۳۳۷۰۲۳
۷ نظر
۵۰۰۷
۷ نظر
۵۰۰۷
پ

حداکثر ساعت کار مفید در ایران

اطلاعات آماری نشان می‌دهد کار مفید ایرانیان در مقایسه با بسیاری از کشورها مانند ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، چین و حتی پاکستان و افغانستان بسیار کمتر است.

روزنامه آرمان: اطلاعات آماری نشان می‌دهد کار مفید ایرانیان در مقایسه با بسیاری از کشورها مانند ترکیه، ژاپن، کره جنوبی، چین و حتی پاکستان و افغانستان بسیار کمتر است.

دلایل زیادی مانند نبود تناسب در دستمزد کارکنان با کار، ضعف در مدیریت و نظارت، سیستم فرسوده اداری و ازدیاد نیروی کار باعث شده تا نیروی کار ایرانی به میزان لازم فعالیت نداشته باشد. آمارها حاکی از آن است که ناکارآمدی نیروی کار در بخش دولتی به مراتب از بخش خصوصی بیشتر است.

این آمار برای کشوری مانند ایران که سال هاست بخش عمده‌ای از اقتصاد آن به شکل دولتی اداره می‌شود، بسیار نگران کننده است. آرمان در این گزارش به بررسی راندمان کاری در ایران می‌پردازد.

مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی از درصد پایین ساعات کار مفید در ایران خبر می‌دهد که بسیار تکان‌دهنده است. بر اساس این گزارش ساعت کار مفید در بخش دولتی به شدت پایین‌تر از بخش خصوصی است. این مرکز اینطور عنوان کرد که در خوشبینانه‌ترین حالت، ساعات کار مفید در ایران روزانه حدود دو ساعت است که بر این اساس در طول هفته به ۱۱ ساعت نمی‌رسد.

آمارهای دقیق‌تر در مرکز آمار نشان می‌دهد ایرانیان در طول هفته نزدیک به هفت ساعت کار می‌کنند. این در حالی است که بر اساس ماده ۵۱ قانون کار میزان ساعت کار روزانه در بنگاه‌های تولیدی و یا واحدهای مشمول قانون کار هشت ساعت اعلام شده است. با وجود این، قانون کار هیچ اشاره‌ای به بهره‌وری نیروی کار نکرده است. با توجه به اینکه نیروی کار ایرانی به میزان کافی در هفته کار نمی‌کند، متاسفانه باید گفت این میزان بهره‌وری پایین باعث شده است که رفته رفته فاصله پیشرفت تولید و رشد اقتصادی کشور از برخی کشورهای توسعه‌یافته و حتی در حال توسعه بیشتر شود. ایرانیان سالانه ۸۰۰ ساعت کار می‌کنند.

این در حالی است که ساعات کار مفید در کشورهایی مانند ژاپن ۲۴۲۰، کره جنوبی ۱۹۰۰ و در چین ۱۴۲۰ ساعت است. آمار سالانه‌ ساعات کار مفید ایران در مقایسه با کشورهای ترکیه، افغانستان و پاکستان نیز جالب توجه است. ساعات کار مفید سالانه در ترکیه ۱۳۳۰ساعت، در پاکستان ۱۱۰۰ ساعت و در افغانستان ۹۵۰ ساعت برآورد شده است که در مقایسه با ایران (۸۰۰ ساعت) شرایط مناسب‌تری را دارند. البته وضعیت ایران در مقایسه با کشورهای کویت و عربستان بهتر است.

این کشورها به ترتیب با ۶۰۰ و ۷۲۰ ساعت کار مفید سالانه پس از ایران قرار گرفته‌اند. آمار ساعت کاری ایران مجموع ساعات کاری مفید دو بخش خصوصی و دولتی در ایران است. طبق بررسی‌های مرکز پژوهش مجلس شورای اسلامی، متوسط ساعات کار روزانه مفید در بخش دولتی تنها ۲۲ دقیقه است. این آمار زمانی تکان دهنده‌تر می‌شود که اقتصاد ایران به شدت دولتی است.

