۳۲۷۴۴
۳۵ نظر
۵۰۱۶
۳۵ نظر
۵۰۱۶
پ

خطر تجرد قطعی زنان به مرز هشدار رسید

بر اساس آمارهاي رسمي ثبت احوال شاهد افزايش سن ازدواج در چندسال اخير در كشور بوده‌ايم به شكلي كه در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۴، گروه سني كه بيشترين ازدواج در آن واقع شده، جهش پنج ساله‌اي دارد.

خبرگزاری ایسنا: بر اساس آمارهاي رسمي ثبت احوال شاهد افزايش سن ازدواج در چندسال اخير در كشور بوده‌ايم به شكلي كه در سال ۹۰ نسبت به سال ۸۴، گروه سني كه بيشترين ازدواج در آن واقع شده، جهش پنج ساله‌اي دارد.

در اين ميان سرعت افزايش سن ازدواج در زنان بيش از مردان است و اين مساله مي‌تواند آثار و تبعات سويي همچون تغيير الگوي باروري به دنبال داشته باشد. پيشي گرفتن شمار مردان در سن ازدواج نسبت به زنان، هشدار نگران‌كننده ديگري است كه در صورت ادامه روند فعلي الگوي ازدواج در كشور، تا سال ۹۷ رخ خواهد داد.

صرف‌نظر از آثار سوء اجتماعي كه پديده افزايش سن ازدواج به دنبال دارد، تبعات جمعيتي اين پديده هم مي‌تواند نگران‌كننده باشد. كمترين تاثير افزايش سن ازدواج، بر هم خوردن تعادل هرم جمعيتي كشور و در نتيجه، بروز شكل جديدي از چالش‌هاي مربوط به سن ازدواج در كشور است.

سازمان ثبت احوال از سال ۸۳ آمارهاي منسجم جمعيتي از وقايع حياتي از جمله ازدواج و طلاق را گردآوري كرده است و بر اين اساس امكان تحليل آماري اين وقايع فراهم شده است.

جهش پنج ساله سن ازدواج زنان طي هفت سال

علي‌اكبر محزون ـ مديرکل آمار و اطلاعات جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت احوال ـ با اشاره به وقوع ۷۸۷ هزار و ۸۱۸ ازدواج در سال ۸۴، اظهار كرد: در اين سال ۴۹.۵ درصد مردان در سن ۲۰ تا ۲۴ سالگي و ۴۳ درصد زنان در سن ۱۵ تا ۱۹ سالگي ازدواج كرده‌اند.

وي ادامه داد: در سال ۹۰ آمار مرداني كه در سن ۲۰ تا ۲۴ سالگي ازدواج كرده‌اند با ۳۸.۹ درصد همچنان در صدر است، اما در عين حال اين آمار ۱۱ درصد نسبت به هفت سال قبل از آن كاهش يافته و بخشي از آن به گروه سني ۲۵ تا ۲۹ ساله انتقال يافته است.

به گفته محزون اين در حاليست كه سرعت افزايش سن ازدواج در زنان بيشتر بوده و در ازدواج‌هاي سال ۹۰، آمار زناني كه در گروه سني ۲۵ تا ۲۹ ساله ازدواج كردند،‌ با ۳۴.۶ درصد در صدر قرار گرفته است.

به اين ترتيب گروه سني كه بيشترين ازدواج در آن واقع مي‌شد، پنج سال افزايش يافته و از ۱۵ تا ۱۹ سالگي در سال ۸۴، به ۲۰ تا ۲۴ سالگي در سال ۹۰ رسيده است.

البته محزون به اين نكته هم اشاره كرد كه آمار ثبت احوال، حاصل برآيند كل آمارهاي مربوط به ازدواج در كشور است. در نتيجه قطعا سن ازدواج در شهر بزرگي همچون تهران با شهرهاي كوچك و سنتي متفاوت است. اما به هر حال، برآيند آمار در كل كشور نسبت به افزايش سن ازدواج هشدار مي‌دهد.

مديرکل آمار و اطلاعات جمعيتي و مهاجرت سازمان ثبت احوال تصريح كرد: ۸۵.۸ درصد مرداني كه در سال ۹۰ ازدواج‌ كردند، ۲۰ تا ۳۴ ساله بودند و ۸۴.۸ درصد زناني كه در اين سال ازدواج كردند نيز ۱۵ تا ۲۹ سال سن داشته‌اند.

