۲۰ تفاوت زندگی قبل از برجام و پسابرجام
قانونگذاران حزب دموکرات در مجلس سنای آمریکا بامداد امروز سومین بار از تصویب لایحه بودجه آب و انرژی کشورشان به دلیل اختلافات بر سر طرح ضد ایرانی جلوگیری کردند.
متمم الحاقی یاد شده که «تام کاتن»، سناتور حزب جمهوریخواه آن را پیشنهاد کرده، کاخ سفید را از خرید آب سنگین ایران منع میکند.
طبق گزارش پایگاه خبری «هیل»، قانونگذاران دموکرات سنا با ۵۰ رأی در برابر ۴۲ رأی مانع از این لایحه ۳۷.۵ میلیارد دلاری شدند.
این سومین بار است که دستور ختم بررسی لایحه بودجه آب و انرژی آمریکا به دلیل اختلاف بر سر متمم الحاقی سناتور «کاتن» مورد تأیید قرار نمیگیرد.
میچ مککانل، رهبر اکثریت جمهوریخواه در مجلس سنا به همین دلیل خواستار برگزاری یک جلسه رأیگیری مستقل درباره متمم پیشنهادی مورد نظر است. پس از آن، لایحه بودجه هم مستقلاً به رأی گذاشته خواهد شد.
طرح کاتن بعد از آن پیشنهاد شد که مقامهای کاخ سفید اعلام کردند در راستای تضمین اجرای توافق هستهای با ایران (برجام)، قصد خرید ۳۲ تن آب سنگین از ایران دارند.
بر اساس توافق هستهای ایران و ۱+۵، ایران متعهد شده است که ذخایر آب سنگین خود را طی سالهای ارسایی در صفحه شخصی خود نوشت: قبل از برجام، هرگز مراکز هستهای کشورمان در نطنز و فردو پلمب نشد قلب راکتور اراک پر از سیمان نشد دانشمندان هستهای کشورمان از کار بیکار نشدند و به آب و فاضلاب مأمور به خدمت نشدند.
حجتالاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران و نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در صفحه شخصی خود یادداشتی منتشر کرد که متن آن به شرح زیر است:
از معدود مواردی که با آقای روحانی موافقم، یکی همین جمله ایشان است که چند روز قبل گفت: «ما چه بخواهیم و چه نخواهیم، دنیا و زندگی پسابرجام با زندگی ماقبل برجام کاملاً متفاوت است.»
این جمله آقای روحانی را می توان گامی مهم از طرف رئیس دولت یازدهم در مسیری دانست که وعده آن را داده بود: «راستگویی». بله زندگی پسابرجام مردم با زندگی قبل از برجام شان متفاوت است و اگر کسی آن را انکار کند، یا لجوج است یا کور و نابینا که نمیتواند این تفاوتها را ببیند:
۱. قبل از برجام، هرگز بازار کسب و کار مردم تا این اندازه در رکود بی سابقه نبود به طوری که صدای پدر معنوی دولت (هاشمی) هم در آمد و چندی قبل نسبت به خطر رکود و عوارض اجتماعی آن هشدار داد.
۲. قبل از برجام، هرگز چهار وزیر اقتصادی دولت، به رئیس جمهوری که ادعا می کرد ما از رکود عبور کردهایم نامه ننوشتند که وضعیت رکود و عدم رونق بازار به حالت بحران رسیده است.
۳. قبل از برجام، هرگز اقتصاد کشور به مذاکرات هستهای گره نخورده بود تا در هر دور از مذاکرات به دلیل ایجاد توقع در بازار سرمایه و عدم تحقق وعدهها، شاخص بورس رو به افول و سقوط داشته باشد.
۴. قبل از برجام، دشمنان ایران پس از سال ها تحریم به این جمع بندی رسیده بودند که سلاح تحریم علیه ملت ایران کارساز نیست، اما با آغاز روند مذاکرات و عقبنشینیهای این دولت و حاکم شدن «دیپلماسی التماس»، امیدشان به استفاده از فشار تحریمها بیش از گذشته شد برای همین پس از برجام علاوه بر دلایل هستهای به بهانههای مختلف دیگر، ملت ایران را تحریم کردهاند.
۵. قبل از برجام، هرگز تا این اندازه تحقیر نمیشدیم، به طوری که وزیر خارجه کشورمان در برابر امیر کویت برای وساطت او با عربستان زانو نمیزد و رئیس جمهور کشورمان با وجود صدور بیانیه علیه ایران در اجلاس استانبول، یک روز در آنکارا منتظر ملاقات با اردوغان نمیماند و دیپلماسی التماس بر سیاست خارجی حاکم نبود.
