تحليلی بر آرای هيات رئيسه موقت مجلس
علي لاريجاني امروز توانست كسب ۱۷۳ راي براي سومين بار رئيس مجلس شود. اگرچه اين راي فعلا براي رياست موقت او داده شد، اما اتفاقات نشان داد كه او در واقع رئيس دائم خواهد بود.
چه اينكه عارف بعد از آنكه نتوانست در مقابل او به پيروزي برسد و اختلاف رايش با او بسيار زياد بود، از كانديداتوري براي هيات رئيسه دائم در اين پست كناره گيري كرد. اين خبر را وكيلي از فراكسيون اميد اعلام كرد.
بعد از آن نمایندگان وارد رای گیری برای نواب رییسی و دیگر کرسیهای هیات رییسه موقت دهم شدند. علی مطهری، مسعود پزشکیان از سوی فراکسیون امید و محمد دهقان و حمیدرضا حاجی بابایی از سوی فراکسیون اصولگرایان «ولایت» به صحن مجلس به عنوان کاندیدای نواب رییسی معرفی شدند. بعد از اعلام آراء مسعود پزشکیان با ۱۵۴ رای نایب رییس اول و محمد دهقانی با ۱۳۶ رای نایب رییس دوم شدند.
بعد از رياست مجلس نواب رئيسي اهميت زيادي دارد. پزشكيان توانست نايب رئيسي اول را در مقابل چهرههاي نزديك به پايداري به دست بياورد اما نكته مهم در اينجا راي علي مطهري بود كه با ۱۳۲ و اختلاف تنها ۴ راي با دهقاني نتوانست نايب رئيس دوم شود.
در جريان شمارش آراء مدت زمان زيادي طول كشيد تا راي نواب رئيس اعلام شود. علت اين كار همين اختلاف نزديك دو نفر بود. براي همين رئيس سني مجلس اعلام كرد كه آراء را براي اطمينان سه بار شمارش كردهاند. نفر بعد از مطهري حاجي بابايي بود. كسي كه از دولتمردان احمدينژاد بود و تيم رسانهاي دولت قبل تمايل داشتند او را به عنوان ليدر اين جريان در مجلس به هيات رئيسه بفرستند. اما ناكام ماندند.
اين احتمال وجود دارد كه علي مطهري بتواند در انتخابات هيات رئيسه دائم از دهقاني عبور كند و به نائب رئيسي دست پيدا كند. چرا كه اختلاف آنها بسيار اندك است.
باتوجه به راي به دست آمده در مجلس در اين روز به نظر ميرسد اصلاحطلبان تمركز بيشتري را بر روي ساير كرسيهاي هيات رئيسه متمركز كنند. چرا كه ديگر از كرسي اصلي رياست نااميد شدند و در اين شرايط ميتوانند با اندكي فعاليت كرسيهاي بشتري را كسب كنند.
ارسال نظر