ايران در دوره گذار سني جمعيت به سر مي‌برد

محزون در ادامه گفت‌وگوي خود به آثار و تبعات جمعيتي افزايش سن ازدواج اشاره كرد و گفت: هرم سني جمعيت كشور هم‌اكنون شكل متقارني دارد و اين بدان معناست كه هم‌اكنون در هر گروه سني، جمعيت زن و مرد تقريبا برابر است.

وي ادامه داد: برابر آمار متوسط جهاني، به ازاي هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۴ پسر متولد مي‌شود و اين آمار در ايران هم به متوسط جهاني نزديك است و به ازاي هر ۱۰۰ دختر، ۱۰۵ پسر متولد مي‌شود. البته تعداد دختران و پسران در سن ۲۵سالگي تقريبا برابر مي‌شود.

محزون با اشاره به اينكه كشور در دوره گذار سني جمعيت به سر مي‌برد، اظهار كرد: بيشترين جمعيت كشور در حال حاضر در گروه سني ۳۰ سال به بالا قرار دارد و به اين ترتيب، جمعيت كشورمان كه پيش از اين در گروه سني جواني قرار داشت، هم‌اكنون وارد دوره ميانسالي شده است.

وي ادامه داد: در سال‌هاي گذشته شمار مرداني كه در سن ازدواج قرار داشتند، كمتر از زنان بود، اما اين آمار در سال‌هاي ۸۸ تا ۹۰ به تعادل رسيد و تقريبا جمعيت مردان و زنان در سن ازدواج برابر شد.

خطر پيشي گرفتن جمعيت مردان در سن ازدواج نسبت به زنان

با روند فعلي، شمار مردان در سن ازدواج تا سال ۹۷، دو ميليون نفر بيشتر از زنان خواهد بود .

محزون افزود: با ورود جمعيت كشور به ميانسالي، با توجه به اختلاف پنج ساله سن زوج و زوجه كه در بسياري از ازدواج‌ها رعايت مي‌شود، به مرور اختلاف آمار جمعيتي بين زنان و مردان پديدار مي‌شود و اگر روند فعلي ادامه پيدا كند، تا سال ۹۷ تعداد مردان در سن ازدواج (۲۰ تا ۳۴ ساله) حدود دو ميليون نفر بيش از زنان در سن ازدواج (۱۵ تا ۲۹ ساله) خواهد شد.

به اعتقاد اين مقام مسوول در ثبت احوال، تغيير در برخي سياست‌گذاري‌هاي كلان مي‌تواند از بروز عدم تعادل در هرم جمعيتي كشور و مشكلات بعدي آن جلوگيري كند.

هم‌سن گزيني، تعادل هرم جمعيتي را حفظ مي‌كند

افزايش خطر تجرد قطعي در زنان

وي اعتقاد دارد كه رعايت اختلاف سني چهار تا پنج ساله در اغلب ازدواج‌ها اين چالش را تشديد مي‌كند؛ اين در حاليست كه با ترويج «هم‌سن ‌گزيني» در ميان جوانان، آمار زنان و مردان در آستانه ازدواج به تعادل مي‌رسد و پديده‌هايي همچون پيشي گرفتن آمار مردان در آستانه ازدواج بر زنان، مهار مي‌شود.

محزون يكي ديگر از آثار سوء افزايش سن ازدواج را، افزايش تجرد قطعي دانست و گفت: افزايش سن ازدواج موجب افزايش خطر تجرد قطعي به‌ويژه در زنان مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: اگر زني تا سن ۴۹ سالگي ازدواج نكند، مجرد قطعي محسوب مي‌شود، چراكه پس از اين سن، ازدواج او نقشي در افزايش جمعيت ندارد.

تاثير مستقيم افزايش سن ازدواج بر الگوي باروري مادران

محزون در ادامه به آثار افزايش سن ازدواج بر الگوي باروري اشاره كرد و گفت: الگوي باروري به معناي تعداد ولادت‌هاي رخ داده در گروه‌هاي سني مختلف مادران بوده كه اين آمار هم به نوعي متاثر از سن ازدواج است.

