطل اسبها و ... است.



یکی از نمونه های بارز این نحوه نگهداری که طی روزهای گذشته تصاویر آن توسط عکاس ما تهیه شده است، قلعه تاریخی دولت آباد در روستای گردکوه مهریز است.

این قلعه اکنون به نه تنها در معرض ویرانی است، بلکه در آن تعداد زیادی گوسفند و مرغ و خروس و انواع ماکیان نگهداری می شود.

نمونه این نوع نگهداری در بسیاری از روستاها و شهرهای یزد و حتی سایر استانهای کشور قابل مشاهده است.



در یکی از این موارد اهالی روستا اعلام کردند: چند سال پیش وقتی دیدیم بچه های روستا به پارک علاقه زیادی دارند و قلعه تاریخی روستا نیز می تواند مکانی امن برای بازی بچه ها باشد، چند تاب و سرسره با هزینه خودمان خریداری کردیم و در داخل قلعه گذاشتیم و کف آن را نیز از زباله ها پاکیزه و با سنگ ریزه ها، مرتب کردیم اما میراث فرهنگی به محض اطلاع از قضیه آن را تعطیل کرد.

این در حالی است که اکنون که بسیاری از قلعه ها به محل نگهداری بز و گوسفند و مرغ و خروس تبدیل شده یا به مکانی امن برای معتادان مبدل شده، میراث فرهنگی اقدامی نمی کند و در خواب به سر می برد.



نمونه های بسیاری از این قلعه ها و خانه های تاریخی در استان یزد وجود دارد که در استان یزد طی هفته های اخیر به انتشار نمونه هایی از آنها اقدام خواهیم کرد.

عکس های این گزارش مربوط به قلعه تاریخی و قدیمی روستای گردکوه از توابع بهادران مهریز است که در فاصله ۶۵ کیلومتری مرکز استان یزد قرار دارد.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    از همون تیتر خبر معلوم بود تنها میتونه مربوط به ایران باشه(و افغانستان و پاکستان و لیبی البته)
    کاش میشد این جور آثار رو هم بلند کرد و منتقل کرد به موزه لوور

  • مامان لیلا

    متاسفانه خیلی از جاهای باارزش تاریخی ایران به همین سرنوشت دچارشدند وهیچکس اهمیتی نمیده .افسوس.

  • مجتبی

    میراث فرهنگی خجالت بکش

  • بدون نام

    وا اسفا

  • laya

    واقعا که بابا این مسئولین میراث فرهنگی پس کجان....دیگه واسه آینده گانمون چیزی نمیمونه...این واسه فرهنگ یک کشور خیلی ناشایسته...

  • میثم

    آورین!!

    پاسخ ها

    • مجتبی

      اورین رو خوب اومدی

  • fatemeh

    متاسف شدم:(

  • eli

    ?
    ?
    ?
    ?
    ?
    .
    .
    .

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج