حاشیه ۷ سال حضور احمدی نژاد در نیویورک
سفرهای هر ساله رییس جمهور با حاشیههای فراوانی همراه بوده است و انتظارمیرود امسال نیز سفر رییس جمهوری بی حاشیه نباشد. چه آنکه فاکس نیوز از تدارک گروه های صهیونیستی و مخالف نظام برای سخنرانی احمدی نژاد در سازمان ملل خبر داد.
سفرهای هر ساله رییس جمهور با حاشیههای فراوانی همراه بوده است و انتظارمیرود امسال نیز سفر رییس جمهوری بی حاشیه نباشد. چه آنکه فاکس نیوز از تدارک گروه های صهیونیستی و مخالف نظام برای سخنرانی احمدی نژاد در سازمان ملل خبر داد.
حتی دولتمردان نیز پیشاپیش چنین حواشی ای را پیش بینی کرده اند. کما اینکه چند روز پیش محمدرضا میرتاج الدینی معاون رییس جمهور گفت «اخباری داریم که نشان می دهد دشمنان در حال تلاش برای ایجاد محدودیت های رسانه ای برای این سفر هستند».
این حواشی بعضا آنقدر پررنگ بودهاند که تا سالها بعد تبعات آن ادامه داشته است، همانند سخنرانی احمدینژاد در دانشگاه کلمبیا در سال ۸۶.
پیشنهادی که چنگی به دل غربیها نزد
اولین سفر احمدینژاد به نیویورک درست چند ماه پس از انتخاب او به ریاست جمهوری در اواخر شهریور سال ۸۴ انجام شد. پس از گذشت هشت سال از آن سفر، به خاطر آوردن حاشیههای آن کمی سخت مینماید اما در آن سال همه رسانهها منتظر پیشنهاد هستهای آقای رییس جمهور بودند. پیشنهادی که احمدینژاد پیش از سفر به نیویورک وعدهاش را داده بود.
سیاستمداران، رسانهها و افکار عمومی جهانی منتظر بودند که رییس جمهور جدید ایران راه حل جدیدی را پیش روی موضوع هستهای کشورمان باز کند. پیشنهاد وی تشکیل کمیتهای ویژه برای تهیه و ارایه گزارش جامع پیرامون تدوین راهکارهای عملی خلع سلاح کامل بود. احمدینژاد گفت که باید این کمیته در خصوص چگونگی انتقال مواد و تکنولوژی و تجهیزات ساخت سلاح هستهای به رژیم صهیونیستی برخلاف معاهده NPT بررسی و راه های عملی برای عاریسازی خاورمیانه از سلاح هستهای را ارایه نماید.
پیشنهاد احمدینژاد با واکنش منفی کشورهای غربی روبرو شد. جک استرا وزیر وقت امور خارجه انگلستان پیشنهاد ایران را ناامید کننده و ناسودمند خواند، کاندولیزا رایس وزیر خارجه پیشین آمریکا نیز از اظهارنظر درباره آن خودداری کرد و فیلیپ دوست بلازی وزیر امورخارجه آن زمان فرانسه نیز گفت که پیشنهاد ایران او را متقاعد نکرده است.
زمزمه هولوکاست
سال ۱۳۸۵ احمدینژاد که برای دومین بار به سازمان ملل متحد سفر کرده بود در سخنرانیاش به مسئله شکلگیری رژیم صهیونیستی اشاره کرد. اگرچه در این سخنرانی رییس جمهور صراحتا مساله هولوکاست را زیر سوال نبرد اما با مطرح کردن این موضوع واکنش رسانهها را برانگیخت. البته این واکنشها در برابر سخنان یک ماه بعد او در کنفرانس بین المللی فلسطین چیزی نبود.
از تقاضا برای بازدید از محل برجهای تجارت جهانی تا سخنرانی در دانشگاه کلمبیا
اولین روز مهرماه سال ۸۶ مصادف بود با روزی که احمدینژاد و هیات همراه او برای سومین بار عازم نیویورک شدند. سومین سفر رییس جمهور به سازمان ملل یکی از پرحاشیهترین سفرهای او بود. احمدینژاد در این سفر از مقامات شهر نیویورک خواست که از محل حملات یازده سپتامبر دیدار کند. اعلام خبر فوق موجی از اعتراضات را در جامعه آمریکا برانگیخت.
در همین حال بسیاری از اعضا و نمایندگان کنگره و سنا و همچنین نامزدهای ریاست جمهوری آن دوره آمریکا همچون باراک اوباما، هیلاری کلینتون، فرد تامپسون، رودی جولیانی شهردار نیویورک و فرماندار میت رامنی با گرفتن مواضع یکسان به درخواست بازدید محمود احمدینژاد از محل حملات ۱۱ سپتامبر واکنش نشان دادند. نهایتا مقامهای شهر نیویورک درخواست محمود احمدینژاد را برای بازدید از محل حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ در این شهر رد کردند.
سخنگوی پلیس نیویورک درخواست آقای احمدینژاد برای بازدید از محل برجهای مرکز تجارت جهانی که در جریان حمله تروریستی یازدهم سپتامبر فروریخت را به دلایل امنیتی و همچنین بسته بودن محل به روی بازدیدکنندگان به خاطر در جریان بودن عملیات ساختمانی رد کرد.
اما این تنها اتفاق حاشیه آفرین آن سفر نبود. اعلام خبر سخنرانی رییس جمهوری ایران در دانشگاه کلمبیا باعث بروز جنجالهای وسیعی در سطح جامعه آمریکا شد. ریچارد بولیت پروفسور تحقیقات خاورمیانه و یکی از پایهگذاران این دعوت، دلیل حمایت خود از این دعوت را دو چیز عنوان کرد: اول اینکه پرسش و پاسخ و روبرو شدن با رهبران دنیا، (به خصوص رهبران مخالف که از زمان حضور فیدل کاسترو تا به حال بیسابقه بودهاست) خود آموزش مناسبی به شمار میرود، و دوم این که لغزش به سوی جنگ که در رسانهها شدت یافتهاست، کاهش یابد. برخی مقامات آمریکایی از جمله رئیس شورای شهر نیویورک از دانشگاه کلمبیا خواستند تا با لغو دعوتنامه محمود احمدینژاد، مانع «نفرت پراکنی» وی شود.
اگرچه فشارها بر مسئولان دانشگاه کلمبیا مانع برگزاری مراسم سخنرانی احمدینژاد نشد، اما رییس دانشگاه هنگام معرفی احمدینژاد، به رییس جمهور ایران توهین کرد و وی را «دیکتاتور حقیر و سنگدل» خطاب کرد و گفت: «شما یا آشکارا قصد تحریک دارید یا اینکه به طرز شگفت آوری بیسواد هستید».
اما احمدینژاد انتقادات رئیس دانشگاه کلمبیا را اتهامات بیاساسی عنوان کرد و گفت که احتمالاً سخنان وی تحت تأثیر تبلیغات رسانهها بیان شدهاست و اعلام کرد قصد ندارد به این اتهامات پاسخ دهد و سخنانی را که از پیش قصد بیانشان را داشته، تنها بیان خواهد کرد. از سوی دیگر رییس جمهور یک بار دیگر و این بار صراحتا پرسید که «چرا باید ملت فلسطین بهای هولوکاست را بپردازند، در حالی که هیچ نقشی در آن نداشتهاند؟»
ما با یهودیها مشکل نداریم با صهیونیستها مشکل داریم
شصت و سومین اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد (مهرماه ۱۳۸۷) چهارمین حضور احمدینژاد در سازمان ملل در قامت رییس جمهوری ایران در نیویورک را رقم زد. بسیاری از گروههای سیاسی ضد انقلاب در جریان این سفر اقدام به برگزاری تجمعات سیاسی و اعتراضی کردند. اما این حاشیه اصلی این سفر نبود. دولت ایالات متحده آمریکا در اقدامی عجیب به هیات اعزامی از ایران ویزا نداد.
این مطلب را رییس جمهور در مصاحبه با لری کینگ مجری شبکه تلویزیونی CNN اعلام کرد. احمدینژاد همچنین در این مصاحبه گفت که ما با یهودیها مشکلی نداریم اما صهیونیستها دین ندارند. لری کینگ برنامه را به بهانه پخش تبلیغات قطع می کرد و حدود چهار بار این برنامه یک ساعته به بهانه پخش تبلیغات قطع شد. این اظهارات وی نیز با واکنش رسانههای غربی روبرو شد.