وي سپس با ذكر آمارهايي اثر سن ازدواج بر الگوي باروري مادران در سال ۸۵ را با سال ۹۰ مقايسه كرد و گفت: پيك الگوي سني باروري مادران در سال ۸۵، ۲۰ تا ۲۴ سال بوده كه اين رقم در سال ۹۰ به ۲۵ تا ۲۹ سال افزايش يافته است. بنابراين الگوي باروري مادران در سال‌هاي اخير تحت تاثير مستقيم افزايش سن ازدواج بوده است.

به گفته وي افزايش سن الگوي باروري مادران مي‌تواند در ميان‌مدت موجب كاهش نرخ مواليد شده و به مرور ميزان رشد جمعيت را به صفر و حتي منفي برساند.

افزايش خطر تجرد قطعي، تغيير الگوي باروري و كاهش رشد جمعيت، از بين رفتن تعادل هرم جمعيتي و در نتيجه پيشي گرفتن شمار مردان در سن ازدواج نسبت به زنان تنها بخشي از آثار سوء افزايش سن ازدواج بوده كه ناظر بر ساختار جمعيتي است.

آثار اجتماعي اين پديده و تبعات ناشي از آن مي‌تواند به مراتب خطرناك‌تر باشد و در چنين شرايطي، ضرورت تغيير در سياست‌گذاري‌هاي كلان براي جلوگيري از روند افزايش سن ازدواج بيش از پيش نمود پيدا مي‌كند.
پ
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن برترین ها را نصب کنید.

همراه با تضمین و گارانتی ضمانت کیفیت

پرداخت اقساطی و توسط متخصص مجرب

ايمپلنت با 15 سال گارانتی 10/5 ميليون تومان

>> ویزیت و مشاوره رایگان <<
ظرفیت و مدت محدود

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

نظر کاربران

  • بدون نام

    لطفاً آقایون نگران خودشون باشند . مجرد موندن خانمها حتی اگر با وجود تعداد بالای مردها که خودتون در مقاله اشاره کردید (بیشتر از دو میلیون نفر از جمعیت خانمها بیشتره )، خطری براشون حساب نمیشه. مگر برای اونایی که به ازدواج فقط به چشم تولید نسل نگاه می کنند. که بخوان به هر قیمتی فقط نگران ازدیاد نسلشون باشن اونم با هر کیفیتی.

    پاسخ ها

    • سفید

      هوووو....باز مظلوم نمایی خانم ها و محکوم کردن آقایون به بعضی چیزا توسط خانم ها شروع شد!
      الان شما و امثال شما چون مجردید این منطق شماست و دارید آرمانی نگاه میکنید. تجربه نشون داده خانم هایی که میگن بچه نمیخوایم دنبال و آرامش و درک و رمانتیک بازی و لیلی مجنون بازی اند پس از چندی که متاهل شدن اولین نفری هستند که به شوهرشون پیشنهاد بچه دار شدن رو میدند.
      خانم ها آقایون. همه چیز در حد اعتدال خوبه.همـــــــه چیــــــز. سعی نکنید نیازهای طبیعی و سرشتی که خدا به زن و مرد داده رو سرکوب کنید
      امیدوارم همگی هرچه سریعتر متاهل بشید و ببینید زندگی خیلی پیچ و خم های دیگه ای داره که این چیزا توش گمه.

  • بدون نام

    "با روند فعلي، شمار مردان در سن ازدواج تا سال 97، دو ميليون نفر بيشتر از زنان خواهد بود."
    قابل توجه آقایونی که همیشه فکر می کنند تعداد دخترا بیشتره. مراقب باشید امکان ترشیدگی مردها زیاد شده.

    پاسخ ها

    • ice

      خوشمان آمد کاربر جان!
      گل گفتی...

    • سمي

      ولي من اين مسئله رو خيلي وقت پيش ميدونستم تو يكي از كامنتامم گذاشته بودم
      تازه الان دارن اعلام ميكنن

    • بدون نام

      اگه مطلب رو کامل میخوندی اینجور دور بر نمیداشتی.