۶. قبل از برجام، هرگز پاسپورت ایرانی تا این اندازه بیاعتبار نشده بود که حتی بر خلاف تمام مقررات بینالمللی از ورود سفیر ایران در سازمان ملل خودداری شود و عربستان از صدور ویزا برای وزیر ارشاد ممانعت کند و وزیر بهداشت برای پیگیری فاجعه منا و ۴۶۴ حاجی کشته شده از کشور ثالث وارد عربستان شود و کشور گوام برای تیم ملی ایران ویزا صادر نکند.
۷ . قبل از برجام، هرگز آمریکا جرأت نمیکرد به اموال و ساختمانهای کشورمان دستدرازی کند اما در سایه برجام دو میلیارد دلار اموال کشورمان بلوکه و ساختمان بنیاد علوی متعلق به جمهوری اسلامی توسط دولت آمریکا مصادره و مورد دستبرد و راهزنی بین المللی قرار گرفت.
۸. قبل از برجام، هرگز مراکز هستهای کشورمان در نطنز و فردو پلمب نشدند و قلب راکتور اراک پر از سیمان نشد و دانشمندان هستهای کشورمان از کار بیکار نشدند و به آب و فاضلاب مأمور به خدمت نشدند.
۹. قبل از برجام، هرگز مذاکرات هستهای محرمانه اعلام نمیشد بلکه تیم مذاکره کننده ایرانی خواستار مداکره در برابر دوربین های بین المللی بود و طرف غربی مخالفت میکرد اما در این دوره، مذاکرات هستهای با دشمن از چشم و گوش مردم پنهان نگه داشته شد تا این که وقتی منتشر شد، رهبر انقلاب آن را توافقی پرابهام با ساختار ضعیف برای لغو تحریمها دانست.
۱۰. قبل از برجام، آمریکاییها رسما در جلسات خود از غیرممکن بودن حمله نظامی سخن می گفتند و بچه گربههایی مانند بحرین و جیپوتی برای ما شاخ و شانه نمیکشیدند اما در حال حاضر، این بحرین است که ما را تهدید نظامی میکند و جیپوتی برای ما شاخ شده.
۱۱. قبل از برجام، هرگز وزرای دولت با ثروتهای شخصی هزار میلیاردی و عضویت در هیات مدیره شرکتهای خصوصی نبودند و سر هرماه برای پرداخت یارانه ۴۵ هزار تومانی مردم عزا نمیگرفتند و مسکن مهر را مزخرف نمینامیدند و در برابر اعطای وام ازدواج علیرغم وجود منابع و تصویب قانونی مقاومت نمیکردند.
۱۲. قبل از برجام، هرگز نعمتهای الهی و خوراک مردم مانند گندم، برنج، سیب زمینی، مرغ، سیب، پرتقال و ... به دلیل بیتدبیری دفن نمیشدند و وزیر صنعت از واردات مدیران خارجی سخن نمی گفت و مشاور عالی رئیس جمهور، تخصص ایرانیها را در درست کردن آبگوشت بزباش و قورمه سبزی نمیدانست.
۱۳. قبل از برجام، هرگز آمریکاییها تا این اندازه از تحمیل چنین شرایط ظالمانهای به ملت ایران که در قبال آن به تعبیر رئیس بانک مرکزی «تقریبا هیچ» به دست آوردهایم، خوشحال نبودند.
۱۴. قبل از برجام، هرگز مردم ایران اسلامی تا این اندازه نسبت به آمریکا بدبین نبودند و امید دولت یازدهم به حل مشکلات کشور در قالب دوستی با آمریکا را امید واهی و خیال خام نمیپنداشتند.
۱۵. قبل از برجام، هرگز تا این اندازه آمریکاییها جرأت نمیکردند در پیشرفتهای دفاعی و موشکی ما دخالت کنند و برای آزمایشهای موشکی سپاه، خط و نشان بکشند.
۱۶. قبل از برجام، هرگز رئیس جمهوری یا خودروی لوکس و گرانقیمت خارجی در روز کارگر و در برابر چشمان خسته گارگران از آنها سان نمیدید و از یک کارخانه بازدید نمیکرد.
۱۷. قبل از برجام، درب های واردات برای خودروهای آمریکایی و رژلب ها و وسائل آرایشی فرانسوی و ... باز نبود.