وقتی خیلیها سالن را ترک کردند
سی و یک شهریور ۱۳۸۸ پنجمین حضور احمدینژاد در قامت رییس جمهوری اسلامی ایران در نیویورک بود. وی که پس از یک انتخابات پر حادثه برای بار دوم این مقام را کسب کرده بود، با موجی از تظاهرات مخالفین نظام در خارج از کشور مواجه شد. بسیاری از گروههای ضد انقلاب تظاهرات متعددی را در محل سازمان ملل متحد به راه انداختند.
اما مهمترین حاشیه این سفر رییس جمهور در حین سخنرانی احمدی نژاد اتفاق افتاد. ۱۴۵ هیات دیپلماتیک، محل برگزاری اجلاس را در هنگام سخنرانی احمدینژاد ترک کردند. این دولت های غربی و همسو با رژیم صهیونیستی سالن را ترک کنند مسئله دور از ذهنی نبود، اما در میان ترک کنندگان سالن برخی دولتهای هم پیمان مانند لبنان نیز به چشم میخوردند.
آمریکاییها مدرک ارائه دهند
محمود احمدینژاد برای شرکت در شصت و پنجمین اجلاس سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال ۲۰۱۰ میلادی، از تاریخ ۲۸ شهریور ۱۳۸۹ همراه با هیات عالی رتبه به مدت سه روز عازم نیویورک شد. وی پس از بازگشت از نیویورک و در مصاحبهٔ خبری اعلام کرد که اگر آمریکا مدارکی در ارتباط با دخالت تروریستها در حادثه یازده سپتامبر اختیار دارد، میبایست در اختیار هیات حقیقتیاب سازمان ملل متحد قرار دهد تا جمیع کشورها در مبارزه با تروریسم شرکت کنند و نه آنکه آمریکا یک طرفه قضاوت کند و خود به بهانه وجود چند تروریست در عراق و افغانستان به این کشورها حمله نظامی کند.
احمدی نژاد در سفر خود به نیویورک برنامههای متعددی برا مصاحبه با خبرنگاران خارجی داشت .او در مصاحبههای خود با رسانههای آمریکایی گفت در صورت بروز جنگ بین ایران و امریکا این جنگ حد و مرزی نخواهد داشت. او در مصاحبهای با شبکه ABC امریکا اعلام کرد سکینه محمدی آشتیانی هرگز به سنگسار محکوم نشدهاست و رسانههای آمریکا تحت تاثیر خبر جعلی و تبلیغات منفی دولتمردان این کشور قرار گرفتند.
احمدینژاد چه کسانی را به نیویورک برد؟
سفر سال گذشته احمدینژاد به نیویورک هفتمین سفر وی و همزمان با شصت و ششمین نسیت مجمع عمومی سازمان ملل بود. این سفر یک حاشیه داخلی داشت و بر عکس سفرهای قبلی که حواشی آن از سوی رسانههای خارجی منعکس میشد این بار رسانههای داخلی به این حاشیه پرداختند و آن همراهان رییس جمهور در این سفر بود.
در فهرست اسامی همراهان رئیس جمهور در سفر نیویورک، این اسامی وجود داشتند: خانم فرحی شاندیز (همسر رئیس جمهور)، مهدی احمدی نژاد (پسر رئیس جمهور)، طیبه رحیم مشایی (عروس رئیس جمهور)،فاطمه احمدی نژاد (دختر رئیس جمهور)، مهدی خورشیدی (داماد رئیس جمهور)،دختر مهدی خورشیدی و فاطمه احمدی نژاد (نوه رئیس جمهور). علاوه بر احمدی نژاد، خانواده برخی از نزدیکان وی نیز در سفر نیویورک حضور داشتند. از جمله همسران برخی معاونان و مشاوران رئیس جمهور.
این سفر نیز مانند سفرهای پیشین برگزار شد. ضد انقلاب تلاش میکرد مانند سالهای گذشته تظاهرات اعتراضی برگزار کند. رییس جمهوری هم همانند سالهای پیش درباره موضوعاتی مانند مدیریت جهانی، نظام عادلانه جهانی و جنایات صهیونیستها را مطرح کرد.
ارسال نظر