  • عسل

    آخه ازدواج کنیم که چی بشه؟گیر آشپزخونه بیفتیمو آزادیمون از دست بره؟ من ترجیح میدم تا 28سال ازدواج نکنم

    پاسخ ها

    • سمي

      عسل جونم هركس از ميكنه كه نميره تو آشپزخونه

    • حدیث

      دقیقا... منم ترجیح میدم ط280 سالگی ازدواج نکنم.

    • بدون نام

      آقایونی که این کامنت رو خوندید.شما هم بعد از اینکه خوندید, چهرتون مثل من شد؟!موافقید؟!! پــــــوف

  • سمي

    از اولشم تعداد زنان بيشتر نبود اين يه سياست بود واسه اينكه خانوما آسون بگيرن و مانع تراشي نكنن
    هرچند من خودم اعتقاد دارم مهريه بالا و مراسم عروسي آنچناني غير اسلامي غير انسانيه اما خيلي از دخترا هم هستن كه خيلي سخت ميگيرن و اگه بترسونيشون كه تعداد پسرا كمتره آسون تر مي گيرن

    پاسخ ها

    • بدون نام

      تفکرات؛انگلیسی ات منو کشـــــته .آبجی!
      + دادم بخاطر تفکر بریتانیا ییت نه چیزه دیگه

    • سمي

      مرسي كاربر عزيزم

  • بدون نام

    دوست محترم لطفا بیشتر به آمار دقت کن و آنوقت میفهمی که کاملا معکوس فهمیدی و سن رو نادیده گرفتی ، در این شرایط و ادامه روند فعلی ، تجرد قطعی زنان بسیار برای کشور مشکل ساز خواهد بود

    پاسخ ها

    • سمي

      نه جونم شما متن رو بخون
      طبق معمول مجله جون تيتر غلط انداز گذاشته

  • hadis

    تازه سن ازدواج دخترارو از15 سالگی حساب کردن!!! دیگه تواین دوره کمتر کسی تو این سن ازدواج میکنه! ........ بنابراین آمار دخترها کمترم میشه!!

    پاسخ ها

    • سمي

      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • بدون نام

    لطفاً متن رو با دقت بخونید بعد تیتر بزنید چون تیتر با متن مغایرت داره . یعنی برعکس خطر تجرد مردان به مرز هشدار رسیده .

  • elaheh 29

    نميدونستم جالب بود.
    زماني كه همه ميگفتن كه دخترا زيادن و شوهر كم كه كسي خوستگاري ما نيومد الانم كه خواستگارا پيداشون شده حس ازدواج كردن نيست
    خوب تا تجرد قطعي هم يه 19 سالي مونده حالا ببينيم چي ميشه شايد دلم واسه يكي از اين پسراي ترشيده سوخت و به تجرد قطعي نرسيدم.
    كسي چه ميدونه!

  • حسین برتر

    فکرش رو بکن یه پسر 20 ساله با یه دختر 30 ساله بخواد ازدواج کنه.دیگه شما جای مادرشی نه همسر.
    یعنی دختر جووون دیگه پیدا نمیشه . عزیزان من دقت کنید!!!!

  • بدون نام

    با این تورم و گرانی همون بهتر که مجرد بمونیم

  • رضا

    انهاییکه ازدواج کردند کجا را گرفتند یا رسما طلاق میگیرن یا طلاق عاطفی

  • حسین برتر

    فکرش رو بکن بچه این مادر که مدرسه بره ببینه همه ی بچه ها مادرشون جوونه اما مادر خودش پیره چه حال بدی داره اون بچه به این میگن....

  • امیرح

    فدای بچه های مجله که انگار خاکستر زیر پاشونه.منتظر یه جرقه اند!
    چه خبره؟ دخترا دنبال چزوندن پسران.پسرا هم دنبال جواب های دندان شکن. و برعکس.
    حالا امیدوارم بعد این شوخی هایی که باهم داریم بعدش یخورده عملی و جامعه شناسی؛به این موضوع فکر کنیم. به دور از هیاهو و هیجان های کاذب