۱۸. قبل ازبرجام، هرگز رئیسجمهور ایران اسلامی با دشمن اصلی انقلاب و اسلام گفتگوی تلفنی نکرد و وزیر امور خارجه آن، هرگز دستان چدنی رئیس جمهور آمریکا را در دست خود نفشرد و مسئولان ایرانی تا این اندازه در کنار دشمنان این ملت قهقهه نمیزدند و به خاطر برجام، منتقدان این توافقنامه ننگین را با شلاق الفاظ توهینآمیز خود نمینواختند.
۱۹. قبل از برجام، درادبیات سیاسی کشور واژه دیوث سیاسی و اقتصادی وجود نداشت اما بعد از برجام، کار به جایی رسید که آیتالله جوادی آملی در دیدار با عارف فرمودند: «با وجود این همه منابع غنی در داخل کشور، واردات برخی کالاها که در کشور امکان تولید آن وجود دارد، دلیلی جزء سوءمدیریت و در برخی موارد دلیلی جز بیغیرتی ندارد ... کسانی که راه نفوذ بیگانگان را در فضای اقتصادی و یا سیاسی به روی کشور میگشایند از غیرت اقتصادی و یا سیاسی برخوردار نبوده و دیوث هستند.»
۲۰. قبل از برجام، هرگز هیچ رئیسجمهور در ایران اسلامی ریاست جمهوری را در یک دوره چهارساله تجربه نکرده بود اما آقای روحانی همانطور که گفتهاید زندگی پسابرجام با زندگی قبل از برجام متفاوت است و یکی از تفاوتهای آن این است که شما اولین رئیس جمهور چهار ساله ایران خواهید بود.ولیه در سطح کمتر از ۱۳۰ تن نگهداری کند و در سالهای بعد نیز اجازه ندهد این ذخایر به بیش از ۹۰ تن برسد.
نظر کاربران
اقای رسایی مگه قبل از برجام ما اقتصاد پویا و مملکت گل و بلبلی داشتیم یا اصلا موجودیتی داشتیم که پس از برجام از دست داده باشیم( به لطف دوستتان و همفکران شما)
پاسخ ها
احمدی نژاد با اون همه مشکلات و تحریم ها این همه کار کرد. این همه طرح انجام داد. خوب یا غلط. روحانی چه کار کرده؟. ببینیم تو این یه سال میخواد چیکار کنه
اشتباهی مثبت دادم .هزارتا منفی
چون خودتونم میدونید که همه اینا حقیقت داره فقط سرتون رو مثل کبک کردین زیر برف وهمه چیز رو انکار میکنید
لیبرالها هیچ وقت موجودیت مستقلی نداشته اند. نه قبل از برجام و نه بعد از برجام.
موجودیتشان و تفکرشان وابسته به دشمن است.
حق با شماست ولی قبل از برجام یه کم تو منطقه ابهت داشتیم که دیگه نداریم
نمیشود این 8 سال دولت قبل را به راحتی جبران کرد
والسلام
پاسخ ها
هر موقع این فکر شیطانی به سراغت آمد، فیلم وعده های 100 روزه و شش ماهه ی روحانی را ببین.
میشه بگیناحمدی نژاد چکار کرد؟منظورتون همون دزدیهای میلیاردی است که مملکت و مردم رو به خاک سیاه نشوند.اقاق مگه حرف حرف مردم نیست؟خوب مردم نمیخوان اینی رو که شم میخواین مگه شما میتونین خواسته تونو به اینهمه ادم اجبار کنین؟چرا خدا رو فراموش کردین؟ چرا ملت خدا رو فراموش کردین چرا یادتون رفته تصاویر شما هم از امریکا گردیهاتون لو رفته و دارین برای مردم زیر و رو بازی میکنین.از خدا بترسین قربان
قبل از برجام ، بعد از برجام ، وسط برجام ، اينورِ برجام ، اونورِ برجام ، بالاي برجام ، پايينِ برجام ، سمت راستِ برجام ، سمت چپِ برجام ، ..... منتظر هيچ اتفاقي نباشيد ، فرقي نميكنه ، در ، رو همون پاشنه ميچرخه !!
اگه اینارا ما گفته بودیم که همه سانسور میشد خوبه یکی پیدا شد بگه...
اقای رسایی تفاوت ها خیلی بیشتر است:
1-قبل از برجام خودت را به خواب زده بودی الان بیدار شدی.
2- قبلش برکار رفیقت ماله می کشیدی
3- بعد از برجام مشخص شد که خیلی...
4- بعد از برجام جوابت را مردم دادند.