اگر این آمار درست باشد، می‌توانیم بخش مهمی از عقب‌ماندگی اقتصادی ایران را به ساعات غیرمفید کاری ارتباط دهیم، به این صورت که اگر نیروی کار به میزان کافی کار روزانه خود را به هر دلیلی انجام ندهد، نظام تولیدی کشور صدمه دیده و بسیاری از بخش‌های دیگر را دچار مشکل می‌کند. کارشناسان معتقدند نبود تناسب در دستمزد کارکنان با کار، ضعف در مدیریت و نظارت، سیستم فرسوده اداری که از فناوری‌های قدیمی و عقب‌‎مانده بهره می‌گیرد، از موارد موثر در پایین‌بودن ساعات کار مفید در ایران است.

حال اگر تعطیلی‌های مختلف و کاهش ساعات اداری در برخی موارد را در نظر بگیریم شرایط سخت‌تر هم می‌شود. کارشناسان معتقدند با وجود پایین بودن بهره‌وری کار، این تعطیلی‌ها و کاهش ساعات کار اداری آسیب‌های بیشتری به اقتصاد کشور وارد می‌کند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • ستاره

    به خصوص کارمندا
    کار نمیکنن که!یا صبحانه میخورن یا حرف میزنن یا یا استراحت میکنن.تازه مجبوری خیلیییی نرم باهاشون حرف بزنی تا مبادا لج کنن و کارتو راه نندازن!

  • بدون نام

    اینقدر تبعیض در حقوق ها هست که انگیزه کاری رو از آدم میگیره . من خودم 750هزارتومن حقوق میگیرم ولی خیلی ادارات حقوق بالای 4 میلیون میگیرن و حتی همکار کناری من دوبرابر من حقوق میگیره .با اینحال من تو کارم کم نمیزارم . امیدوارم با ظهور امام زمان عدالت در جهان زودتر حکمفرما بشه

  • مهدی پور

    در بسیاری از مشاغل بخور و بخواب است و حذف آن مشاغل در جامعه هیچ مشکلی ایجاد نمیکند.اما بعضی از مشاغل مانند کارکنان اداری در دادگستری در حد فراتر و مضاعف مدام در حال کار هستند. و اکثرا به بیماریهای جسمانی مرتبط به کار دچار هستند.

  • آرمیتا

    دربعضی از ارگانها کم کاری از این جهت وجود داره که اصلاً به خاطر مدیریتهای نادرست ، کاری وجود نداره که کارکنان انجام دهند و همین عامل بیکاری در اداره ها بیشتر از همه افسردگی حاد در بین کارمندان ایجاد میکند و هم اینکه خود فرد از این همه بیکاری در دولت وحشت زده میشه ... من خودم کارمندم و میدانم بعض قسمتها خیلی کاره ولی بعضی ادارات بیکاری موج میزنه ...فکری کنید وگرنه بیکاری آدمی را بیش از همه چیز آزار میدهد. وگرنه ما هم دوست داریم کشوری پیشرفته داشته باشیم ولی با مدیریتهای درست.

  • بدون نام

    فقط کارگرها کار میکنند

  • حسام

    این آمار دلیلش بیشتر به خاطر اداره جات دولتی هست بقیش هم به خاطر وضعیت نابسامان اقتصادی میباشد که اکثر کارهای آزاد هم الان کار مفید نمیکنند و بیشتر بیکار هستند در اداره جات هم بیشتر کارمندان بیکار هستند و واقعاً با ناز کار میکنند و ارزشی برای ارباب رجوع قائل نیستند ، بیشترشون هم چون با پارتی و فامیل بازی اومدن قدر کار را نمی دونند و پشتشون گرمه. مدیریت هم توی این ممکلکت واقعاً صفر هست چون همه فکر میکنن عقل کل هستن و همین طوری هر روز مدیر نالایق اضافه میشه

  • جاوید

    من کارمندم،چایی من همیشه سرده،از هفت و نیم صبح تا دو بی وقفه خداشاهده که جواب ارباب رجوع میدم. انصاف خوب چیزیه.

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج