به «هنر زیستمحیطی» توجه کنید
یک هنرمند درپی رواج استفاده از مواد بازیافتی در خلق آثار هنری، گفت: این موضوع در ایران به یک جریان ضعیف و دکوراتیو تبدیل شده، این کار بد نیست، اما باید به شکل حرفهای دنبال شود تا در مردم تأثیرگذار باشد.
محمود مکتبی در گفتوگو با ما، درباره جایگاه «هنر زیستمحیطی» اظهار کرد: هر اتفاق و رویداد هنری، جایگاه خودش را دارد، هنرمند درباره اینگونه آثار دغدغهی بازار هنر و موزهای شدن را ندارد و شاید نگاه خاصی هم نسبت به آنها وجود نداشته باشد.
مکتبی با اشاره به اینکه هدف این سبک هنری تأثیرگذاری است، گفت: این تأثیرگذاری، عمیق، فلسفی و کاربردی است و با جانکآرت تفاوت دارد. متأسفانه در ایران از این دست هنرمندان که آثارشان در محیط تأثیرگذار باشد، کم داریم و بیشتر آثار خلقشده در حد هشدار هستند. این موجی که در ایران به وجود آمده و هنرمندان زیادی را به سمت استفاده از مواد بازیافتی کشانده است، زودگذر نخواهد بود، زیرا به مرور زمان مردم نیز با آن درگیر میشوند.
این هنرمند بیان کرد: نمایشگاههای برگزارشده در این حوزه خیلی جدی نبودهاند و البته فضای «هنر زیستمحیطی» در ایران غیرتخصصی است. از ۱۰ سال پیش تا به حال که اولین دوره هنر بازیافتی توسط شهرداری برگزار شد، این موضوع نهتنها پیشرفتی نداشته، بلکه پسرفت نیز کرده و نگاه حرفهای و اثرگذار درباره آن وجود ندارد.
او در پایان از مسئولان خواست تا در جریانهای بهجود آمده، بیشتر از اینکه این آثار را به سمت نمایشی شدن پیش ببرند، عمیقتر این موضوع را دریابند، چراکه هنر زیستمحیطی باید پذیرفته شود و فضا در اختیار هنرمندان حرفهای قرار گیرد.
ارسال نظر