بایدگفت ایشان یا متوجه نیستندیا خودشان رابه بی توجهی زدند.یعنی خودرابه خواب زدندکه بیدارشدنشان محال است مگراین تحریم وتبعیض مورداشاره ایشان دستمایه دولت موردحمایت ایشان نیست ؟آقای رسایی بدانیدآثارمخرب درآن 8سال دوران حمایتی شما سالیان سال طول خواهدکشیدچه برجام بودوچه نبود .چه قبل برجام وچه پسابرجام .گرخطایی ازتوسرزددرپشیمانی گریز،ازخطا نادم نگردیدن خطای دیگراست
پیش خودم این همیشه سواله که با چه رویی دولت با مردم حرف میزنه ما مردم فهم و شعور داریم تو عملیات برجام کردیم
تور به خدا اگر جاهلانه بوده بیاد معذرت بخواین
قبل از برحام و پس از برجام چه معنی واسه مردم بیچاره داره؟!؟!؟
واسه بزرگان چرا
جیباشون بزرگتر شده روز به روز
اما مردم هیچ بهراه ای نبردن
یه عده خاص دست از سر مملکت بردارند درست میشه باید اقتصاد آزاد بشه اینکه تمام بندر ها و فرودگاهها بلوکه شده صنعت خودرو و معماری و برق و آب و... بلوکا شده و اجازه سرمایه گذاری خارجی به بهانه های واهی داده نمی شود نتیجه اش بیکاری جوانان است
کسانی که غیرت ملی را بهانه می کنند ریا کارند و هدفشان ماندن در قدرت و بلوکه کردن ثروت در دستان خدشان است والا غیرت ایرانی در ارتش قدرتمند و سپاه مردمی هست و کسی جرات نگاه چپ به خاک ایران ندارد
آقای رسایی که از صدقه سر تحریمها و برجام تونستی خودت رو با حرفهای دهان پر کن مطرح کنی و اظهار وجود کنی ! تحریمها علیه ایران مرحله به مرحله بود و زمانی دولت رفت پای میز مذاکره که داشت به سخت ترین مراحل و فلج کننده می رسید! پایه های اقتصاد کشور در 10 سال گذشته با حمایتهایی امثال شما از اشتباهات دولت قبل مثل یک کشور جنگ زده شده! عملا امکان ادامه راه گذشته وجود نداشت ، نه اینکه آقای روحانی سیاست کشور رو عوض کرده! آقای رسایی شما و عده زیاد دیگه ای در سیستم مدیریتی کشور دنبال رو الگوی کره شمالی هستید، و همان تفکرات را دارید فقط اسمهای زیباتری دارید! برای شما فقر بدبختی و فلاکت مردم کره شمالی با داشتن سلاح هسته ای افتخار آمیز هست!، نه دموکراسی پیشرفت تکنولوژی رفاه بالای اجتماعی و اعتبار جهانی کشوری مثل کره جنوبی ، آقای رسایی میدونم که این متن را نمیخوانی ولی اینجا ایران است،مردم چیزی دیگری میخواهند،ایران ،شما و عده ای محدود طرفداران تفکرات شما نیست اینجا سرزمین 80 میلیون نفر است،یعنی چیزی بیشتر از 75 میلیون نفر که شما و تفکراتتان را نمیخواهند.
پاسخ ها
احسنت.خوشحالم که سانسور نشد.
اینقدر عقده ضد امریکایی بودن تان را به رخ نکشید چین و روسیه هم حق وتو داشتند پس چرا جلو تحریم ها را نگرفتند از ترس یکی بپر تو بغل اون یکی تا جیب ترا خالی کنند . واقعیت اینه تو جهان سوم بالاخره آویزون یکی هستی
آقای رسائی مشکل مملکت شما و امثال شماست ترا خدا بروید به حد کافی هم پولدار شدید بس تان نیست؟بگذارید مردم زندگی کنند کشور را به کجا کشانیده اید زندگی جوانها را تباه کرده اید.
پاسخ ها
بیشتر رونق و پیشرفت اقتصادی در زمان احمدی نژاد رخ داد.
دولت پیرمردها که حال ندارد کار کند.
تفسیر از پیشرفت و رونق همان تورم 40درصد و تحریم و انزوای جهانی و پیمودن راه کره شمالی هستش که خدا به ملت رحم کرد و عمر دولت قبل تمام شد.
به فول رییس مجمع نباید به سر وصدای افرادی مثل کلاغ توجه کنند.چون به خاطر سوزش ورشکستگان سیاسی می باشد نه دغدغه مردم.