  • ناشناس

    والا حالا اگه ابن خبر درستم باشه و حتی جمعیت پسرا 10 برابر دخترام یشه ها این دخترا دست از این کاراشون برنمیدارن . و بازم درپی هزار و یک ترفند برا از راه به در کردن پسرا هستن . والا اینارو خیلی خیلی زیاد دیدم که می گما حتی تو محیط مثلا علمی دانشگاه و در مورد دخترهائی که مثلا تحصیل کردنو دکترا هم می خونن .نه یه مورد یا دو مورد خیلی زیاد دیدم . دیدم پسره بیچاره کاری به کارش نداره و دختره آخر سر پسره رو از راه به در میکنه و بعدم می گه که پسره داره التماسم می کنه .جالب این مدل دخترا عجیب مقدس نمائی و اظهار پاک بودن می کنن . صد رحمت به دخترای خارجی که صد تا دوست دارن و خودشون هم اعتراف می کنن . من اولها معتقد بودم که نه باید به دخترا احترام گذاشت و اونام حق مساوی با پسرا دارن ولی انقد ازشون دیدم این کارارو در مورد پسرای بیچاره و متاسفانه ساده که حالم از این دخترا به هم می خوره . فک می کنن چه تحفه ای هستن . خلایق هر چه لایق

    پاسخ ها

    • سمي

      خلایق هر چه لایق ؟؟؟؟
      يعني پسري مث شما لايق اين دختراس؟؟
      آخه طرف مقابلت ميشه چيزي كه لياقتشو داري
      چون اونه كه نصيبت ميشه

  • شمسی

    خانمها وقتی سرکار میرن ، دیگه به ازدواج فکر نمیکنن و زمانی هم که تصمیم به ازدواج میگیرن ، به دلیل افزایش سنشان ، منطق حرف اول را توی زندگیشون میزنه و با وضعیت فعلی جامعه ( البته نه از نظر اقتصادی) دیگر تن به ازدواج نمیدهند.

  • mohammad

    زن وشوهر در کنار هم انسانهای کاملی هستند اگر غیر از این بود خداوند نیز انسان را مجرد خلق میکرد.

  • راحله

    نظری ندارم

    پاسخ ها

    • سمي

      از نظرت ممنونم

  • elaheh 29

    خوب مجرد خلق كرد ديگه

  • nader

    بدترین کار اینه که به دخترا کار و شغل میدن-چون وقتی دختری شاغل باشه خود به خودت مشکل مالی و ازادی و حتی عاطفیش رفیع میشه -مشکا اصلی کم بودن ازدواج هم همینه پسرا بیکار دخترا سرکار -

  • alireza

    وقتی که زنها همه چیز رو برای خودشون میخان اوضاع همینه...باید مثل قانون کار زنها هر قدر تن به زندگی دادن از مهریه سهم ببرند

  • malihe

    ببينيد دوستان. من يك مادرم. هر چي فكر مي كنم مي بينم بعد از ازدواجم از خيلي از خواستهام به خاطر آسايش خانوادم گذشتم. چرا؟ چون تمام خواسته هامو با مهمترين داشته هاي زندگيم ( همسر و فرزندم) مقايسه مي كنم. مي بينم خواسته هام زود گذرند اما داشته هام با ارزش و ماندگار. هميشه آدم براي بدست آوردن چيزاي با ارزش بايد از يك سري چيزاي ديگه بگذره. پس اينقدر نگين ازدواج جلوي آزاديمونو مي گيره! انسان خيلي با ارزشه. چون خدا از تمام صفاتش توي وجود تمام آدما قرار داده. اگه پيداش نمي كني واسه اينه كه به وجود با ارزش خودت هنوز پي نبردي!

  • malihe

    ببينيد دوستان. من يك مادرم. هر چي فكر مي كنم مي بينم بعد از ازدواجم از خيلي از خواستهام به خاطر آسايش خانوادم گذشتم. چرا؟ چون تمام خواسته هامو با مهمترين داشته هاي زندگيم ( همسر و فرزندم) مقايسه مي كنم. مي بينم خواسته هام زود گذرند اما داشته هام با ارزش و ماندگار. هميشه آدم براي بدست آوردن چيزاي با ارزش بايد از يك سري چيزاي ديگه بگذره. پس اينقدر نگين ازدواج جلوي آزاديمونو مي گيره! انسان خيلي با ارزشه. چون خدا از تمام صفاتش توي وجود تمام آدما قرار داده. اگه پيداش نمي كني واسه اينه كه به وجود با ارزش خودت هنوز پي نبردي!

ارسال نظر

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «برترین ها» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

بانک اطلاعات مشاغل تهران و کرج